Interviews

Μιχάλης Διοματάρης

« Όσο περισσότερο η τεχνολογία θωρακίζει την καλή διάγνωση, τόσο θα οδηγούμαστε σε αρτιότερα πρωτόκολλα »

Σύμφωνα με ένα γνωμικό « Τίποτα δεν φυτρώνει στην σκιά ενός μεγάλου δέντρου ».

Ο κος Μιχάλης Διοματάρης παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας άνδρας παθιασμένος με την δουλειά του, φαίνεται να εξελίσσεται και να ωριμάζει με τους δικούς του όρους στο δύσβατο πλέον και απαιτητικό χώρο της Οδοντιατρικής. Επιδεικνύει μια σπάνια ικανότητα να μαθαίνει και να παρέχει τις γνώσεις του, να καθοδηγεί και να εμπνέει με σεβασμό και ήθος.

Διαβάστε την συνέντευξη

Κοσμάς Τολίδης

« Η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί αδήριτη ανάγκη σήμερα που η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη της Οδοντιατρικής αλλάζει συνεχώς το τοπίο της άσκησης της »

Ο  κος Κοσμάς Τολίδης,  καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. έχει διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» στα Πανεπιστημιακά έδρανα και το μεγάλο ενδιαφέρον του για καθετί που αφορά την οδοντιατρική, διαφαίνεται στο έργο του!

Πριν λίγους μήνες, είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα – επιτρέψτε μας να πούμε όραμα – τη λειτουργία του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με θέμα: “Απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων στην Αποκαταστατική / Αισθητική Οδοντιατρική“. Αυτό ακριβώς ήταν και η αφορμή για να επικοινωνήσουμε και να φιλοξενήσουμε σήμερα στο toothnews.gr τον δημοφιλή και επιστημονικά ανήσυχο καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Κοσμά Τολίδη.

Διαβάστε την συνέντευξη

Γιώργος Ιωάννου

« Αν θα μπορούσα να πω μια γνώμη θα έλεγα Διαφάνεια »

Μια διαφορετική συνάντηση στο χώρο των ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο πλέον πρέπει να συνηθίσουμε να λέμε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, είχαμε πριν λίγες εβδομάδες.

Το toothnews.gr, “συναντήθηκε” με τον κο Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος ήταν εισηγητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας.

Αφού είπαμε τα δικά μας, της καθημερινότητας, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα πώς και τα γιατί αυτής της πολύτιμης δημιουργικής δουλειάς που λέγεται Οδοντοτεχνική. Ο κος Ιωάννου, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο δεκαετίες τώρα. Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό του και του έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε την συνέντευξη

Ζωή Γριμανέλη

« Θεωρώ πως το ΝΠΔΔ θα πρέπει να έχει άποψη και κυρίαρχο λόγο στον καθορισμό της ύλης που διδάσκονται στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης »

Νιώθω πραγματικά τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία καθημερινά να μεταδίδω τις γνώσεις μου για την επιστήμη της Οδοντοτεχνικής την οποία και αγαπώ, μέσα από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το οποίο θεωρώ ευλογία “.

Τάδε έφη η κυρία Ζωή Γριμανέλη, η γνωστή από τις δραστηριότητές της,  εκπαιδευτικός στο 1ο  ΕΠΑΛ και στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου. Η έντονη παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης, τα πρακτικά – θεωρητικά  σεμινάρια που διοργανώνει δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, φοιτητές και οδοντοτεχνίτες, με Εισηγητές επαγγελματίες του χώρου αλλά και αυτή η ακόρεστη διάθεση να βάλει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη του επαγγέλματος της οδοντικής τεχνολογίας είναι η αιτία που η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας Οδοντοτεχνιτών, την ανέδειξε υποψήφια στην Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων αλλά και στο Κεντρικό διοικητικό συμβούλιο με το Συνδυασμό της Πανελλήνιας Συνεργασίας Οδοντοτεχνιτών, στις εκλογές του Σαββάτου 11 Μαϊου 2019. 

