Ο Μιχάλης Παπαστάμος στο toothnews: Συμβατική ή ψηφιακή οδοντιατρική, οδοντοτεχνική;

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Οδοντοτεχνίτες ο CDT Μιχάλης Παπαστάμος, θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου του 2017, στην Λεωφόρο Βασιλίσης Σοφίας 123. Εκεί οπού θα παρουσιάσει στο  σεμινάριο της Dental ExelixisΛΕΥΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ” την ομιλία του με θέμα «Παρασκευές για κεραμική όψη – Ψηφιακή αποτύπωση -Εργαστηριακή κατασκευή της αποκατάστασης».

Η ομιλία του αναμένεται να αποτελέσει σπουδαίο κίνητρο για όσους θα την παρακολουθήσουν αφού εκτός των άλλων ο Μιχάλης διαθέτει μια ιδιαίτερη ματιά προσηλωμένη πάντα στη δημιουργία μοναδικού αποτελέσματος σε κάθε του εργασία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που τόσα χρόνια έχει καταφέρει για το Οδοντοτεχνικό επάγγελμα. Να μυήσει στην τεχνική του και στις απόψεις του για την σωστή δουλειά πολλά νέα παιδιά.

Ο Μιχάλης Παπαστάμος λίγες ώρες πριν από την ομιλία του μίλησε στο toothnews.gr

Κύριε Παπαστάμο πείτε μας τι θα προβάλλετε στο σεμινάριο « ΛΕΥΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ»; Συμβατική ή ψηφιακή οδοντιατρική – οδοντοτεχνική; Αλήθεια εσείς τι «ψηφίζετε»;

Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι η σύγκριση δύο διαφορετικών τεχνικών αποτύπωσης και δύο διαφορετικών τεχνικών κατασκευής αλλα και υλικών στον ίδιο ασθενή την ίδια στιγμή. Η σύγκριση επίσης αφορά , τους χρόνους ,το κόστος επένδυσης το κόστος υλικών και αφορά τόσο το οδοντιατρικό όσο και το οδοντοτεχνικό μέρος.Πρός το παρόν ψηφίζω και τα δύο γιατί πάνε και μαζί και χωριστά.

Πιστεύετε ότι τα εργαστήρια που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία είναι σε προνομιακή θέση έναντι των άλλων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αποκτήσουν;

Σε προνομιακή θέση, βρίσκονται τα εργαστήρια που εργάζονται με επαγγελματισμό,συνεχή ενημέρωση πάνω στο αντικείμενο μας, επιλογή σωστών και ποιοτικών υλικών και σεβασμό στους ανθρώπους που απευθύνεται η δουλειά μας.

Υπάρχει κίνδυνος τα εξοπλισμένα εργαστήρια να χάσουν το δρόμο τους; Εννοώ μήπως κινδυνεύουν να γίνουν κέντρα εξυπηρέτησης των άλλων εργαστηρίων;

Δεν υπάρχει κίνδυνος διότι ειναι θέμα καθαρής επιλογής του κάθε εργαστηρίου αν θα είναι  κέντρο κοπής ή και τα δύο μαζί  αν το διαχειριστούν σωστά, χωρίς όμως το ένα να επιβαρύνει το άλλο.

Εγώ προσωπικά απο την δική μου εμπειρία το θεωρώ δύσκολο να συνυπάρχουν και οι δύο ιδιότητες.

Έχετε καταφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο και έχετε την εκτίμηση των συναδέλφων σας. Τι άλλο ζητάτε από το χώρο; Τι σχεδιάζετε για το μέλλον;

Αυτό βασικά που με ενδιαφέρει πάνω απο όλα όπως και όλους τους συναδέλφους μου , είναι το σταθερό μέλλον και όχι να λειτουργούμε μέσα απο ασάφειες πολιτικές και οικονομικές  που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην κοινωνία μας.

Επομένως αρκετά σχέδια για το μέλλον ειναι λίγο συγκρατημένα προκειμένου να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο στην Ελλάδα. Παρ ‘ όλα αυτά τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να τα σκεφτόμαστε.

Ευχαριστώ.