Χρήστος Κρασαδάκης

« Το πάντρεμα ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων μέσα σε ένα γναθοπροσωπικό συνέδριο είναι ο κατεξοχήν στόχος μας »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Τώρα που στο βάθος του ορίζοντα μοιάζει να διαφαίνεται η “σιλουέτα” του συνεδρίου της HAOMS 2020, όλοι στην Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής λαμβάνουν θέσεις εκκίνησης στον αγώνα για την παρουσίαση μιας ακόμη άψογης διοργάνωσης.

Ένας μόλις μήνας, 17- 18 Ιανουαρίου έμεινε από τη μεγάλη στιγμή, το μεγάλο γεγονός, που θα μονοπωλήσει ακόμα μια φορά το επιστημονικό ενδιαφέρον της γναθοπροσωπικής – της οδοντιατρικής κοινότητας και όχι μόνο.

Το δεδικασμένο της απόλυτης επιτυχίας, που έχει αποκομίσει αυτή η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, και ο νέος στόχος που έχει θέσει η οργανωτική επιτροπή είναι σίγουρα αντικείμενο δημοσιογραφικής συζήτησης.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το toothnews.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κύριο Χρήστο Κρασαδάκη MD,DDS,MSc,OMFS.

Η συνάντησή μας για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί έγινε στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Στο διπλανό γραφείο, ήταν ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας κος Ράλλης με τον οποίο ανταλλάξαμε χαιρετισμό και προχωρήσαμε στη συνέντευξη με τον κο κύριο Κρασαδάκη.

Προχωρώντας η συζήτησή μας, σιγουρεύτηκα ότι πρόκειται για έναν γιατρό που ξέρει να αφιερώνεται στην επιστήμη του. Ενώ με εντυπωσίασε η αμεσότητα του λόγου, η ειλικρίνεια και οι αναφορές του σε συλλογικές αποφάσεις κι όχι προσωπικές!  Δηλώνει έτοιμος και είναι, θα προσθέσω, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τις οποίες θα κληθεί να βρεθεί αντιμέτωπος στις 17 – 18 Ιανουαρίου 2020 και τελικά θα τα καταφέρει.

Ο κος Κρασαδάκης, είναι ένας ικανότατος Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, ένας χαρισματικός ομιλητής που η πορεία του μετά το HAOMS 2020  θα είναι περισσότερο ενεργή. Δεν θα μοιάζει με αυτή ενός διάττοντος αστέρα αλλά ενός σταθερού παράγοντα με όραμα και σεβασμό στους «δασκάλους» του και τους συναδέλφους του πάνω από όλα.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ετοιμασίες για το HAOMS 2020;
Βρισκόμαστε λοιπόν στο τελικό στάδιο. Έχουμε καθορίσει τον συνεδριακό χώρο, το επιστημονικό πρόγραμμα και οι χορηγοί έχουν κλείσει από πάρα πολύ νωρίς. Φέτος τα χορηγικά πακέτα έχουν εξαντληθεί από το Σεπτέμβριο και όμως αρκετές εταιρείες μας ζητούν ακόμη και τώρα να συμμετέχουν. Ωστόσο, δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον τέτοια δυνατότητα.

Παρόλο που αλλάξατε χώρο διεξαγωγής; 
Επιδιώκοντας φέτος να οργανώσουμε ένα σύγχρονο συνέδριο, επιλέξαμε πράγματι έναν μεγαλύτερο και ολοκαίνουργιο χώρο, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων των υποψήφιων εκθετών.

Είσαστε στην τελική ευθεία λοιπόν;
Ναι, μάλιστα έχουμε μια ικανοποιητική ροή στις προεγγραφές των συνέδρων. Βέβαια γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα οι περισσότερες εγγραφές γίνονται τελευταία στιγμή, οπότε τον τελευταίο μήνα αναμένουμε την αθρόα προσέλευση των συνέδρων.

Είναι δύσκολη η διαδικασία εγγραφής; 
Είναι πάρα πολύ απλή μέσω του επίσημου website του συνεδρίου (www.haoms2020.org). Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει την εγγραφή του σε τρία λεπτά με μια τραπεζική κατάθεση ή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Στην ιστοσελίδα μας επίσης έχουν αναρτηθεί όλα τα master classes και τα workshops που θα λάβουν χώρα, οπότε κάποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή απ’ ευθείας σε όποιο από αυτά τον ενδιαφέρει.