Διαβάστε την συνέντευξη

Ιωάννης Μελακόπουλος

« Η ΣΕΕ είναι ανοικτή σε νέα μέλη, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές της εκδηλώσεις και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του προγράμματος των σεμιναρίων »

Το «ξεκλείδωμα» της προσωπικότητας του γναθοχειρουργού κου Ιωάννη Μελακόπουλου δεν ήταν εύκολο γιατί είναι άνθρωπος που δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό του αλλά για την συνύπαρξή του με ισχυρές προσωπικότητες και συναδέλφους που αγαπούν την επιστήμη τους, είναι προσεκτικοί επαγγελματίες με το βλέμμα προσηλωμένο στην κατεύθυνση της επιστημονικής εξέλιξης. Μια έντονη προσωπικότητα που αποφασίζει να μιλά με έργα και αποφεύγει τους επαίνους.

Διαβάστε την συνέντευξη

Κωστής Χούπης

« Εφέτος οι σύνεδροι του HAOMS 2019 έφυγαν με πολλές γνώσεις, λύσαμε απορίες κι αυτά που τους προτείναμε δεν είχαν κάποια εμπορική παράμετρο »

Στατιστικά ο αριθμός των οδοντιάτρων που παρακολουθούν κάθε χρόνο το Συμπόσιο Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (ΗΑΟΜS Implants), της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής είναι μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα συνέδριο που γοητεύει τους διοργανωτές, τους συνέδρους, τους χορηγούς. Έχει εδραιωθεί και η αποτελεσματικότητά του όσον αφορά την γνώση, την εμπειρία και την παρουσία διακεκριμένων διεθνώς ομιλητών, του δίνει τη σφραγίδα της επιτυχίας αξίως.

Διαβάστε την συνέντευξη

Φοίβος Μαδιανός

« H πρόοδος στην περιοδοντολογική έρευνα είναι διαρκής και πολλά από τα επιτεύγματα της έχουν βρει εφαρμογή και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες »

Οι κοινοτοπίες και τα «τυφλά» σχήματα λόγου που παρατηρούνται συχνά σε άλλες συνεντεύξεις δυστυχώς σήμερα θα απουσιάσουν παντελώς.

Άλλωστε ο φιλοξενούμενός μας, κος Φοίβος Μαδιανός, με το ειδικό επιστημονικό βάρος, την προσωπικότητα και την σιγουριά που αποπνέει όταν μιλά για την επιστήμη του, σε καθηλώνει και δεν σου αφήνει περιθώρια για σχόλια και παρερμηνείες. Το μεγάλο ενδιαφέρον του για την οδοντιατρική και ιδιαιτέρως για την περιοδοντολογία όπως προαναφέρθηκε διαφαίνεται περίτρανα από το έργο του.

Διαβάστε την συνέντευξη

Αγαμέμνων Ξενουδάκης

« MEMODENT και ORAL VISION μπαίνουν δυναμικά στην ψηφιακή τεχνολογία του ιατρείου και του εργαστηρίου και όχι μόνον »

Ωραία θα ήταν μια συνέντευξη χωρίς λόγια. Γιατί δύσκολα καταγράφεται η ατμόσφαιρα μιας συζήτησης. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το «ξεκλείδωμα» μιας προσωπικότητας του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου που φρόντισε στην προσωπική και επαγγελματική πορεία του να μη σβήσει από το λεξικό της τις λέξεις τιμιότητα και η αλήθεια.

