ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DIGIDENT

Διπυριτικό λίθιο Livento και κεραμική ζιρκονίας και διπυριτικού Soprano​

Days
Hours
Minutes
Seconds

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 08/06/2019 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του  κεραμικού σύστημα Livento/Soprano της ελβετικής Cendres & Metaux.

Στο New Hotel, Φιλελλήνων 16, στο κέντρο της Αθήνας ο κύριος Νίκος Νικολούδιας με τον κύριο Αλέξη Παπαγεωργίου θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν να μας παρουσιάσουν αυτό το νέο κεραμικό σύστημα.

Η θεωρητική αλλά και πρακτική παρουσίαση θα γίνει από τον Αλέξη Παπαγεωργίου και θα είναι εκεί πρόθυμος να δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες που θα γεννηθούν από την πρώτη επίσημη παρουσίαση.

Από ότι μας εξομολογήθηκαν  οι δύο πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, το διπυριτικό λίθιο Livento και η κεραμική ζιρκονίας και διπυριτικού Soprano αποτελούν ήδη το πιο σύγχρονο μίγμα αντοχής και εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Εν όψει της πρεμιέρας λοιπόν της παρουσίασης του νέου κεραμικού συστήματος οι κύριοι  Νίκος Νικολούδιας και Αλέξης Παπαγεωργίου άψογοι επαγγελματίες και έμπειροι οδοντοτεχνίτες και οι δύο μιλούν στο toothnews.gr  για το νέο εγχείρημα που σκοπό έχει να προσφέρει στους συναδέλφους τους σύγχρονα υλικά για πιο τέλεια και φυσικά αισθητικά αποτελέσματα.

Κύριε Νικολούδια άλλο ένα προϊόν ετοιμάζεστε να παρουσιάσετε στην Ελληνική αγορά. Μιλήστε μας λοιπόν για το κεραμικό σύστημα Livento/Soprano της Ελβετικής εταιρείας Cendres & Metaux

Δώστε μας, παράλληλα, πληροφορίες για τη νέα συνεργασία που ξεκινάτε με τον κο Αλέξη Παπαγεωργίου σχετικά με τις πρακτικές επιδείξεις του συστήματος.

Αρχικά, πρέπει να σας ευχαριστήσουμε θερμότατα για το βήμα που μας δίνετε ώστε να μιλήσουμε για αυτό το ελπιδοφόρο κεραμικό σύστημα. Η Cendres & Metaux είναι μια εταιρεία που – με μια λέξη – χαρακτηρίζεται από διαχρονική αξιοπιστία.

Ειδικά οι παλαιότεροι συνάδελφοι στο χώρο μας μπορούν περίτρανα να το επιβεβαιώσουν.

Η Cendres & Metaux λοιπόν δημιούργησε το σύνολο αυτών των υλικών μέσα στα σπλάχνα της, στο R+D τμήμα της (Τμήμα Έρευνας & Τεχνολογίας ) που διαθέτει.

Το σύστημα αποτελείται από το : Διπυριτικό λίθιο Livento (για τεχνική press) και την Πορσελάνη κεραμικών σκελετών Soprano 10.

Το Livento είναι το διπυριτικό λίθιο που αφήνει την πιο εντυπωσιακή αίσθηση φθορισμού ενώ παράλληλα διαθέτει την πιο μεγάλη συνεκτικότητα από όλα τα ingots της αγοράς.

Η Soprano, χρησιμοποιείται πάνω σε σκελετούς διπυριτικού λιθίου αλλά και ζιρκονίας. Έχει εξαιρετική πλαστικότητα κατά τη δόμηση και χαμηλή συρρίκνωση. Ο συνδυασμός τους μας προσφέρει ένα πολύ σταθερό σύστημα με ξεχωριστή αντοχή στην κόπωση των πολλαπλών οπτήσεων τόσο σε σχήμα όσο και σε χρώμα.

Το σύστημα συμπληρώνεται από ένα εξαιρετικά λεπτόκοκκο πυρόχωμα που παρουσιάζει μηδενικό στρώμα αντίδρασης (reaction layer) δίνοντας υπέροχα, λεπτομερή όρια. Επιπλέον, λόγω της πολύ λείας επιφάνειάς του μπορεί να γίνει πάνω του ακόμη και δόμηση κεραμικών όψεων.

Γιατί ο τεχνίτης να επιλέξει το συγκεκριμένο σύστημα ;

Ο λόγος που ασχολούμαστε και προτείνουμε το σύστημα αυτό είναι ότι πρόκειται για το πιο problem – free υλικό όπως αγοράς. Έχουν μελετηθεί διεξοδικά και λυθεί προβλήματα που εμφανίζονται σε άλλα συστήματα.

Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα όπου , αν τηρηθούν οι προδιαγραφές του, έχουμε μια σταθερή απόδοση σχηματικά και χρωματικά ακόμη και μετά από όπως διορθωτικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον, η Soprano είναι μια πορσελάνη κεραμικών με τεράστια ποικιλία μαζών που απαντά και όπως μεγαλύτερες αισθητικές προκλήσεις.

Κύριε Νικολούδια, έχουμε συνηθίσει να σας βλέπουμε να ασχολείστε κυρίως με προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας. Το σύστημα Livento/Soprano σηματοδοτεί κάποια αλλαγή στην εταιρεία σας;

Η γνώση μας και η ολοένα περισσότερη εμβάθυνση στην ψηφιακή τεχνολογία και τις εφαρμογές της είναι το κομμάτι που όλοι μας αναγνωρίζουν. Η «στροφή» μας προς πιο «παραδοσιακά» υλικά δείχνει ότι στη φαρέτρα μας πρέπει να υπάρχουν όλα τα υλικά.

Το κάθε υλικό είναι αυστηρά κατάλληλο για ορισμένα είδη εργασιών. Για παράδειγμα, η ζιρκονία που, μέρα με τη μέρα, κερδίζει έδαφος έναντι όλων των άλλων υλικών έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιείται και σε περιστατικά όπου αντενδείκνυται, όπως οι διατοξικές επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις ή οι όψεις.

Γι’ αυτό το λόγο, η ενασχόλησή μας με ένα υλικό όπως το διπυριτικό λίθιο στην ψηφιακή εποχή πράγματι δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη εκλογίκευσης της χρήσης κάποιων υλικών.

Το ίδιο θέλουμε να δείξουμε και με τη επιτυχημένη σειρά σεμιναρίων μας PlanB για εκτεταμένες επιεμφυτευματικές εργασίες όπου ασχολούμαστε με τα υλικά σκελετών Carbon Fiber, Glass Fiber, Pekkton αλλά και την ρητίνη μας TWiNY.

Κάθε υλικό, για τις σωστές ενδείξεις.

Κύριε Νικολούδια, ανήσυχο νου θα σας χαρακτηρίζαμε κι αυτό λόγω χαρακτήρα ή ανάγκη εξέλιξης και ανταγωνισμού;

Η ανησυχία αυτή είναι πηγαία. Η ανάγκη εξέλιξης είναι επίσης πηγαία. Ο ανταγωνισμός δεν με απασχολεί καθόλου, πρακτικά τον περιφρονώ.

 
 

Κύριε Παπαγεωργίου, έχετε εκτεταμένη εμπειρία με τα κεραμικά. Ποιές ήταν οι πρώτες σας εντυπώσεις στην επαφή σας με το νέο αυτό κεραμικό σύστημα; Ήρθε όντως να αλλάξει τους «όρους του παιχνιδιού» όπως ακούγεται και πώς;

Η αρχική μου διαπίστωση, ήταν ότι πρόκειται για ένα κεραμικό σύστημα φιλικό προς τον χρήστη. 

Εξεπλάγην ευχάριστα με το αποτέλεσμα του πρώτου press  που πραγματοποίησα. Καθαρή επιφάνεια μετά από την αμμοβόληση, εξαιρετικά όρια και σωστή εφαρμογή στο κολόβωμα, σχεδόν χωρίς καθόλου τροχισμό.

Θεωρώ ότι έχουμε πια πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα κεραμικά συστήματα. Το καθένα με τις ιδιαιτερότητές του και διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τη διαστρωμάτωση των μαζών.

Αυτό πού προσφέρει το Livento/Soprano της Cendrex & Metaux, είναι ένα σύστημα εύκολο στη χρήση, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ένα φυσικό και όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Είμαι της άποψης ότι όσοι το δοκιμάσουν δεν θα μείνουν απογοητευμένοι.

Κύριε Παπαγεωργίου, βλέπουμε όλο και περισσότερους οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες να εμπιστεύονται τη ζιρκονία για αισθητικές αποκαταστάσεις. Έχει θέση το διπυριτικό λίθιο στην ψηφιακή εποχή ή θεωρείται ξεπερασμένο;

Σίγουρα η ζιρκονία είναι η κύρια επιλογή για διάφορα είδη αποκαταστάσεων, θεωρώ όμως ότι το διπυριτικό λίθιο μπορεί να μας προσφέρει ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις μονολιθικών αποκαταστάσεων (μονήρης στεφάνες, ένθετα, επένθετα).

Επίσης, πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε με όψεις διπυριτικού λιθίου με ελάχιστη διαστρωμάτωση κεραμικής μάζας.

Συμπερασματικά πιστεύω ότι το διπυριτικό λίθιο πρέπει να υπάρχει ως επιλογή υλικού για περιπτώσεις αποκαταστάσεων όπου ενδείκνυται.

 
 

To toothnews.gr σας εύχεται κάθε επιτυχία!