Νίκος Νικολούδιας: Πιστεύουμε στην εκπαίδευση πάνω σε μοναδικές τεχνικές με τη χρήση μοναδικών και αξιόπιστων υλικών

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος … metal free Νίκος Νικολούδιας  της Digident συζητιέται για τις εύστοχες επιλογές του σε σεμινάρια του Οδοντιατρικού χώρου.

Αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει πάντα μ’ ένα μαγικό τρόπο όποια ιδέα βάλει στο μυαλό του όχι μόνον να την ­­υλοποίηση, αλλά και να έχει την απόλυτη επιτυχία.

Τελευταίο του επίτευγμα; Η άφιξη στην χώρα μας για πρώτη φορά του πολύ γνωστού Ιταλού CDT Giuseppe Rampulla για να αποτυπώσει σ΄ενα σεμινάριο τις «50 αποχρώσεις της ζιρκονίας Biodynamic».

Φαντάζομαι ότι θα υπήρξαν και άλλες πολλές «γκρίζες ζώνες» στην επαγγελματική του διαδρομή του αλλά, η συγκεκριμένη αν και …γκρίζα ζώνη, τον αναβίβασε επαγγελματικά και απέδειξε ότι ο Νίκος Νικολούδιας μπορεί να κάνει κάθε ιδέα του πράξη, δίνοντας στους συναδέλφους του σπουδαίες στιγμές ενημέρωσης.

Το toothnews.gr  που όπως πολλοί αναγνώρισαν τελευταία, φουλάρει τις μηχανές της δημοσιογραφικής ενημέρωσης «έπιασε» και αυτόν τον παλμό του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου και αφού προσκλήθηκε, το παρακολούθησε από κοντά και συνομίλησε με τον Νίκο Νικολούδια.

Κύριε Νικολούδια, ξεκινήσατε δυναμικά την σεζόν με το ομολογουμένως ενδιαφέρον σεμινάριο «FIFTY SHADES OF ZIRCONIA» με εισηγητή τον διεθνώς καταξιωμένο κο Giuseppe Rampulla.  Σήμερα λίγες ημέρες μετά το τέλος του σεμιναρίου, ποιές είναι οι εντυπώσεις σας και τι άλλο να περιμένουμε από εσάς στη συνέχεια;

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΙΑΣ
Το ξεκίνημα για μας ήταν η μεγάλη πλατφόρμα συνεργασιών DigiClub. Μέσα από αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για την ψηφιοποίηση του εργαστηρίου τους ή για την metal-free εποχή σε μια συνεργασία-συμμαχία απέναντι στην δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το σεμινάριό μας ήταν άλλο ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας μας. Εκπαίδευση πάνω σε μοναδικές, στον κόσμο, τεχνικές με τη χρήση μοναδικών και αξιόπιστων υλικών.

Όλοι οι συμμετέχοντες μας εξέφρασαν την έκπληξη και τον ενθουσιασμό τους επιβραβεύοντας αυτή μας τη φιλοσοφία.
Η συνέχεια;  Με εκπλήξεις…ακόμα και για μας…

Όταν πρωτοεμφανιστήκατε στην οδοντοτεχνική αγορά, με την αναγγελία ενός metal free εργαστήριου και την εμπορία αντίστοιχων υλικών, πιστεύατε ότι θα είχατε την προσοχή και την αποδοχή των συναδέλφων σας που έχετε σήμερα επιτύχει;

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΙΑΣ
Με τον συνδυασμό ψηφιακής τεχνολογίας και metal-free λογικής εκφράστηκε η ανάγκη να απαντήσω στις απαιτήσεις της εποχής στον τομέα μας. Αν υπάρχει προσοχή και αποδοχή από συναδέλφους και οδοντιάτρους, αυτό συμβαίνει γιατί κι εκείνοι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Έχουμε διαπιστώσει χρόνια τώρα ότι έχετε μια προτίμηση στην zirconia, γιατί;

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΙΑΣ
Γιατί, κατά γενική ομολογία, είναι το καλύτερο υλικό προσθετικής για μονολιθικές αποκαταστάσεις. Παρέχει συνδυασμό υψηλής βιοσυμβατότητας και ενδείξεων. Με την ζιρκονία μπορούν να κατασκευαστούν εργασίες κάθε έκτασης πάνω σε κάθε είδους παρασκευή ταχύτατα, με λογικό κόστος και μοναδική ποιότητα εφαρμογής.

Είμαστε στην ψηφιακή εποχή και εσείς την υποστηρίζετε με τον καλύτερο τρόπο. Πείτε μας  όμως τελικά  ο πάγκος ή ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής κερδίζει στην ουσία τον οδοντοτεχνίτη ;

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΙΑΣ
Ο ολοκληρωμένος οδοντοτεχνίτης διαθέτει πάντα την υψηλή νοητική δυνατότητα να ελέγχει αρχιτεκτονικά και αισθητικά τις διαστάσεις, τους όγκους, τη διάταξη και τα χρώματα. Ο Η/Υ, είναι ένα ακόμη μέσο με το οποίο μπορεί να υλοποιήσει. Είναι τόσο απαραίτητος όσο και το απλό, ταπεινό νυστεράκι του με το οποίο θα οριοθετήσει τις εργασίες του.

Συνεπώς, για τον οδοντοτεχνίτη, η ψηφιακή τεχνολογία είναι απλά ο νέος τρόπος για να κάνει αυτό που γνωρίζει. Και όσο γρηγορότερα την ενσωματώσει, τόσο το καλύτερο.

 “Πενήντα αποχρώσεις της ζιρκονίας”