Διαβάστε την συνέντευξη

Γεώργιος Σιαβίκης

« Θεωρώ πως σε μερικά χρόνια και με τις εξελίξεις να τρέχουν ραγδαία η είσοδος όλων των συναδέλφων στον ψηφιακό κόσμο της οδοντιατρικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οπότε όσο πιο σύντομα προχωρήσει κανείς σε αυτό το βήμα τόσο το καλύτερο »

Το σεμινάριο της Oral Vision, στις 23 – 24 Φεβρουαρίου με εισηγητή τον Δρ. Γεώργιο Σιαβίκη και θέμα ” Oral Vision meets G.Siavikis” , “Ο Ψηφιακός κόσμος στο οδοντιατρείο του σήμερα, ήταν μια λαμπρή ευκαιρία – την οποία αποκλείεται να αφήναμε να πάει χαμένη – για να συνομιλήσουμε με τον κο Σιαβίκη.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παπαβασιλείου Γιώργος

« Ως Πιστοποιημένοι Πάροχοι συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ψάχνουμε πάντα τρόπους να φέρουμε σε επαφή τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΛΠΕ με διακεκριμένους ομιλητές και ενδιαφέροντα κλινικά θέματα »

H Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε) ξεκινάει το 2019 με ένα πολύ ενδιαφέρον και διαδραστικό πρόγραμμα Webinars.  Πρωτοπόρα πάντα στις επιλογές των ομιλητών και της θεματογραφίας έχει να επιδείξει κι αυτή τη χρονιά σημαντικό επιστημονικό έργο. Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της και της οδοντιατρικής κοινότητας κάνει ποδαρικό με το πρώτο Webinar, το οποίο έχει θέμα: Implant systems and connections-myths vs. Clinical reality και ομιλητή τον κύριο Λάμπη Πετρίδη, DDS, Cert. Prosthodont, MS, PhD, FHEA, Specialist in Prosthodontics.

Διαβάστε την συνέντευξη

Σπύρος Καρατζάς

« Η Ακαδημία διοργανώνοντας μεγάλα συνέδρια με διακεκριμένους opinion leaders φέρνει τον οδοντίατρο σε επαφή με τις εξελίξεις υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο »

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής, κος Σπύρος Καρατζάς σε λίγες ημέρες οδηγεί την Ακαδημία στο τελευταίο Συνέδριο για το 2018 στη πόλη που την «γέννησε», την Θεσσαλονίκη. Πόλη που χαρακτηρίζεται από την αισθητική της σε όλα τα επίπεδα!

Ο κος Καρατζάς έχει υπερβεί εαυτόν με τη βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής, στοχεύοντας να κόψει νικητής το νήμα για το 2018 προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα Συνέδριο με αξιόλογα επιστημονικά θέματα και ποιοτικά πρακτικά σεμινάρια.

Διαβάστε την συνέντευξη

Ιωάννης Φουρμούζης

« Είναι σίγουρο  ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας η διαδικασία της θεραπείας γίνεται ευκολότερη και πιο ανώδυνη. Βεβαίως για να ακολουθήσεις την τεχνολογία χρειάζονται επενδύσεις »

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του 21ου Συμποσίου της Εταιρείας Οδοστοματολογικής Ερεύνης, το toothnews επικοινώνησε με τον γνωστό περιοδοντολόγο, κο Ιωάννη Φουρμούζη, Επίκουρο καθηγητή Περιοδοντολογίας του ΕΚΠΑ. Αφορμή αποτέλεσε το Κλινικό Φροντιστήριο και η Πρακτική Άσκηση που θα παρουσιάσει στο Συμπόσιο.

Διαβάστε την συνέντευξη

Dr. Dina Dedi

« Οι στόχοι μου είναι να οργανώσω ένα δυνατό πρόγραμμα επιμορφωτικών εκδηλώσεων και να κάνω την οργάνωση και το έργο της πιο γνωστό διεθνώς »

Η Dr. Dina Dedi, είναι η Ελληνίδα πρόεδρος του The American Dental Society of London. Βρέθηκε στην Ελλάδα για λίγες ημέρες και το toothnews.gr δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την δημοφιλή, αξιαγάπητη αλλά τόσο προσγειωμένη και αφοσιωμένη στο έργο της επιστήμονα.

Από τα λαμπερά και ταλαντούχα πρόσωπα της γενιάς της, η Dr. Dina Dedi, με πάθος για την οδοντιατρική, μας ξεδιπλώνει το δρόμο της καταξίωσης και της σταθερής προσφοράς στους συναδέλφους της αλλά και στους ασθενείς.

