59ο Ετήσιο Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 59ου Ετήσιου Συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Negroponte Resort Eretria. Είναι πολύ αισιόδοξο και χαρμόσυνο το γεγονός ότι και οι δύο συνεδριακές αίθουσές του με παράλληλο πρόγραμμα ήταν πάντα γεμάτες.

Στην εναρκτήρια συνεδρία απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ Π. Λαμπρόπουλος, Ι. Μελακόπουλος και Δ. Κάλφας, πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής, της ΣΕΕ και του ΟΣ Ευβοίας αντιστοίχως, οι οποίοι τόνισαν την εξαιρετική συνεργασία και αλληλοβοήθεια που είχαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του συνεδρίου, απότοκος της οποίας ήταν η αποδοχή της πρότασης του προέδρου του ΟΣ Ευβοίας, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στην δοκιμασμένη από τις φυσικές καταστροφές βόρεια Εύβοια.

Στη συνέχεια, κλήθηκε στο βήμα η κα. Μ. Μενενάκου, μέλος της ΕΟΟ, η οποία τόνισε την συμβολή της ΣΕΕ στην συνεχιζόμενη επαγγελματική επιμόρφωση των οδοντιάτρων.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κ. Ι. Τράπαλης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΕΟΟ.

Το ευφρόσυνο κλίμα μετατράπηκε σε συγκίνηση όταν ο κ. Ι. Μελακόπουλος αναφέρθηκε στην απώλεια της συναδέλφου, αγαπημένης Ρεγγίνας, Καράπα Δαμίγου (1929-2023), η οποία υπήρξε μέλος από το 1961 και γενική γραμματέας 1970-2016, με ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά, πραγματική στυλοβάτης της ΣΕΕ.


Από αριστερά προς δεξιά:
Ο αντιπρόεδρος της ΣΕΕ κ. Π. Λομβαρδάς, ο πρόεδρος της ΣΕΕ κ. Ι. Μελακόπουλος, ο καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Ε. Παπάζογλου, ο πρόεδρος του Ο.Σ. Ευβοίας κ. Δ. Κάλφας και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 59ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΣΕΕ κ. Π. Λαμπρόπουλος

Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν «Ψηφιακές τεχνολογίες στην Οδοντιατρική πράξη», το οποίο αναλύθηκε εκτεταμένα σε εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια και ελεύθερες ανακοινώσεις. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει υψηλό κόστος και ήλθε για να μείνει κρίθηκε αναγκαία η σωστή ενημέρωση των συναδέλφων για τις δυνατότητές της. Καθώς μόνο το 8% των οδοντιατρείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν ενδοστοματικό σαρωτή, το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου καλύφθηκε από κλινικά θέματα τα οποία αφορούσαν όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Οδοντιατρικής.

Το ΔΣ της ΣΕΕ ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία, τους προσκεκλημένους ομιλητές, όλους τους συναδέλφους και τους φοιτητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους χορηγούς και τους εκθέτες για την υλική υποστήριξή τους.


Στιγμιότυπο από την αίθουσα

Το ραντεβού μας για το 60ο Ετήσιο Συνέδριο ανανεώνεται για το Σεπτέμβριο του 2024.