To εργοστάσιο Dentsply Sirona παρουσιάζει τις δυνατότητες της συσκευής του διοδικού Laser, SiroLaser Blue, στο Συνέδριο WFLD

Ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά Συνέδρια στην οδοντιατρική με Laser έλαβε χώρα από τις 22-23 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το 6ο Συνέδριο της World Federation for Laser Dentistry (WFLD) προσέφερε πλούσια θεματολογία σε παρουσιάσεις και workshops.

Επίσης, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν πληροφορίες με συναδέλφους για την εξέλιξη και χρήση της τεχνολογίας Laser στην οδοντιατρική.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνω από 100 παρουσιάσεις   

Το πλήθος των παρουσιάσεων στις 2 ημέρες του Συνεδρίου παρείχε στους πάνω από 400 παρευρισκόμενους από 35 χώρες όχι μόνο τις βασικές γνώσεις στο χώρο της οδοντιατρικής με laser αλλά και πιο λεπτομερείς γνώσεις σε σχέση με την ενδοδοντία, εμφυτευματολογία, περιοδοντολογία και ορθοδοντική.

Το εργοστάσιο Dentsply Sirona συμμετείχε στην παράλληλη έκθεση ως Χρυσός Χορηγός της Εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκε workshop για το Sirolaser Blue, σε συνεργασία με την οδοντίατρο- περιοδοντολόγο Ιωάννα Καμμά.

Η κ. Καμμά, μοιράσθηκε την επιστημονική της εμπειρία με το Sirolaser Blue παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες του workshop μια γενική εικόνα των τριών μηκών κύματος της συσκευής: το νέο, μπλε μήκος κύματος (445 nm) κυρίως για τα χειρουργεία, το κόκκινο (660 nm) για τη βιοδιέγερση και θεραπεία πόνου και το υπέρυθρο (970 nm) για τη μείωση των μικροβίων στην ενδοδοντία και περιοδοντολογία.

“Για τη διαχείριση μαλακών ιστών στο χειρουργείο, το μήκος κύματος 445, χάρη στις ιδιότητές του, έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα στην κοπή του ιστού με ελάχιστη αιμορραγία και εξαιρετική επούλωση του τραύματος”, εξηγεί η κ. Καμμά μιλώντας για τα πλεονεκτήματα του μήκους κύματος 445 του Sirolaser blue.

Το SiroLaser Blue δεν έχει ακόμη επισήμως εγκριθεί για τη μείωση περιοδοντικών βακτηρίων, όμως  η κ. Καμμά ανέφερε αυτή τη δυνατότητα βασιζόμενη στην ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία  και προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις δικές της κλινικές μελέτες: “Το μήκος κύματος 445 φαίνεται να είναι ένα νέο, πολλά υποσχόμενο επικουρικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της  μη επεμβατικής με χειρουργείο χρόνιας περιοδοντίτιδας”.