Διαβάστε την συνέντευξη

Συκαράς Νικήτας

« Το θέμα της εισήγησής μου θα διαπραγματευθεί τις τελευταίες οδηγίες για τη σχεδίαση επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων »

To 21o Συμπόσιο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης που θα πραγματοποιηθεί στις 07 & 08 Δεκεμβρίου 2018, εκτός από μια επιστημονική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, έχει να επιδείξει μια νέα συνεργασία. Είναι η συνδιοργάνωση του Συμποσίου με το Τμήμα Διεθνούς Εμφυτευματολογίας (ΙΤΙ) Ελλάδας & Κύπρου.

Διαβάστε την συνέντευξη

Αποστολάκης Δημήτριος MSc

« Η υπολογιστική τομογραφία κωνικής δέσμης μπορεί σε ορισμένους να φαντάζει σαν μια καινούρια τεχνική και ίσως σαν κάτι εξωτικό, αλλά στην πραγματικότητα έχει πια μπει σε μια φάση ωριμότητας. »

Η Ελληνική Εταιρεία Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ ) μετά από μια μικρή παύση  δραστηριοτήτων, ξεκινά δυναμικά την πορεία της με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δηλώνει παρούσα στο χώρο της  Οδοντιατρικής επιστήμης.

Η  ημερίδα που διοργανώνει την 01η Δεκεμβρίου , πρόκειται να διευκρινίσει πολλά θέματα καθώς θα καλυφθούν όλοι οι τομείς κλινικού ενδιαφέροντος από ανατομία και παθολογία μέχρι ενδοδοντία, περιοδοντολογία αλλά και 3d surgery planning και 3d εκτύπωση.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παναγιώτης Νικολόπουλος

« Στη δουλειά μου ο καλύτερος κριτής είναι πρώτον ο πατέρας μου και φυσικά ο κόσμος που ερχόμαστε σε επαφή »

Ενώ έχει περάσει λίγος καιρός από εκείνη τη συνάντηση με τον κο Παναγιώτη Νικολόπουλο, μέσα μου ζωντανή είναι ακόμη η προσωποποίηση αυτής της απλότητας. Επιχειρηματίας με γνώση και εμπειρία πολυετή δηλώνει ότι ο πατέρας το, είναι ο μεγάλος εμπνευστής της πορείας του.

Το χαμογελαστό παιδί του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου, ο Πάνος όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και πελάτες, μετρά μόνο φιλίες και δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Διαβάστε την συνέντευξη

Dr. Shelly Akazany

« MIS started as a small family business of 2 brothers with a dream… and evolved throughout the years to one of the world’s leaders in the implant dentistry field »

Just a few days before her arrival to Athens for MIS Day, Dr. Shelly Akazany talks to the toothnews about MIS, the company whose motto Make It Simple, conquered one of the top places in the implant dentistry world.

Διαβάστε την συνέντευξη

Bjorn-Owe Aronsson

« B+ surface is a unique opportunity to provide patients who need it the most, with a significantly improved clinical outcome »

Mr Bjorn-Owe Aronsson is a brilliant researcher and well-known scientist who is constantly looking to provide simple and safe solutions to oral health. You will enjoy him at the 1st MIS DAY in Athens and be sure to be excited.

Διαβάστε την συνέντευξη

Yong-Han Koo, DDS

« It is a great time to approach dentistry with emotional intelligence, harmonizing technology and humanity »

Mr Yong-Han Koo, DDS (Diplomate, American Board of Oral and Maxillofacial Surgery, Lecturer, Harvard School of Dental Medicine, Boston, MA, Founder, Academy of 3D Connection in Osseo-Integration Private Practice, Wayland Oral Surgery, Wayland, MA) will be in Athens and specifically at the 1st MIS DAY.Everyone is excited to hear and see the distinguished scientist.

