Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 77 11 605 | Website: www.negrin.gr | E-mail: info@negrin.gr
Οι εταιρείες ΝΕΓΡΙΝ ΙΝ Dental και MIS, με χαρά ανακοινώνουν την διεξαγωγή της ομιλίας και του Masterclass με εισηγητή τον Dr. Πελεκάνου Σταύρου που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του 60ου Συνεδρίου Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος “All about Implants” που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Οκτωβρίου 2024 στην Αθήνα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17:00 – 18:00 MASTECLASS (Democritus Hall)
Επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις ολικού φραγμού – Σχεδιάζοντας από FP1 έως FP3
18:30 – 19:30 ΟΜΙΛΙΑ (BALLROOM)
Άμεσα και μεθύστερα πρωτόκολλα εμφυτευμάτων στην αισθητική ζώνη – Σύγχρονες απόψεις
Σημαντικές πληροφορίες:
Για να παρακολουθήσετε την ομιλία και το Masterclass του Dr. Πελεκάνου απαιτείται εγγραφή στο 60ο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο συνέδριο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα >> 60o Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος (welcometravel.gr)
Το κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο και στο Masterclass είναι υπέρ της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
Περιγραφή Masterclass
Επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις ολικού φραγμού – Σχεδιάζοντας από FP1 έως FP3
Στις δεκαετίες 80 και 90 η τοποθέτηση εμφυτευμάτων ήταν οστικά καθοδηγούμενη γεγονός που καθιστούσε πολύπλοκη την προσθετική αποκατάσταση. Την τελευταία δεκαετία η βελτίωση υλικών όπως είναι η Ζιρκονία, τεχνικών όπως είναι η προσθετικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση και πλοήγηση, καθώς και λογισμικών CAD-CAM καθιστά το σχέδιο και την εκτέλεση θεραπείας πολύ προβλέψιμη και με λιγότερες επιπλοκές.
Σκοπός αυτού του masterclass είναι με την βοήθεια πολλών κλινικών περιστατικών να παρουσιαστούν με λεπτομέρειες τα βήματα του σχεδίου θεραπείας για τις επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις ολικού τόξου.
Οι συμμετέχοντες στο τέλος θα μπορούν:
- Να καταλάβουν την διαφοροποίηση μεταξύ κινητών επενθέτων, αποσπώμενων και ακίνητων επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων
- Πως η επιλογή FP1, FP2 ή FP3 αποκατάστασης επηρεάζει τον σχεδιασμό στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων
- Να κατανοήσουν τους τρόπους της προσθετικά καθοδηγουμένης τοποθέτησης κ τα είδη των ναρθήκων που χρησιμοποιούμε συμπεριλαμβανομένου και του ¨προσθετικού νάρθηκα¨
- Να εξοικειωθούν με διάφορες σύγχρονες εργαστηριακές τεχνικές κατασκευής και υλικά (Ζιρκονία, δοκοί τιτανίου) που χρησιμοποιούμε.
Περιγραφή Ομιλίας
Άμεσα και μεθύστερα πρωτόκολλα εμφυτευμάτων στην αισθητική ζώνη – Σύγχρονες απόψεις
Τα εμφυτεύματα στην αισθητική ζώνη αποτελούν πάντα πρόκληση στην εμφυτευματολογία. Η διατήρηση του όγκου και της αρχιτεκτονικής των ιστών που συγκρατούν το υπό εξαγωγή δόντι ή δόντια είναι η πρώτος στόχος του κλινικού και η άμεση εμφύτευση εάν γίνει σωστά αποτελεί την πρώτη επιλογή.
Σκοπός της παρουσίασης αυτής είναι να παρουσιαστούν απλά κλινικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν λευκή και ροζ αισθητική, ανεξάρτητα από τον χρόνο εμφύτευσης (άμεσης, πρώιμης ή μεθύστερης). Στατική πλοήγηση εμφύτευσης, επιλογή μικρο- και μακρο-γεωμετρίας του εμφυτεύματος, επιλογή σχήματος και χρόνου τοποθέτησης του διαβλεννογόνιου κολοβώματος, ο τρόπος τοποθέτησης συνδετικού ιστού και η χρήση της καθοδηγούμενης οστικής αναγέννησης είναι μερικά από τα σημαντικά βήματα που θα αναλυθούν.
Σύντομο βιογραφικό Dr. Σταύρος Πελεκάνος
Ο Σταύρος Πελεκάνος αποφοίτησε το 1991 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής. Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική, την εμφυτευματολογία και τις αισθητικές αποκαταστάσεις. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα σήμερα κατέχει την θέση του επίκουρου καθηγητή.
Είναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι οι International College of Prosthodontics (ICP), European Prosthodontic Association (EPA), Ελληνική Προσθετική Εταιρία κ.α., ενώ από το 2012 είναι ενεργό μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής (European Academy of Esthetic Dentistry, active member). Επίσης ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του giDE Institute (Global Institute of Dental Education) πραγματοποιώντας διαλέξεις και κλινικά (hands on) σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευθεί δύο φορές με το 2ο βραβείο στη Μαδρίτη το 2008 και το 1ο βραβείο στην Κωσταντινούπολη το 2011 στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED). Έχει δημοσιεύσει 2 κεφάλαια σε βιβλία και περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.