Επ΄ευκαιρία ήθελα να τονίσω ότι φέτος πήραμε ως Οργανωτική Επιτροπή την απόφαση να μειώσουμε τις τιμές. Κρατήσαμε μεν στα ίδια επίπεδα την τιμή συμμετοχής στο συνέδριο, αλλά το κόστος των master classes και των  workshops έχει «πέσει» στη μισή σχεδόν τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα μας συνέδρια, με στόχο να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Εφέτος παρατηρούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου και βλέπουμε σε σύγκριση με τα προηγούμενα ότι έχετε δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον αισθητικό τομέα. Επηρέασε η εξειδίκευσή σας;
Έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ανά δυο – τρία χρόνια γίνεται το Πανελλήνιο Συνέδριό μας όπου παρουσιάζεται όλο το χειρουργικό φάσμα της ειδικότητας μας.

Τις ενδιάμεσες χρονιές πραγματοποιούνται συμπόσια Χειρουργικής Στόματος και Εμφυτευματολογίας, στα οποία παρατηρείται αθρόα προσέλευση οδοντιάτρων.

Φέτος πήραμε την απόφαση να αναδείξουμε στον κόσμο  και την κοσμητική φύση της ειδικότητας μας και περιμένουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει και αυτή την προσπάθεια.

Έτσι στο 3ημερο αυτό Συμπόσιο, προσθέσαμε εκτός από την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος, την Αισθητική του Στόματος και του Προσώπου. 

Το σύνολο των ομιλητών που διαβάσαμε στο πρόγραμμά σας είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα. Ιδιαιτέρως μας έκανε εντύπωση η παρουσία των  Maurice Mommaerts & Joe Niamtu. Πώς τους πείσατε;
Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ θετικοί εξαρχής, πράγμα που ούτε εμείς οι ίδιοι περιμένουμε. Τους στείλαμε ένα e-mail και απάντησαν θετικά.

Να σας αναφέρω με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικοινωνίας μας με τον κο Niamtu πόσο απλός άνθρωπος αλλά και εξαίρετος ομιλητής είναι. Η απάντησή του σε πολύ formal e-mail από μέρους μας ήταν «Τι κάνεις βρε; » γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Αγαπά την Ελλάδα και είναι ενθουσιασμένος που θα βρίσκεται κοντά μας.

Οι Οδοντίατροι γιατί πιστεύετε ότι στρέφονται στην Αισθητική της περιστοματικής περιοχής και την Αισθητική Προσώπου; Είναι τα νέα υλικά; Η οικονομική κατάσταση της αγοράς; Ψάχνουν νέες διεξόδους στην επιστήμη τους;
Δεν είναι μόνο οι Οδοντίατροι αλλά και πολλές ειδικότητες της ιατρικής που στρέφονται στις αισθητικές επεμβάσεις.

Αυτό που βλέπω τα τελευταία χρόνια είναι ότι ιατροί από ειδικότητες όπως η Οφθαλμολογία, η ΩΡΛ, η Γναθοπροσωπική Χειρουργική, η Γενική Ιατρική και η Γενική Χειρουργική, εκπαιδεύονται και αρχίζουν να εντάσσουν τις ενέσιμες αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο στην πρακτική τους, κάτι που στα παλαιότερα χρόνια δεν ήταν μέσα στις επιλογές τους.

Στο εξωτερικό αυτό έχει ξεκινήσει πριν δεκαετίες. Αυτοί που θα μιλήσουν στο συνέδριό μας τον Ιανουάριο είναι Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί που ανακηρύσσονται εδώ και πολλά έτη ως best cosmetic facial surgeons!

Όμως κε Κρασαδάκη η Γναθοπροσωπική Χειρουργική δεν είναι πολύ γνωστή ειδικότητα στην Ελλάδα και οι φέροντες την ειδικότητα είναι λίγοι.
Ισχύει, δεν είμαστε πάρα πολλοί. Η Γναθοπροσωπική Χειρουργική είναι η φυσική εξέλιξη της Γναθοχειρουργικής στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είμαστε λίγοι και γι’ αυτό χωρίς τη συμμετοχή των Οδοντιάτρων τα συνέδριά μας δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένα. Τόσα χρόνια μας υποστηρίζουν!

