Η χρήση των αυξητικών παραγώγων στην Οδοντιατρική

Η Διημερίδα με θέμα: ” Η χρήση των αυξητικών παραγώγων (i-PRF & A-PRF). Το δόντι ως αυτομόσχευμα για την αναγέννηση της φατνιακής ακρολοφίας ” που διοργάνωσε η εταιρεία Ιωάννης Τσαπράζης ΑΕ υπό την αιγίδα της επιστημονικής εταιρείας WAUPS Aesthetica, ήταν όπως αναμενόταν επιτυχημένη και πολύ πρωτοποριακή.

Έλληνες και αλλοδαποί Οδοντίατροι συνέλεξαν πληροφορίες από τους εισηγητές Prof. Itzhak Binderman, DMD, Δρ. Κλεοπάτρα Νακοπούλου BSc, DDS, MSc, PhD, Delia Tuttle MD, DDS σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος με αμείωτο ενδιαφέρον και τις δύο ημέρες.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Prof. Itzhak Binderman, DMD
Βιολόγος - Οδοντίατρος

Υποστηρίζει και προωθεί την συσκευή Smart Dentin Grinder ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα  επαναστατικό πρωτόκολλο με την παραγωγή αυτόλογου μοσχεύματος οδοντίνης σε 15 λεπτά.

Συγκεκριμένα:
« Η συντήρηση και η ανάπλαση των οστών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Όμως η οδοντίνη είναι ένα αποδεδειγμένο και αποτελεσματικό μόσχευμα, 98% συμβατό με φλοιώδες οστό. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι κλινικά λάθος να “πετάξετε” ένα εξαγόμενο δόντι, όταν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ως ανώτερη πηγή για αυτόλογο μόσχευμα.

Ορισμένοι οδοντίατροι που χρησιμοποιούν το Smart Dentin Grinder ήδη αναφέρουν ότι τα έσοδά τους που σχετίζονται με την εξαγωγή έχουν αυξηθεί σημαντικά από την ενσωμάτωση της συσκευής στην πρακτική τους.

Οι ασθενείς συνεργάζονται και οι Οδοντίατροι προωθούν τον εαυτό τους ως πρωτοπόρο. Την μέθοδο με την βοήθεια  της συσκευής Smart Dentin Grinder εμπιστεύτηκαν πολλοί Οδοντίατροι σ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη φροντίδα για τους ασθενείς τους.

Συνιστώ στους Έλληνες Οδοντιάτρους να ενημερωθούν και να εμπιστευτούν το Smart Dentin Grinder για να μειώσουν το κόστος των υλικών και να προσφέρουν σύγχρονες θεραπείες για τις οποίες οι ασθενείς θα υπερηφανεύονται γι’ αυτούς. »

Delia Tuttle MD, DDS
Οδοντίατρος

« Η αισθητική προσώπου με το αίμα του ασθενούς και την τεχνική Gum drop technique  που χρησιμοποιώ, είναι η τέλεια λύση για τον ασθενή που επιθυμεί υγιές στόμα και όμορφη, φροντισμένη, όχι με εξωγενείς παράγοντες, περιστοματική περιοχή.

Συνιστώ στους Έλληνες συναδέλφους να τολμήσουν!
Η οδοντιατρική συνδέεται και με άλλα πράγματα για μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση. Σε περίοδο μάλιστα κρίσης ανοίγουν νέοι δρόμοι για να απευθυνθεί κανείς σε περισσότερους ασθενείς. Απόλαυσα την ομιλία μου στην Αθήνα και θέλω να επιστρέψω. »

Αποστολίδης Χάρης
Οδοντίατρος

« Οι πληροφορίες που μας δίνει το σεμινάριο είναι πολύ σημαντικές. Η περιοδοντολογία – αναγέννηση είναι τομείς οι οποίοι είναι δυναμικοί στην οδοντιατρική.

Ένας Οδοντίατρος αν δεν ενημερώνεται και δεν κατέχει τέτοιου είδους πληροφορίες κινείται σε «χαμηλές πτήσεις». Τα ζητήματα φυσικής αναγέννησης στην περιστοματολογική περιοχή είναι εξ’ ίσου σημαντικά.
Το θέμα είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν ο οδοντίατρος μπορεί να επέμβει και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα σεμινάρια λοιπόν τέτοιου είδους είναι ένα βήμα μπροστά όσο αφορά την ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και τεχνικές που αγγίζουν την υγεία και την εικόνα του ασθενούς. Και όλα αυτά στη λογική πάντα της δια βίου επιμόρφωσης. Οι συνάδελφοι που δεν παρακολουθούν τέτοια σεμινάρια νομίζω πως κάνουν λάθος. »

Κουβάς Βασίλης
Οδοντίατρος

« Παρόλο που ξεκίνησα ως γενικός Οδοντίατρος ασχολούμενος με την ενδοδοντία, στην πορεία είδα ότι η γενική οδοντιατρική έχει πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα.

Δεν είναι σωστό να είσαι μονομερής στην άσκηση της οδοντιατρικής. Άλλωστε στη γνώση δεν υπάρχουν όρια αρκεί να έχεις χρήματα και χρόνο για να επενδύσεις.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση, γιατί οι δυνατότητες του οδοντίατρου διευρύνονται. Πριν 25 χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι σήμερα θα φτάναμε σ’ αυτό το επίπεδο να μιλάμε για την αισθητική της περιστοματικής περιοχής. Τα μηνύματα αποτελούν μια πρόκληση για τον σύγχρονο ιατρό και αυτό ήταν το ερέθισμα και το κίνητρο για να το παρακολουθήσω.

Γίνονται πολύ σημαντικές εκδηλώσεις παρόλο που η χώρα μας βιώνει οικονομική κρίση κι όχι μόνο. Αντίδοτο είναι αυτή η παθιασμένη διάθεση για ενημέρωση ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Κι αυτό γιατί στο χώρο του ιατρείου είμαστε μόνοι μας.

Υπάρχει η συνεχής τάση για αυτοβελτίωση γιατί είσαι μόνος σου, εσύ εκτίθεσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτείς από κάποιον. Η οδοντιατρική δεν μπορεί να είναι ομαδική παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις. »

Μιχαηλίδου Γιαννούλα
Οδοντίατρος

« Κάποτε ξεκίνησα με την κα Νακοπούλου τα αισθητικά ενέσιμα. Η Κλεοπάτρα προχώρησε και τα εφήρμοσε, εγώ ακόμα μαζεύω πληροφορίες.

Οι συγκεκριμένες μέθοδοι που παρακολουθήσαμε σήμερα στη διημερίδα διαφοροποιούν την κατάσταση από τις υπάρχοντες, γιατί χρησιμοποιείται για την εφαρμογή τους το αίμα του ασθενή και είναι προτιμότερο από το να χρησιμοποιούνται τοξίνες! Θα δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών, καινούριες μελέτες και θα αποφασίσουμε.
 »

Μπέλιας Βασίλης
Οδοντίατρος

« Καινούριες τεχνικές, οι οποίες πιστεύω είναι πολλά υποσχόμενες. Το μέλλον θα δείξει.

Η Δρ Κλεοπάτρα Νακοπούλου ανέπτυξε στους συναδέλφους της, τις δυνατότητες επέμβασης στην περιστοματική περιοχή από τον Οδοντίατρο, παρουσίασε περιστατικά και έλυσε απορίες που εκδηλώθηκαν και τέλος επικαλούμενη την εμπειρία της τους παρότρυνε να επιχειρήσουν τις νέες τεχνικές. »

header0-kleopatra
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