Το 1ο Dental Duets της ΑΚΟ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, η Ακαδημία Κλινικής Οδοντιατρικής διοργάνωσε με πολύ επιτυχία ημερίδα με τίτλο, Dental Duets.

Στο πρώτο Dental Duets της ΑΚΟ μίλησαν από κοινού, κατά ζεύγη, γνωστοί και καταξιωμένοι κλινικοί Οδοντίατροι, μαζί με τους Οδοντικούς Τεχνολόγους που συνεργάζονται.

Αναλύθηκαν θέματα στην επικοινωνία τους κατά την καθημερινή οδοντιατρική, όσο και θέματα κλινικού ενδιαφέροντος, αισθητικές αποκαταστάσεις, προσθίων, οπισθίων δοντιών, καθώς και εκτεταμένες προσθετικές αποκαταστάσεις.

Το toothnews εξασφάλισε δηλώσεις από τα Duets: Ανδρέας Τσαγκαράκης – Δημήτρης Λιόλιος, Διαμαντής Τασσόπουλος – Νίκος Μέκιας.

O κος Δημήτρης Τσανακτσίδης με τον κο Ιωάννη Καπαγαννίδη από την Θεσσαλονίκη μας δήλωσαν ότι χαίρονται που οι συνάδελφοί τους αποδέχονται με πολύ ενδιαφέρον τα καλέσματα της Ακαδημίας και περιμένουν τα καλύτερα για τον επόμενο χρόνο με πολύ δουλειά και στόχο την σωστή επιμόρφωση.

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

Διαμαντής Τασσόπουλος

” Για εμένα είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι η Ακαδημία πήρε την πρωτοβουλία και ανάδειξε το θέμα συνεργασίας Οδοντιάτρου και Τεχνίτη.

Συνηθίζουμε να πηγαίνουμε σε σεμινάρια και συνέδρια γεμάτα Οδοντιάτρους να αναπτύσσουν οδοντιατρικά θέματα και ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ομάδα που συνεργάζεται όπως είπα και στο τέλος της ομιλίας μου.

Δεν παίρνουμε εμείς ατομικά τις αποφάσεις στο Οδοντιατρείο. Λειτουργούμε υπέρ του ασθενή αλλά συλλογικά και είμαστε ισότιμα μέλη της ομάδας.

Το άλλο μέλος είναι ο Οδοντοτεχνίτης. Και επειδή έχω διπλή ιδιότητα αυτή του Οδοντοτεχνίτη και του Οδοντιάτρου τονίζω ότι είναι σημαντικό που αναπτύχθηκε το θέμα αυτό από την ΑΚΟ.

Και από ότι έμαθα θα υπάρχει και συνέχεια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την πρόσκληση που μου έγινε, τους ευχαριστώ πολύ. ”


Νίκος Μέκιας

” Πλέον η Οδοντιατρική και η Οδοντοτεχνική έχει μπει σε μια νέα βάση.

Έχουν σταματήσει να μοιράζονται σε δύο στρατόπεδα ή κομμάτια.

Λειτουργούμε σαν ομάδα και με επίκεντρο τον ασθενή μπορούμε να φτιάξουμε ωραίες αποκαταστάσεις ώστε να βοηθήσουμε και να κάνουμε το επάγγελμά μας καλύτερο. ”

 

 

 


Ανδρέας Τσαγκαράκης

” Η ιδέα ανήκει στον Μίνωα Σταυριδάκη.

Αυτό που γίνεται σήμερα έχει να κάνει με το περιβάλλον του Οδοντιατρείου και το περιβάλλον του Εργαστηρίου και πως αυτά τα δύο συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Οπότε ζευγάρια Οδοντιάτρων και Οδοντοτεχνιτών έρχονται να παρουσιάσουν σήμερα τη δική τους οπτική για το θέμα.

Προχωράμε με κοινές προσπάθειες με το εργαστήριο του κου Λιόλιου.  Από τον πατέρα στον γιο Δημήτρη, ο οποίος άλλαξε πολλά πράγματα στην επιχείρηση.

Δουλεύουμε πολύ αποδοτικά και με πολύ καλά αποτελέσματα. Η ομάδα περιλαμβάνει τον Οδοντίατρο τον ασθενή και το Εργαστήριο. Όσο καλύτερα συνεργαζόμαστε τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε. ”


Δημήτρης Λιόλιος

” Το ότι ο Οδοντίατρος δουλεύει στο Ιατρείο του και ο Τεχνίτης στο Εργαστήριό του, ο καθένας δηλαδή μόνος του είναι καταστάσεις άλλων δεκαετιών.

Μόνο με ομαδική δουλειά μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή. Κι αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί.

Ο τελικός αποδέκτης, ο ασθενής που μας εμπιστεύεται και μας πληρώνει. Ο ασθενής είναι και των δύο. Δεν έχω δει σε κανένα σεμινάριο ή συνέδριο να αναφέρεται ο Οδοντίατρος στον ασθενή και να λέει ο ασθενής μου.

Είναι ο ασθενής της ομάδας όπως είπε και ο κος Τασσόπουλος.

Είμαστε ομάδα από τον Βοηθό Οδοντιάτρου έως το Εργαστήριο.

Είμαστε γρανάζια της ίδιας μηχανής. Αν ένα γρανάζι παρεκκλίνει τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν και οι δύο πλευρές σύντομα. ”

 

Tags

#2017 #ΑΚΟ