Ολοήμερο πρακτικό σεμινάριο στις μερικές οδοντοστοιχίες που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής

Εισηγητής Βαγγέλης Καλεμάκης

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το 1ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής διοργάνωσε ολοήμερο πρακτικό σεμινάριο με θέμα “Ανάλυση σε Παραλληλογράφο, σχεδίαση και κατασκευή σκελετού στις 4 Κατηγορίες κατά Kennedy”.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βαγγέλης Καλεμάκης, ο οποίος κατέφθασε από το Ηράκλειο της Κρήτης για τις ανάγκες του σεμιναρίου και μόνο.

Υπεύθυνη για την διοργάνωσή του ήταν η κ. Ζωή Γριμανέλη, μόνιμη εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Σιβιτανιδείου. Τον κ. Καλεμάκη υποδέχθηκε η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ, κ. Γεωργία Δημοπούλου.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους μαθητές και σπουδαστές της Β΄και Γ΄τάξης ΕΠΑΛ και του Β΄και Δ΄εξαμήνου του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου, χωρίς οικονομικό κόστος για τους συμμετέχοντες. Υπήρχε μεγάλη προσέλευση από τους μαθητές, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή τους στο σεμινάριο, καθώς είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να δουλέψουν με τον παραλληλογράφο, υπό την καθοδήγηση του κ. Καλεμάκη, ο οποίος πρόσφερε απλόχερα και με επιτυχία τις γνώσεις του στο αντικείμενο της Μερικής Οδοντ/χίας. Παράλληλα σχεδίασαν σε εκμαγεία με πραγματικά περιστατικά από στόμα, τον σκελετό μιας μερικής οδοντ/χίας σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις κατά KENNEDY.

Εκτός από τον κ. Βαγγέλη Καλεμάκη, οι μαθητές είχαν  την τύχη στο πρακτικό μέρος να παρακολουθήσουν και τον κ. Νίκο Καλεμάκη, ο οποίος προσφέρθηκε να συνδράμει με την πολυετή εμπειρία του στο ίδιο αντικείμενο.

Το σεμινάριο πλαισίωσαν ο κ. Γιώργος Σπανός (μόνιμος εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ και ΙΕΚ) και η κ. Χρυσούλα Οικονόμου και ο κ. Κωνσταντίνος Χερίδης (εκπαιδευτικοί ΙΕΚ), της Σιβιτανιδείου. Τόσο οι κύριοι Βαγγέλης και Νίκος Καλεμάκης, όσο και οι εκπαιδευτικοί της Σιβιτανιδείου στο σύνολό τους, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Χορηγοί του σεμιναρίου για την κάλυψη των αναλώσιμων υλικών, ήταν οι εταιρείες Μιλιτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε. και Μώρις Φαράτζη Α.Ε.

Μία από τις ιδιαίτερες στιγμές εκείνης της μέρας που έδωσε μεγάλη χαρά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του τμήματος, ήταν και η δωρεά ενός φούρνου όπτησης πορσελάνης της εταιρείας KEL, τύπος SAT-3,  από τον κ. Δημήτρη Χριστοβασίλη,  εργαστηριούχο οδοντοτεχνίτη και απόφοιτο της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Το σεμινάριο κάλυψε με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο επαγγελματίας φωτογράφος κ. Χρήστος Μαρνάς.

Tags

#2019