Ο νέος τρισδιάστατος εκτυπωτής Sheraprint 50

Νέο Προϊόν / MEDI CROSS

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 99 11 632 – 210 99 45 618 | E-mail: info@medi-cross.gr

Τι κοινό έχουν η Μέριλιν Μονρόε και ο νέος τρισδιάστατος εκτυπωτής Sheraprint 50;

Έχουν ύψος και οι δύο 166 εκατοστά. Ενώ η σταρ του κινηματογράφου έλαμψε στο προσκήνιο, ο εκτυπωτής Sheraprint 50 λάμπει με ανθεκτικό LED και μεγάλη εκτυπωτική ισχύ.

Ο εκτυπωτής DLP έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση στην οδοντιατρική τεχνολογία, για παράδειγμα όταν πρόκειται για μαζική παραγωγή μοντέλων. Γρήγορη λειτουργία και με ακρίβεια στα 30 μικρόμετρα. Η ανάλυση του προβολέα αντιστοιχεί σε 4K ή 3840 x 2160 pixel.

Για να διασφαλιστεί ότι ο εκτυπωτής παραμένει ακριβής, έχει τακτική βαθμονόμηση (Certified Auto-Calibration). Ένα θερμαινόμενο εσωτερικό εξασφαλίζει ομοιόμορφα τις διαδικασίες εκτύπωσης – ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας δωματίου στο περιβάλλον  του  εργαστήριου, για παράδειγμα τη νύχτα ή τα Σαββατοκύριακα.

Ενώ οι αστέρες του κινηματογράφου χρειάζονται τον ύπνο ομορφιάς τους, ο εκτυπωτής  Sheraprint 50 συνεχίζει να εκτυπώνει ακόμη και την νύχτα.

Ο δίσκος υλικού γεμίζει αυτόματα με την επιθυμητή ρητίνη εκτύπωσης. Χρησιμοποιώντας ένα Τσιπ RFID στα μπουκάλια ρητίνης, ο εκτυπωτής αναγνωρίζει επίσης ότι το σωστό υλικό εκτύπωσης είναι σε χρήση.

Ο εκτυπωτής Sheraprint 50 περιλαμβάνει την πατενταρισμένη μονάδα Automatic Seperation Module (ASM), η οποία
απομακρύνει  αυτόματα τα τελικά εκτυπωμένα μοντέλα  από την πλατφόρμα κατασκευής.

Στην  συνέχεια πέφτουν  σε ένα καλάθι αποθήκευσης και παραμένουν εκεί προστατευμένα μέχρι την περαιτέρω επεξεργασία. Ο πυρήνας του Sheraprint 50 είναι ο μεγάλος χώρος κατασκευής του εκτυπωτή. Η περιοχή του η πλατφόρμα κατασκευής είναι 231 επί 130 χιλιοστά. Για παράδειγμα,  είναι εφικτή η ταυτόχρονη επίπεδη εκτύπωση έως και δέκα μοντέλων Aligner.

Ο χρόνος εκτύπωσης εξαρτάται από το ύψος των μοντέλων και όχι από τον αριθμό τους.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές της Shera είναι εξοπλισμένοι με την πατενταρισμένη τεχνολογία Force Feedback (FFT). Για κάθε στρώμα που πρόκειται να πολυμεριστεί, το λογισμικό του εκτυπωτή υπολογίζει την αντοχή σε εφελκυσμό με την οποία πρέπει να ελεγχθεί η πλατφόρμα κατασκευής και να αναφέρει μόλις το εκτυπωμένο αντικείμενο αποκολληθεί από το κάτω μέρος του δίσκου. Αμέσως ξεκινά η επόμενη στρώση πίεσης χωρίς να χάνεται «χρόνος αναμονής».

Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα επιτυγχάνει πάντα την ταχύτερη δυνατή επεξεργασία και μια πολύ ακριβή εκτύπωση. Άλλοι εκτυπωτές συνήθως λειτουργούν με σταθερές δυνάμεις που τους επιβραδύνουν.

Ο Sheraprint 50 , από την άλλη πλευρά, διακρίνει συμπαγείς και λεπτές περιοχές εφαρμόζοντας διαφορετικές αντοχές απολέπισης.

Το αποτύπωμα του εκτυπωτή είναι 60 επί 57 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι η μαζική παραγωγή μοντέλων καταλαμβάνει περίπου τόσο χώρο όσο μισή πετσέτα μπάνιου. Η λειτουργία είναι διαισθητική μέσω μιας οθόνης αφής 10 ιντσών.

Όλοι οι Sheraprinters διαθέτουν δυνατότητα LAN/WLAN αλλά και για χρήση με USB.

Ο εκτυπωτής Sheraprint 50 περιλαμβάνει όχι μόνο τον την υψηλή ποιότητα από την Rapid Shape, αλλά  και την υποστήριξη της ομάδας Sheradigital. Η εμπειρία δείχνει πόσο σημαντική είναι μια συντονισμένη επικυρωμένη διαδικασία στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η ομάδα της Sheradigital έχει καθορίσει τις βέλτιστες παραμέτρους εκτύπωσης και έχει ταιριάξει τις ρητίνες εκτύπωσης. Η υποστήριξη περιλαμβάνει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τη στρατηγική εκτύπωσης, τη μεταγενέστερη επεξεργασία και την ουσιαστική ενσωμάτωση της τρισδιάστατης εκτύπωσης στη ροή εργασιών.

Οι ειδικοί της εκτύπωσης με οδοντιατρική εκπαίδευση είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχουν υποστήριξη. Κατά την εγκατάσταση των εκτυπωτών, πραγματοποιείται μια μονοήμερη εισαγωγή για την πρακτική χειρισμό, την ασφάλεια των διαδικασιών και τα αξιόπιστα αποτελέσματα εκτύπωσης στο εργαστήριο.