Διαβάστε την συνέντευξη

Stephen J. Chu, DMD

« The lectures presented will identify the specific needs and treatment solutions offered by Southern Implants, Pty »

Toothnews.gr contacted Dr. Chu and made an interesting interview to find out who you will meet on 22 September at the Niarchos Foundation where the seminar will take place.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παναγιώτης Ανδριτσάκης

« Ο πρόεδρος δεν απορρίπτει αλλά τροποποιεί. Μπορεί να συμπτύξει, να αλλάξει την ομάδα των ομιλητών αλλά πάντοτε με λύσεις που θα βοηθήσουν την εταιρεία να εξελιχθεί »

Το Δεκέμβριο του 1996 η Ακαδημία Αθηνών στα πλαίσια της Απονομής Τιμητικών Διακρίσεων σε προσωπικότητες, φορείς και οργανώσεις που έχουν παρουσιάσει σημαντικό επιστημονικό, κοινωνικό ή φιλανθρωπικό έργο, βράβευσε την Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης για την υπερπεντηκονταετή συνεχή παρουσία της στον ελληνικό οδοντιατρικό χώρο.

Έπειτα από 22 χρόνια και διανύοντας το 72 χρόνο παρουσίας της, η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης συνεχίζει την  δημιουργική της πορεία της έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης.

Διαβάστε την συνέντευξη

Tucker Simon

« The dentist needs to learn that having a fantastic dental technician is an essential part of their practice success. Without good technical work, the dentist is lost »

Simon is a salesman – please don’t be put off! – an experienced business builder and a people developer. He has operated nationally and internationally with some of the leading dental companies.

Within this climate, we have decided to introduce you an another “man”, a “myth” of dental marketing, a great man who has set his mind at the service of answers to long and eternal questions.

Διαβάστε την συνέντευξη

Σπανοπούλου Μαρία

« Για μένα δεν λέει τίποτα να είναι κάποιος το μεγαλύτερο ταλέντο ή ο καλύτερος επιστήμονας, αν δεν είναι πρώτα απ’ όλα σωστός και καλός στον εαυτό του και στους άλλους »

Από τα λαμπερά και ταλαντούχα πρόσωπα της γενιάς της, η κα Μαρία Σπανοπούλου, η εκφραστική οδοντοτεχνίτρια στην οδοντική τέχνη αλλά και στη ζωή, είναι μια προσεκτική επαγγελματίας, αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ευγενική συνομιλήτρια, μας ξεδιπλώνει την υπόθεση του έργου της παρουσία της στον οδοντοτεχνικό χώρο, το κίνητρο της δημιουργίας στην ωριμότητα, καθώς και την αισιοδοξία της για το μέλλον της οδοντικής επιστήμης.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παπάζογλου Λία

« Η 20η έκθεση Dental 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποτελώντας το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της τελευταίας διετίας στον οδοντιατρικό – οδοντοτεχνικό κλάδο στην Ελλάδα »

Η DENTAL EXPO 2018 ολοκληρώθηκε και ένα είναι το γεγονός που αποκόμισε το toothnews.gr από τις τρεις ημέρες που βρέθηκε εκεί, δίπλα στους επαγγελματίες που συμμετείχαν. Όλοι μα όλοι όσους συναντήσαμε είχαν να το λένε για την επιτυχία που σημείωσε αυτή την χρονιά η DENTAL 2018. ” Ήταν η μεγαλύτερη, η πληρέστερη, η πιο εντυπωσιακή έκθεση των τελευταίων ετών κι ο κόσμος που πέρασε από τα περιπτερά μας ήταν πολύς, οι δουλειές που βγήκαν, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και γενικά η ψυχολογία της αγοράς φαίνεται να βρήκε το ρυθμό της έστω και για λίγο. 

Διαβάστε την συνέντευξη

Παπαβασιλείου Γιώργος

« Πιστεύω ότι στο Συμπόσιο θα συζητήσουμε τρόπους και θα βρούμε λύσεις. Και ναι, θα υπάρξουν νέοι γρίφοι »

H Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε) επανέρχεται δριμύτερη για να μονοπωλήσει και πάλι τη σκηνή της Οδοντιατρικής κοινότητας. Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 & 13 Μαΐου θα λάβει μέρος το μεγάλο Επιστημονικό Συμπόσιο της ” Λύνοντας τους γρίφους  της Προσθετικής “, στην αίθουσα Δημόκριτος με εξαιρετικούς ξένους και Έλληνες ομιλητές.

