Master in Advanced Oral Surgery & Implantology 120 ECTS

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Μπάρι “Aldo Moro” της Ιταλίας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι το καλύτερο Μάστερ που προσφέρεται στην Ελλάδα», μας λένε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που το παρακολουθούν!

Μιλάμε με τον διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος “Master in Advanced Oral Surgery & Implantology” του Πανεπιστημίου του Μπάρι “Aldo Moro” της Ιταλίας, τον καθηγητή κύριο Ιωάννη Γεωργακόπουλο.

Γιατί θεωρείτε ότι αυτό το Μάστερ είναι το καλύτερο που προσφέρεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά σε σχέση με άλλα παρόμοια προγράμματα;
Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν αξία σε αυτό το ιδιαίτερα αξιόλογο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και να μου επιτραπεί να πω, χωρίς να θεωρηθεί εγωιστικό, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλα παρόμοια προγράμματα στην χώρα μας.

Το Μάστερ αυτό προσφέρει κάτι πραγματικά μοναδικό, πτυχίο πολύ καλού Κρατικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και πραγματική, στην κυριολεξία, κλινική εκπαίδευση.

Αυτά είναι δυο χαρακτηριστικά που κανένα άλλο πρόγραμμα δεν τα συνδυάζει.

Διαθέτουμε 3 κλινικές σε διαφορετικά κράτη όπου οι φοιτητές εργάζονται ανά δυο με τον επιβλέποντα καθηγητή τους τοποθετώντας οι ίδιοι πολλά εμφυτεύματα και αντιμετωπίζοντας οι ίδιοι περιστατικά χειρουργικής στόματος.

Τα πάρα πολλά αυτά κλινικά  περιστατικά δεν επιλέγονται όπως συνήθως γίνεται για να παρουσιαστούν από κάποιον ομιλητή ο οποίος εξηγεί πως τα αντιμετωπίζει αλλά είναι πραγματικά και τυχαία περιστατικά  στα χέρια των  ίδιων των μεταπτυχιακών φοιτητών με όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν είτε σαν χειρουργικό περιστατικό είτε σαν ιδιαιτερότητα του ασθενούς.

Όλα δε αυτά τα περιστατικά, στην αρχή ως προς το σχέδιο θεραπείας αλλά και στο τέλος ως προς την διαχείριση του προβλήματος και την αντιμετώπιση τους συζητούνται με όλους τους φοιτητές προσδίδοντας σε αυτούς το ζητούμενο, την απαραίτητη πείρα για να σταθούν άξια με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους μέσα στον επαγγελματικό τους χώρο έχοντας αποκτήσει όχι μόνο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και τις περισσότερο αναγκαίες κλινικές επαγγελματικές δεξιότητες.

Είναι όμως και άλλα πολλά που προσδίδουν αξία σε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Διδάσκουν περισσότεροι από 70 παγκοσμίου φήμης καθηγητές ευρωπαϊκών αλλά και διεθνών πανεπιστήμιων καθώς επίσης και πολλοί γνωστοί κλινικοί οδοντίατροι από όλο τον κόσμο.

Κάθε εβδομάδα ένας από αυτούς θα αφιερώσει μια η περισσότερες  ημέρες για να παρουσιάσει εκτεταμένα το αντικείμενο της έρευνας του αλλά και της πρακτικής εξάσκησης των τεχνικών του.

Αυτές οι εβδομαδιαίες ενότητες (στο σύνολο τους 2.800 ώρες θεωρητικής κατάρτισης)  περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των γνώσεων στο αντικείμενο της εμφυτευματολογίας, επι-εμφυτευματικής προσθετικής, χειρουργικής στόματος αλλά και σύγχρονων καινοτόμων αναγεννητικών τεχνικών. Στο τέλος κάθε ενότητας ο κάθε καθηγητής θα εξετάσει τους φοιτητές με ένα τεστ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Να επισημάνω ότι στον φοιτητή δύνονται μόνο δυο ευκαιρίες για να περάσει επιτυχώς αυτές τις εξετάσεις. Εάν δεν τα καταφέρει δεν θα του δοθεί άλλη ευκαιρία και θα κοπεί από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Επιπλέον, λειτουργεί ταυτόχρονα και το κλινικό μέρος (380 ωρών κλινικής εκπαίδευσης) το οποίο περιλαμβάνει “Live” κάθε είδους τοποθέτηση εμφυτευμάτων, οστικής αναγέννησης, περιστατικών χειρουργικής στόματος αλλά και επι-εμφυτευματικής προσθετικής.

Ελέγχεται επίσης συνεχώς η συμμετοχή και η παρουσία των φοιτητών σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος και δεν θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν εάν δεν συμμετάσχουν ενεργά σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Θα ήθελα να σας δώσω δύο παραδείγματα της επαγγελματικής αξίας του πτυχίου αυτού του προγράμματος.

