Το χειρουργικό πρωτόκολλο του Dr.Paolo Malό « All-on-4® » στην Αθήνα

Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης  διοργάνωσε το Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 στο αμφιθέατρο του OTEAcademy στο Μαρούσι, την 48η Επιστημονική Ημερίδα της με τίτλο: «All-on-4® Το Πρωτόκολλο της Κλινικής Malό». Εισηγητής ήταν ο διάσημος εμπνευστής του All-on-4® concept , Dr. Paolo Malό.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Nobel Biocare, με την οποία συνεργάζεται στενά ο Dr. Malό από την αρχή της καριέρας του και η εταιρεία Sadent, αποκλειστικός διανομέας της Νοbel Biocare στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980. Ήταν η πρώτη φορά που ο  Dr. Paolo Malό ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Dr. Paolo Malό συνέλαβε, ανέπτυξε και τεκμηρίωσε το πρωτόκολλο All-on-4®. Παρουσίασε το χειρουργικό πρωτόκολλο του All-on-4® που εφαρμόστηκε από την κλινική Malό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και επιτρέπει την αποκατάσταση ολικής νωδότητας με άμεση λειτουργία, με ακίνητη γέφυρα που στηρίζεται σε 4 εμφυτεύματα τα δύο εκ των οποίων τοποθετούνται υπό γωνίωση. Η τεχνική αυτή έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα και αποτελέσματα με ποσοστά επιτυχίας 98% στην κάτω γνάθο (μελέτες 10 ετών) και επίσης 98% στην άνω γνάθο (μελέτες 5 ετών).

Ο Dr. Paolo Malό κάνει ομιλίες σε όλο τον κόσμο και πέρα από την κλινική πράξη ασχολείται εκτεταμένα με την έρευνα. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε πολλά διάσημα πανεπιστήμια και έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων που αφορούν στην τεχνική All-on-4®, στα εμφυτεύματα ζυγωματικών και σε πολλά άλλα θέματα γύρω από την εμφυτευματολογία. Έχει σχεδιάσει πολλά εμφυτεύματα και προσθετικά εξαρτήματα για την Nobel Biocare όπως το εμφύτευμα  NobelSpeedy® και NobelParallel®.

H εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη και είχε πάνω από 200 συμμετέχοντες. Ο ομιλητής αφιέρωσε πολύ χρόνο σε ερωτήσεις και απαντήσεις ώστε να αναπτυχθεί μία ζωηρή και εποικοδομητική επιστημονική συζήτηση.

Η  Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης ιδρύθηκε το 1964 και δίνει μεγάλο βάρος στην διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και στην εκτύπωση του περιοδικού της. Στις δραστηριότητες της συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, κλινικών σεμιναρίων, επιστημονικών ημερίδων, συμποσίων, δημόσιων επιστημονικών συνεδριών, διαλέξεων βιολογίας στόματος και προσκλήσεις ξένων ομιλητών.

Η εταιρεία σας περιμένει όλους στο διήμερο Συμπόσιο που διοργανώνει με θέμα: “Σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία. Επεκτείνοντας τα όρια της γενικής οδοντιατρικής’’ στην Αίγλη Ζαπείου στις 07 και 08/12/2018.

Πληροφορίες: eoe@otenet.gr | www.proodoseoe.gr|210 77 80 671, 210 77 16 671