Διαβάστε την συνέντευξη

Κούρνια Ελένη

« Πιστεύω ότι γίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη του επαγγελματία για ψηφιοποίηση »

Είναι σχεδόν απίθανο να μη σε κερδίσει όταν τη γνωρίζεις. Μάλλον επειδή δεν αγωνιά να είναι αρεστή. Άλλωστε, η Ελένη Κούρνια έχει τον δικό της αέρα. Απ’ όταν ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρείας DENTICA με τον σύζυγό της κο Νίκο Ορφανό, ένα διακριτικό φίνο άρωμα έχει κατακλύσει τον χώρο της Οδοντιατρικής.

Διαβάστε την συνέντευξη

Βέττος Γεώργιος

« Η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την προσπάθεια για την κατάκτηση της αριστείας στην εργασία ήταν το μέσον για να φέρω εις πέρας αυτό το βαρύ φορτίο όλα αυτά τα χρόνια »

Φημίζεται για την καλαισθησία του και την δημιουργικότητα του, διακρίνεται για την ευθύτητα των απόψεων του και είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο για τις προβλέψεις του ως προς το μέλλον του οδοντοτεχνικού  επαγγέλματος.

Ο λόγος για τον κύριο Γεώργιο Βέττο , παλιά …. καραβάνα του Οδοντοτεχνικού επαγγέλματος με τον οποίον είχα την χαρά και την τιμή για μια εκ βαθέως συνέντευξη, συζήτηση.

Διαβάστε την συνέντευξη

Λιόλιος Δημήτρης

« Δε θέλω στο τέλος της καριέρας μου να πω ότι μπορούσα να γίνω καλύτερος και δεν έγινα »

Δημήτρης Λιόλιος. Αναμφίβολα εάν συνεχίσει με αυτή την ορμή που έχει πάρει σε λίγα χρόνια το όνομά του θα είναι συνώνυμο της επιτυχίας στην οδοντοτεχνική επιστήμη. Αλλά ξέρετε το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός που πηγάζει από την επιτυχία του Δημήτρη Λιόλιου. Μιλάμε για την έμπνευση που θα δώσει, με την επιτυχημένη πορεία του, στους νέους οδοντοτεχνίτες εκείνους που εναγωνίως ψάχνουν μια ευκαιρία για εξέλιξη.

Διαβάστε την συνέντευξη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

« Ο στόχος μου πλέον είναι να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις των νέων μου ρόλων αλλά και να προωθήσω αποτελεσματικά τα νέα μας προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας για τους οδοντοτεχνίτες, τον σαρωτή Cara Scan 4.0 και τον 3D εκτυπωτή Cara Print 4.0 »

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη είδηση: Η Μαίρη Κωνσταντινίδου έκλεισε αυτόν τον μήνα 25 χρόνια πορείας στον Οδοντιατρικό χώρο. Είναι όντως πολλά τα χρόνια αγαπητή μου Μαίρη και γνωρίζω ότι τα περισσότερα από αυτά είσαι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ελπίζω λοιπόν να βρεις τον χρόνο να το γιορτάσεις όπως σου αξίζει.

Και ας περάσουμε τώρα στην δεύτερη είδηση: H KULZER μετακόμισε στα νέα της γραφεία της στην Αργυρούπολη. Το toothnews.gr δεν έχασε τη ευκαιρία και μόλις ο χρόνος και οι δουλειές της το επέτρεψαν με πολύ χαρά συνάντησε την κα Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Διαβάστε την συνέντευξη

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ

«Πιστεύω ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα ποσοστό 15% με άριστες φωτογραφίες, ένα 30% με καλές, και το υπόλοιπο 55% από μέτριες έως και «δεν βλέπονται»

