Masterclass στο HAOMS 2020 από την Oral Innovation

17 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΜΑ: 30 Χρόνια κλινικής εμφυτευματολογίας και ιστικής αναγέννησης – προβληματισμοί, συμπεράσματα.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δημήτριος Ζαμπάρας

TIMH: 60€ (Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν κατόπιν επιθυμίας του κου Ζαμπάρα, με χορηγία της εταιρείας Oral Innovation).

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Grand Hyatt Athens, Αίθουσα: Ulysses (Business Centre, 1ος όροφος).

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΟΟ: 2,5 Μόρια.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Oral Innovation, 210 38 47 735, 210 38 03 707, info@oralinnovation.gr

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Τα τελευταία 30 χρόνια, η εμφυτευματολογία έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά επιτυχίας στη μακροβιότητα εμφυτευμάτων και επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων.

Η οστική ανάπλαση της ελλειμματικής φατνιακής ακρολοφίας για την επακόλουθη τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, αποτελεί μια χειρουργική τεχνική με πολλαπλά επιστημονική τεκμηρίωση. Οι τεχνικές κατευθυνόμενης οστικής ανάπλασης (ΚΟΑ), τα τελευταία χρόνια, έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό, επιτρέποντας την αποκατάσταση με εμφυτεύματα όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο.

ΣΚΟΠΟΣ: της παρουσίασης αυτής είναι να επισημάνει τους προβληματισμούς που προκύπτουν κατά την άσκηση της εμφυτευματολογίας, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου θεραπείας και τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος των επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων.

ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Οι μέθοδοι ΚΟΑ περιλαμβάνουν τη χρήση μεμβρανών, απορροφήσιμων ή μη και οστικών μοσχευμάτων, αυτογενών, αλλογενών, ξενομοσχευμάτων ή αλλοπλαστικών υποκατάστατων οστού, με το αυτογενές μόσχευμα να αποτελεί το ιδεώδες υλικό για την αύξηση της οστικής μάζας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τοποθέτησης εμφυτευμάτων, απαιτείται ορισμένου βαθμού οστική ανάπλαση, σε οριζόντιο ή κάθετο επίπεδο ώστε να εξασφαλισθεί η επιτυχία της επέμβασης.

Το υλικό της εργασίας περιλαμβάνει την παρουσίαση χαρακτηριστικών κλινικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν στο τμήμα Οδοντικών Εμφυτευμάτων και Ιστικής Ανάπλασης του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ» τα τελευταία 30 χρόνια.

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εμφυτευματολογία αποτελεί μια απαιτητική ειδικότητα, καθώς συνδυάζει πολλές ειδικότητες της οδοντιατρικής, ενώ η παρακολούθηση και διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην πορεία του χρόνου αποτελεί μια πρόκληση.

Ανακοίνωση: Το Master Class θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν δωρεάν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κατόπιν επιθυμίας του κου Ζαμπάρα, με χορηγία της εταιρείας Oral Innovation. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή αποτελεί η εγγραφή στο συνέδριο.

  Περισσότερα για το masterclass