Ένας πολύ καλός μου φίλος ιατρός – οδοντίατρος, γνωστός ιταλός περιοδοντολόγος με 17 κλινικές ανά την Ευρώπη άνοιξε πριν από τρία χρόνια δυο καινούργιες κλινικές στην μεγάλη Βρετανία. Τοποθετεί εμφυτεύματα συνεχώς επί 30 χρόνια και θεωρείται πολύ έμπειρος εμφυτευματολόγος όμως στην Αγγλία δεν του επετράπη να τοποθετεί εμφυτεύματα γιατί δεν είχε ανάλογο πτυχίο. Ήρθε στο Μπάρι, τελείωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Εμφυτευματολογίας και με το πτυχίο αυτό μπορεί πλέων νόμιμα να τοποθετεί εμφυτεύματα στην Αγγλία.

Το ίδιο ισχύει και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και με τις αραβικές χώρες με συνέπεια  τελευταία να έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αράβων οδοντιάτρων που παρακολουθούν το πρόγραμμα αυτό. Σε αυτό συμβάλει και η πιστοποίηση τοποθέτησης 30 εμφυτευμάτων υπό παρακολούθηση η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστούν στην πατρίδα τους και η οποία προσφέρεται από αυτό το Μάστερ.

Αυτά τα παραδείγματα τονίζουν την σπουδαιότητα όχι μόνο των γνώσεων που προσφέρονται με το πτυχίο του Πανεπιστημίου του Μπάρι αλλά και της δυνατότητας εξασφάλισης της επέκτασης μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πληροφορήστε μας για τις προϋποθέσεις εγγραφής αλλά και αποφοίτησης του “Master in Advanced Oral Surgery & Implantology”.
Λόγω της πληθώρας των διεθνών αιτήσεων για εγγραφή σε αυτό το Μάστερ από τώρα και στο εξής οι υποψήφιοι πρέπει απαραίτητα  να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις, τις οποίες μόνο εάν τις περάσουν επιτυχώς θα μπορέσουν να εγγραφούν σε αυτό.

Επίσης, πρέπει να γίνει κατανοητό το ότι γράφτηκαν σε ένα Μάστερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάρι (όπου ανήκει η Οδοντιατρική Σχολή)  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποφοιτήσουν επιτυχώς και από αυτό.

Υπάρχουν συνεχείς δοκιμασίες και εξετάσεις. Επίσης πρέπει να αρχίσουν το γρηγορότερο να δουλεύουν την πτυχιακή τους εργασία, κάτι όχι τόσο απλό και εύκολο, την οποία πρέπει να παρουσιάσουν αλλά και να την υποστηρίξουν επιτυχώς ενώπιον της συγκλήτου κατά την διάρκεια των τελικών τους εξετάσεων.

Επιπλέον πρέπει απαραίτητα να δημοσιεύσουν μια ερευνητική εργασία σε καλό επιστημονικό περιοδικό αλλά και να παρουσιάσουν αρκετές εργασίες υπό την μορφή Power Point αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον διεθνές συνέδριο.

Συνοψίζοντας να τονίσω ότι το Μάστερ αυτό απευθύνεται σε οδοντιάτρους που πραγματικά επιδιώκουν όχι μόνο περαιτέρω γνώσεις αλλά είναι και πρόθυμοι να κουραστούν για να τις αποκτήσουν και να τις τελειοποιήσουν όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πραγματική κλινική πράξη.

Τι μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους νέους οδοντιάτρους;
Θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους νέους οδοντιάτρους αλλά σε όλους τους ενεργούς οδοντιάτρους τονίζοντας την σημασία της εξέλιξης στο επάγγελμα μας.

Στο ρευστό περιβάλλον που ζούμε όλα συνεχώς αλλάζουν και γίνονται όλο και ποιο απαιτητικά και από την μεριά των ασθενών μας αλλά και από μέρους του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Πρέπει έτσι, όχι μόνο να εξασφαλίζουμε συνεχώς τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γινόμαστε ποιο ανταγωνιστικοί ως προς την ποιότητα των εργασιών μας αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις σαν άξιοι ευρωπαίοι οδοντίατροι.


Πληροφορίες: Κα Χρυσούλα Τζήμου MS

Τηλ. 210 36 24 881  (11:00 – 15:00) | Email: wagro.info@gmail.com | www.wagro.org

Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις:

  • Αντίγραφο πτυχίου οδοντιάτρου ή ισότιμο
  • CV με Φωτογραφία
    (πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά σε μορφή pdf στο wagro.info@gmail.com )
  • Ακολουθεί συνέντευξη