Πέντε σεμινάρια Οδοντοτεχνικής Φωτογραφίας μέσα στο 2017,  εκ των οποίων τα τρία (3) εξ αυτών σε επίπεδο Advanced και μόλις ανακοινώνονταν και τα (5) πέντε να κλείνουν αυτομάτως οι θέσεις; Ε, δεν είναι να αναρωτιέσαι τι στο καλό συμβαίνει και οι Οδοντοτεχνίτες «τρέχουν να προλάβουν να τα παρακολουθήσουν»;

Διαβάστε την συνέντευξη

Παντελιά Ηρώ

« Πιστεύω ακράδαντα ότι η δύναμη μίας καλής επαγγελματία έγκειται στο να δείχνει ήρεμη και συνετή συμπεριφορά στον επαγγελματικό στίβο »

Η Southern Implants είναι μια εταιρεία που στηρίζει καθημερινά και αξιόπιστα τις ανάγκες Οδοντιάτρων με καινοτόμα προϊόντα, ολοκληρωμένες υπηρεσίες και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Πρόκειται για μια απολύτως επιτυχημένη επιχείρηση που κατά γενική ομολογία καλπάζει στην Οδοντιατρική αγορά .

Στο τιμόνι της τόσο επιτυχημένης επιχείρησης ζει και κινείται μια κυρία με μια πολυσύνθετη και ηγετική προσωπικότητα, είναι η κυρία Ηρώ Παντελιά.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παγκράτης Παναγιώτης

« Αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός θα ήμασταν μικρότεροι, χειρότεροι. Να είναι καλά ο Άγιος Ανταγωνισμός – τον ευχαριστώ! »

Ο άνθρωπος με το καθαρό βλέμμα και την αβίαστη κομψότητα που σε «καταδικάζει» να τον συμπαθήσεις από την πρώτη στιγμή που θα έρθεις σε επαφή μαζί του. Θυμίζει αριστοκράτη παλιάς κοπής που συνδυάζει ανθρωπιά και πάθος για την δουλειά του. Μιλώντας μαζί του πραγματικά το απολαμβάνεις.

Γοητεύτηκα από την ποιότητα των απαντήσεών του αξίζει να τον ακούς να σου αποκαλύπτει τον εσωτερικό του κόσμο, τις σκέψεις του, τα σχέδιά του.Είναι αλήθεια ότι δεν είναι όπως τον περιμένεις.  Είναι ακόμη καλύτερος! Είναι ανθρώπινος, άμεσος, γεμάτος εσωτερική ένταση και πάθος.

Διαβάστε την συνέντευξη

Σαμαράς Θεόδωρος

« Θεωρούσαμε πάντα ότι το οδοντοτεχνικό επάγγελμα για να αναβαθμιστεί δεν αρκεί αυτό που ζει ο καθένας μας στο εργαστήριο του δουλεύοντας πίσω από τον πάγκο. Εκείνο που χρειάζεται και είναι απαραίτητο είναι οι θεσμικές αλλαγές »

Έχουν περάσει ακριβώς 7 χρόνια από τότε που συνάντησα για πρώτη φορά τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Ο κύριο Θεόδωρο Σαμαρά στα γραφεία του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών της Αθήνας.

Τότε, θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθεί να τον πείσει για μια συνέντευξη. Καινούριο site βλέπετε στο χώρο της Οδοντιατρικής, τι πιο φυσιολογικό από μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών;

Διαβάστε την συνέντευξη

Μαυραειδόπουλος Δημήτρης

« Αρχή μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη οτιδήποτε είναι δυνατό από την πλευρά μας και αφήνουμε στον ίδιο την επιλογή να συνεργαστεί ή όχι με εμάς »

Ο κος Δημήτρης Μαυραειδόπουλος αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα για τον Οδοντιατρικό χώρο.

Είναι αυτό που λέμε μία κατηγορία μόνος του !!! Κατάφερε παρά τις αντιξοότητες που έχει να ξεπεράσει κάθε Ελληνική επιχείρηση – την τελευταία δεκαετία – να διατηρηθεί και όχι απλά να βρίσκεται στον χώρο αλλά να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί .

Διαβάστε την συνέντευξη

Φουρμούζης Ιωάννης

« Η αρχή που εξακολουθώ να υποστηρίζω ακόμη και σήμερα είναι ότι ποτέ ένα αναμμένο κερί δεν θα πάθει το παραμικρό αν ανάψει δίπλα του κι ένα άλλο »

Απλός. Σαφής. Ευαίσθητος. Άνθρωπος. Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για να δώσεις μια γρήγορη αλλά πλήρη εικόνα του κου Ιωάννη Φουρμούζη. Κουβαλώντας τη γοητεία ενός υπέροχου μυαλού, ο 54χρονος Οδοντίατρος, είναι από τις λίγες περιπτώσεις επιστημόνων που αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι το παν στη ζωή είναι «να συμβάλουμε κι όχι να ξεχωρίζουμε».

Διαβάστε την συνέντευξη

Παπαδόπουλος Μόσχος

« Στόχος της ημερίδας μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συναδέλφους για θέματα που αφορούν τη σωστή διάγνωση των ασθενών »

Ο κος Μόσχος Παπαδόπουλος είναι ειδικός ορθοδοντικός, καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, διακεκριμένος επιστήμονας και ένας ανήσυχος ιατρός που οραματίζεται μία άλλη ορθοδοντική, η οποία δεν σταματά στην θεραπεία, αλλά γίνεται λειτούργημα.

Διαβάστε την συνέντευξη

Παπακώστα Βερόνικα

« Είναι επιβεβλημένο οι Στοματικοί & Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί και οι Οδοντίατροι να διαθέτουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση και να λειτουργούν μέσα σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο συνεργασίας » 

Αρχίζει σε λίγες ημέρες, στις 27 ως τις 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο η 2η Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ) με αντικείμενο την Εμφυτευματολογία.

Διαβάστε την συνέντευξη

Νικολούδιας Νίκος

« Για μένα εταιρεία χωρίς εργαστήριο, δεν νοείται. Όσα παρέχουμε στην αγορά δοκιμάζονται στο εργαστήριο »

Είναι απλός, ήρεμος μα και ταυτόχρονα υπερκινητικός. Όταν μιλήσεις μαζί του σε εντυπωσιάζει με τη λογική και το συναίσθημα των σκέψεών του. Με τη μοναδική ευαισθησία και τη γλυκύτητα που τον διακρίνει μοιράζεται μαζί μας το όνειρό του! Την ανάγκη να δημιουργήσει ένα εργαστήριο σύγχρονης οδοντικής προσθετικής με βασικό άξονα την αποφυγή των μη βιοσυμβατών υλικών (metal-free εργαστήριο).

Διαβάστε την συνέντευξη

Στεφανοπούλου Παναγιώτα

« Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πληρέστερου Ινστιτούτου Επιμόρφωσης των Οδοντιάτρων που θα προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Οδοντιατρική εκπαίδευση »

Οι συνεντεύξεις στο toothnews.gr εκτός από το όποιο ενδιαφέρον έχει η καθεμία από μόνη της, είναι -ή προσπαθούμε να είναι- μέρος μιας πραγματικότητας που μεταμορφώνεται σε μια εικόνα, σ’ ένα πρόσωπο…που έχει να πει σημαντικά πράγματα. Είναι δύσκολο να προλογίζεις μια συνέντευξη, όμως με την κυρία Παναγιώτα Στεφανοπούλου- Κρόμπα αυτό έγινε εύκολα.

Διαβάστε την συνέντευξη

Μέκιας Νίκος

« Ο οδοντοτεχνίτης με τον οδοντίατρο αποτελούν ομάδα και δεν είναι απλά συνεργάτες »

Με τον Νίκο Μέκια συμβαίνει το εξής ανατρεπτικό: Πρόκειται για έναν από τους ραγδαία ανερχόμενους οδοντοτεχνίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όμως η αύρα που τον περιβάλλει είναι καθησυχαστική σαν να θέλει να επιβάλει με την παρουσία του την ηρεμία, σαν να υπάρχει μια συστολή, που αντιδρά στον έπαινο.

Διαβάστε την συνέντευξη