To toothnews.gr εκτός των τειχών. Οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη!

Είναι παράδοξο, για μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη που είναι ταυτισμένη με τους χαλαρούς ρυθμούς εργασίας, με την διασκέδαση, με το καλό φαγητό και την καταπληκτική φιλοξενία να σε “καλεί” για επαγγελματικούς λόγους να κάνεις 18 προγραμματισμένα ραντεβού μέσα σε 4 ημέρες, να οργώνεις την πόλη από το ένα άκρο στο άλλο και να σου ακυρώνεται ΜΟΝΟ ένα ραντεβού.

Μα ένα ραντεβού μόνο να ακυρωθεί; Δεν το πιστεύω. Εγώ εάν ζούσα και εργαζόμουν σ’ αυτή την πανέμορφη πόλη δεν ξέρω εάν θα έβλεπα κανέναν μετά τη 13:00 το μεσημέρι κι ας είχε διανύσει 500 χιλιόμετρα για να με δει.

Μιλάμε για την απόλυτη εικόνα, καφέ στην παραλία στα μοντέρνα και συνάμα πανέμορφα στέκια και μετά, μεσημεριανό φαγητό. Που; Παντού, όπου κι εάν στρέψεις το βλέμμα σου θα δεις ένα φαγάδικο γεμάτο κόσμο να απολαμβάνει το γεύμα του.

Υποσυνείδητα λοιπόν επιδιώκαμε αυτή την πρόσκληση και την πολυπόθητη επαφή μας με την Θεσσαλονίκη. Όταν λοιπόν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, χωρίς δεύτερη σκέψη 3 άτομα από το γραφείο πήραμε το δρόμο για την συμπρωτεύουσα. Νομίζω το να βρεθείς στη Θεσσαλονίκη σε επαγγελματικό ταξίδι, είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να σου τύχει. Μείναμε μόνο 5 ημέρες, αλλά ήδη υπάρχει η αναμονή της επόμενης φοράς.

Μια πόλη που πηγαίνεις για δουλειά, περνάς καλά, αλλά δεν την απομυθοποιείς ούτε για την κυκλοφοριακή συμφόρηση ούτε για το μεγάλο πρόβλημα στο παρκάρισμα ούτε για τα…μόνιμα έργα του μετρό, γιατί απλά σε κερδίζουν οι άνθρωποι! Προσωπικά και όλοι οι συνεργάτες του toothnews.gr ευχαριστούμε τους Θεσσαλονικείς πλέον φίλους, που μας καλοδέχθηκαν, λες και γνωριζόμαστε χρόνια, και μας εμπιστεύτηκαν την επαγγελματική τους προβολή.

Εντυπωσιασμένοι από τα καλόγουστα και μοντέρνα Οδοντιατρεία, τα άρτια εξοπλισμένα με ψηφιακό τεχνολογικό εξοπλισμό Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια και τα γεμάτα με κόσμο γραφεία εταιρειών, που επισκεφθήκαμε. Υπάρχει ελπίδα, αισιοδοξία και διάθεση για δουλειά. Μαχητές της ζωής κι άριστοι επαγγελματίες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν, χωρίς να υπολογίζουν τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης.

Τα ραντεβού στην πόλη ξεκίνησαν με το εργαστήριο ΤΕΧΝΗ & ΧΡΩΜΑ των κ.κ Δ. Παπαφλωράτου, Α. Ποδάρα και κας Μ. Σπυριάδου. Τι να πει κανείς γι αυτό το εργαστήριο, ο κόσμος της συμπρωτεύουσας μιλάει γι’ αυτό με τα καλύτερα λόγια. Εμείς το μόνο που θα προσθέσουμε είναι αυτό που είδαμε. Τάξη και ηρεμία παντού, όλα λειτουργούσαν ενορχηστρωμένα με μαέστρο το άγρυπνο μάτι του κου Δημήτρη. Την κα Σπυριάδου διακόψαμε για να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία ενώ ήταν απορροφημένη με το ψηφιακό σχεδιασμό ενός περιστατικού. Ο κος Ποδάρας συνέχισε τη λεπτή εργασία που είχε αναλάβει απερίσπαστος.

Επόμενη συνάντηση το εργαστήριο του κου Γιώργου Δημητρίου, ο οποίος, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του Χρήστο διαπιστώσαμε κι εμείς από την σύντομη συναναστροφή μας οτι έχει βάλει υψηλούς στόχους για το μέλλον. Σύντομα θα έχουμε νέα του.

Τον κο Χριστόφορο Κόκκινο με τον ψηφιακό εξοπλισμό του να εξυπηρετεί τα εργαστήρια είδαμε στο χώρο του. Ένα εργαστήριο που μαρτυρά αμέσως την καλλιτεχνική φλέβα του ιδιοκτήτη.

Τα ραντεβού συνεχίστηκαν με την ομάδα των κ.κ Τσιφουτάκου, Νικολάου, Τσιρακίδη. Τρεις επαγγελματίες, που ενώ προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ σε σχέση με το όνομα που έχουν στην αγορά, δεν το καταφέρνουν γιατί θέλουν δεν θέλουν μιλάνε γι’ αυτούς με τα καλύτερα λόγια οι άλλοι. Εκείνοι συνεχίζουν να σιωπούν, η δουλειά τους όμως “μιλάει”.

