Ένα Οδοντιατρικό Συνέδριο μοναδικό παγκοσμίως

MOiCO 29|30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Ένας Οδοντιατρικός Μαραθώνιος, με
12 “LIVE” χειρουργεία NON STOP μπροστά στους συνέδρους

Days
Hours
Minutes
Seconds

MOiCO 2022

(Maratona Odontoiatrica Internazionale di Chirurgia Orale)

Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ & ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Το 2019 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος οδοντιατρικός μαραθώνιος χειρουργικής στόματος στο Palazzo del Cinema της Βενετίας, στην Ιταλία με τεράστια συμμετοχή και επιτυχία.

Στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2022 θα γίνει ο 2ος Μαραθώνιος Χειρουργικής Στόματος στην Ρώμη.

12 από τους καλύτερους επαγγελματίες της ευρωπαϊκής οδοντιατρικής σκηνής επιλέχθηκαν για να αγωνιστούν 2 ολόκληρες ημέρες NON STOP, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οδοντιατρικού Μαραθωνίου Χειρουργικής Στόματος MOiCΟ.

Μπροστά σε ένα κοινό 800 συμμετεχόντων θα πραγματοποιήσουν ζωντανές χειρουργικές επεμβάσεις πολύπλοκων περιπτώσεων χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές.

Τα χειρουργεία θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια. Θα στηθούν ειδικοί γυάλινοι κλωβοί που θα αναπαριστούν πιστά οδοντιατρεία και θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. 

Το συνέδριο της MOiCO είναι μια εκδήλωση διεθνούς επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης για όλους τους οδοντιάτρους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στους συγκεκριμένους τομείς.

Prof. Dr. Ιωάννης Γεωργακόπουλος

Ανάμεσα στους 12 κορυφαίους ευρωπαίους επιστήμονες που επιλέχτηκαν για να χειρουργήσουν ζωντανά σε αυτή την μοναδική εκδήλωση είναι και ο Έλληνας γιατρός, πρόεδρος της WAGRO Prof.
Dr. Ιωάννης Γεωργακόπουλος
ο οποίος θα πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση
με την καινοτόμο τεχνική IPGDET.

https://moico.eu/professionisti/

Η Τεχνική “IPG-DET”

Η τεχνική IPGDET είναι μια καινοτόμος, ατραυματική τεχνική που αλλάζει όλα τα κατεστημένα των τελευταίων 48 ετών σχετικά με την ανύψωση της μεμβράνης του ιγμορείου (SFE), την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και την κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση (GBR) στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου, (Oscar Hilt Tatum, Jr. 1974) και διέπεται από την φιλοσοφία More with Less
Χρησιμοποιείται για την άμεση τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην προβληματική οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου σε μια συνεδρία, απλοποιώντας τις διαδικασίες και χωρίς ανύψωση της μεμβράνης του Schneider. Χρησιμοποιεί μεθόδους μοριακής βιολογίας, αυξητικούς παράγοντες CGF (Concentrated Growth Factors) και αυτόλογα ή ετερόλογα βλαστοκύτταρα.

Η τεχνική ανακαλύφτηκε και πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Dr. Ιωάννη Π. Γεωργακόπουλο το 2006. Ακολούθησαν 8 χρόνια έρευνας πριν την πρώτη δημοσίευση το 2014. Από τότε έχουν δημοσιευθεί πολλές άλλες εργασίες σχετικά με την τεχνική αυτή που αλλάζει εξ’ ολοκλήρου όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με την ανύψωση της μεμβράνης του ιγμορείου τον τελευταίο μισό αιώνα!

A Case-Study of Seven Dental Implants Placed in the Maxillary Sinus with Intentional Schneiderian Membrane Perforation” JIACD, Sinus Grafting with Concentrated Growth Factors. Volume: 6, No. 1, January 2014 I.P.Georgakopoulos ett all

https://jiacd.com/journal/sinusgraftingconcentratedgrowthfactors/

Η IPGDET δεν αποτελεί παραλλαγή, μέθοδο ή τεχνική ανύψωσης της μεμβράνης του ιγμορείου (Sinus Floor Elevation) γιατί δεν την ανυψώνει αλλά αντίθετα την διαρρηγνύει σκόπιμα.
Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων πραγματοποιείται σε μια συνεδρία, ακόμα και όταν δεν υπάρχει το απαραίτητο οστό για να προσφέρει αρχική συγκράτηση στα εμφυτεύματα.

Computer-Based Quantification of An Atraumatic Sinus Augmentation Technique Using CBCT” JOURNAL OF BIOLOGICAL REGULATORS & HOMEOSTATIC AGENTS Article 31(S2) Vol. 33, no. 6 (S2), 31-39, 2019, F. Inchingolo, I.P. Georgakopoulos et all

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32425022/

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dr. Ιωάννης Π. Γεωργακόπουλος υπήρξε ο πρώτος παγκοσμίως αλλά και ο μοναδικός μέχρι στιγμής που δημοσίευσε το 2021 επιστημονική ερευνητική εργασία χρησιμοποιώντας Αλλογενή Βλαστοκύτταρα Μεσεγχυματικού τύπου, προερχόμενα από τον Ομφάλιο Λώρο για  κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση σε Οδοντιατρικούς Ασθενείς (FDA registered/FDA approved), ανοίγοντας έναν καινούργιο κεφάλαιο στις σύγχρονες αναγεννητικές τεχνικές στην οδοντιατρική επιστήμη.

Minimal Invasive IPG-DET Technique with Autologous CGF and Human Umbilical Cord Blood Derived Mesenchymal Stem Cells towards Posterior Atrophic Maxilla”
EC Dental Sciences Volume 20, Issue 5, 2021
I.P. Georgakopoulos et al

https://www.semanticscholar.org/paper/Minimally-Invasive-%E2%80%9CIPG-Det-Technique%E2%80%9D-with-CGF-and-Georgakopoulos-Ntontoulos/5b41cda448d1122f5893dedeafc224a79f1edceb#related-papers

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτή την δραστηριότητα της WAGRO (World Academyof Growth Factors & Stem Cells in Dentistry), στο WAGRO University (www.uniwagro.com) και στον πρόεδρο τους Prof. Dr. Ιωάννη Π. Γεωργακόπουλο.

Πληροφορίες για συμμετοχή:
info@uniwagro.com  | τηλ. 210 3624881

Συνέδριο MOiCO

Μια εκδήλωση διεθνούς επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης για όλους τους οδοντιάτρους
που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στους συγκεκριμένους τομείς.

Οδοντιατρικός Μαραθώνιος, με 12 “LIVE” χειρουργεία NON STOP μπροστά στους συνέδρους

Days
Hours
Minutes

Οδοντιατρική πιστοποιημένη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα

+30 210 36 24 881

Keep in touch