Σεμινάριο CAD – CAM στο ΠΑΔΑ

Το μάθημα «Πληροφορική Οδοντικής Τεχνολογίας.  CAD-CAM»,  διδάσκεται κάθε εαρινό εξάμηνο στο πρώην Τμήμα και τώρα Κατεύθυνση  Οδοντικής Τεχνολογίας,  του  Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών του  πρώην ΤΕΙ Αθήνας και τώρα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Βασικά βήματα σχεδίασης σκελετού μεταλλοκεραμικής γέφυρας με λογισμικό CAD».

Στο σεμινάριο,   που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Φυσικής του ΠΑΔΑ και διήρκεσε τρεις ώρες, την εισαγωγή έκανε ο Καθηγητής του ΠΑΔΑ και του συγκεκριμένου μαθήματος Αντώνης Προμπονάς ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόσωπος  της Dental Wings στην Ελλάδα Δρ. Χάρης Στρούμπος ανέπτυξε το θέμα της τεχνολογίας Rapid Prototyping  και των εξελίξεων αυτής της τεχνολογίας στην Οδοντική Τεχνολογία.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των βασικών σταδίων σχεδίασης σκελετού μεταλλοκεραμικής αποκατάστασης, απο τον τεχνικό και συνεργάτη της Dental Wings, Παναγιώτη Πτίνη , με τη χρήση του Scanner της Dental Wings και προβολή των σταδίων στην οθόνη του αμφιθεάτρου.

Το σεμινάριο που ήταν προπτυχιακού επιπέδου,  παρακολούθησαν περίπου εννενήντα φοιτητές, οι οποίοι εκδήλωσαν την μεγάλη τους ικανοποίηση και την επιθυμία να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια σεμινάρια.