Ο κος Κώστας Ανεσιάδης κι ο συνέταιρός του κος Ματίας Σαββουλίδης ήταν ο επόμενος…στόχος μας. Μιλήσαμε για τα πάντα κι εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι έχουν πολλά σχέδια για την εξέλιξή τους κυνηγώντας την συνεχή επιμόρφωση. Σύντομα από αυτό το εργαστήριο θα ακούσουμε ευχάριστα νέα για το οδοντοτεχνικό επάγγελμα.

Συνεχίσαμε πηγαίνοντας στην οικογένεια Κωτσάκη στη Μετέωρα πόλη. Ειλικρινά πολύ συγκινητικό και ενθαρρυντικό το γεγονός οτι ο γιός αλλά και η κόρη δουλέυουν στο εργαστήριο του πατέρα.

Τον κο Γιώργο Ματζουλά στα Λουλουδάδικα, τον πετύχαμε λίγο πριν φύγει για ταξίδι. Έδειχνε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, γιατί όπως μας εξολογήθηκε ετοιμάζει το νέο του χώρο. Σε λίγο καιρό θα δείτε το φωτορεπορτάζ από την νέα του έδρα.

Συνεχίσαμε με τον κο Ρακιντζή, με τον οποίο, τα είπαμε τηλεφωνικά και συνεχίσαμε τις επισκέψεις μας συναντώντας τον κο Τσιάρα υπέυθυνο του εργαστηρίου Μ. & Ι. Κουταλίδου, πολύ ευγενής κύριος, ενθουσιάστηκε με το toothnews.gr. Είναι ο δεύτερος νέος πατέρας που συναντήσαμε μετά τον κο Ματία Σαββουλίδη. Να σας ζήσουν τα μικρά σας και να σας δίνουν πάντα χαρές.

Aπογευματάκι επισκεφτήκαμε τους πρώην μπασκετμπολίστες κο Θανάση Σεραφείμ και τον συνεργάτη του κο Μητσκόπουλο Θοδωρή. Με πολύ διάθεση φωτογραφήθηκαν, αφού πρώτα τους λύσαμε κάθε απορία για τη συνεργασία μας. Νέοι άνθρωποι με υψηλούς στόχους κερδίζουν γρήγορα πόντους στην οδοντοτεχνική αγορά.

Το επόμενο πρωινό είδαμε την κα Αδάμ με τον συνεργάτη της κο Σαπουντζή Κώστα, την ψυχή του εργαστηρίου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ομάδα του toothnews.gr, ο Νο 1 fun της ιστοσελίδας μας. Ευχαριστούμε Κώστα. Η κα Αδάμ μας εξήγησε τα δρώμενα στην Θεσσαλονίκη και μας εκμυστηρεύτηκε τα μελλοντικά σχέδια για το εργαστήριο της, πολύ διακριτικός και ειλικρινής άνθρωπος.



Εν συνεχεία ανεβήκαμε στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο λιμάνι, για να συναντήσουμε τον κο Λέξα σ’ ένα καινούριο και πολύ εργονομικό χώρο. Η συνάντησή μας ήταν ουσιώδης και διαφωτιστική για όλα τα μέλη του εργαστηρίου. Δεν γίνεται φυσικά να παραλείψουμε την καταπληκτική θέα προς το λιμάνι της πόλης. Δεν θέλαμε να φύγουμε.

Μας περίμενε όμως ο κος Αναστασιάδης, από την εταιρεία LAB SHOP, για να συζητήσουμε για νέα προϊόντα και σεμινάρια. Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον κο Αναστασιάδη για την φιλοξενία. Δραστήριος κι ανήσυχος επιχειρηματίας προχωρά με ιδιαίτερη προσοχή στους νάρθηκες άπνοιας και αθλητικούς ενημερώνοντας γιατρούς και οδοντοτεχνίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη και ο νους σου τρέχει στα Οδοντιατρικά Αποστολίδη. Τι ευτυχής συνάντηση όχι μόνο με τον κο Μάνο Αποστολίδη, την πανέμορφη σύζυγό του Νικολέττα, αλλά και με τον πατέρα του κο Πέτρο Αποστολίδη. Ευλογημένος και σοφός άνθρωπος! Παρέμεινε στη συνάντησή και μας εξέφρασε τη γνώμη του για πολλά δρώμενα στην οδοντιατρική αγορά. Ο δε Μάνος Αποστολίδης έδειχνε ιδαίτερα πανετυτυχής για τη νέα συνεργασία του με την Planmeca.

Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον κο Δημήτρη Τσανακτσίδη, ο οποίος μας δέχθηκε στο ιατρείο του στην Μητροπόλεως παρ’ όλη τη κουραστική ημέρα που είχε. Μας μίλησε για τις δραστηριότητες της ομάδας Study club Ενδομυλικής αποκατάστασης, τα webinars κ.α θέματα που θα παρουσιαστούν στην συνέντευξη που μας παραχώρησε και θα διαβάσετε σύντομα.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος έρχεται η ώρα της επιστροφής. Κουρασμένοι σωματικά αλλά ανανεωμένοι ψυχικά και χορτάτοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την έδρα μας, την Αθήνα.

Πάντως είμαστε πολύ χαρούμενοι, που θα πρέπει να ανέβουμε για επαγγελματικούς λόγους και πάλι στην Θεσσαλονίκη.

Το toothnews.gr θα συνεχίσει το «οδοιπορικό» και σε άλλες πόλεις σύντομα.