Γι’ αυτό λοιπόν η επιλογή των ομιλητών; Μιλήστε μας γι’ αυτούς.
Βεβαίως εφέτος εκτός από τους προσκεκλημένους ομιλητές MAURICE Y. MOMMAERTS, JOE NIAMTU, THOMAS HANSER, GARY FINELLE, ALBERTO MISELLI, MIRELA FERARU, FABIO FAUSTINI,  θα μας τιμήσει με τη παρουσία του το European College of Aesthetic Medicine and Surgery (ECAMS). Είναι η μεγαλύτερη Ακαδημία Εκπαίδευσης Ιατρών σε κοσμητικές επεμβάσεις στο κόσμο. Κάνουν σεμινάρια από την Αμερική μέχρι την Ταϋλάνδη, σε όλη την Ευρώπη, παντού. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που θα έρθουν να μας μιλήσουν.

Βεβαίως, μεγάλη μας τιμή είναι και οι Έλληνες ομιλητές που θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους και τους ευχαριστούμε που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας.

Η επιλογή των Ελλήνων ομιλητών πώς έγινε;
Θέλαμε να απευθυνθούμε όχι μόνο στους Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς για να μας μοιράσουν την πολύτιμη εμπειρία τους αλλά να ζητήσουμε τη συνδρομή και από άλλες ειδικότητες/εξειδικεύσεις όπως η Περιοδοντολογία, όπου θα εισηγηθούν  ο Γιώργος Γούμενος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, την Ορθοδοντική την οποία θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Κωσταντώνης που θα δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για να αναδείξει το ρόλο της ορθοδοντικής στην αισθητική του προσώπου.

Θα συμμετάσχει επίσης ο Νίκος Κρόμπας με την εμπειρία του τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον κλινικό χώρο. Στον τομέα της Κοσμητικής του Προσώπου θα μας μιλήσει ο Νίκος Κουτρουμάνος, εμπειρότατος σε επεμβάσεις στον κόγχο και σε βλεφαροπλαστικές, καθώς και ο Νεόφυτος Δημητριάδης, ο οποίος θα μας αναλύσει τα μυστικά της ρινοπλαστικής. Τέλος, η Σοφία Παραρά, Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός θα μας εξηγήσει την παθοφυσιολογία της γήρανσης και θα κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον masterclass όπου θα συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα των cog νημάτων συγκριτικά με το mini lift.

Μιλάτε για δύο ημέρες;
Στην ουσία θα είναι 3ημερο. Διήμερο θα είναι για τον εκθεσιακό χώρο.

Ο συνεδριακός χώρος καλύπτει και τη τρίτη ημέρα γιατί θα έχουμε Post congress masterclasses & workshops.

Δεν αρκεί ο χρόνος, προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να χρειάζονταν και 4 ημέρες αλλά οι σύνεδροι δεν επιθυμούν να λείπουν τόσες ημέρες από τη δουλειά τους. Θα είναι υπερεντατικό όμως, θα ξεκινά από τις 9:00 το πρωί και θα τελειώνει στις 20:00 το βράδυ.

Θα κουράσουμε τους συνέδρους αλλά σκοπεύουμε να τους ανταμείψουμε κιόλας. Την πρώτη ημέρα Παρασκευή 17/1/2020 θα διοργανώσουμε ένα πάρτι ανοικτό προς το κοινό του Συνεδρίου που θα γίνει  στο εστιατόριο “ The Grand by Interni ” στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt μετά το πέρας των ομιλιών. Όποιος έχει την κάρτα του συνεδρίου θα μπορεί να απολαύσει free drinks και finger food (από τις 21:00 -23:00).

Το μήνυμα του HAOMS 2020 ποιο θα είναι;
Το πρώτο μήνυμα που θέλουμε να περάσει μέσα από το συνέδριο είναι ότι η αισθητική του προσώπου είναι ένα αναφαίρετο κομμάτι του φάσματος  της γναθοπροσωπικής  χειρουργικής. Ασχολούμαστε χρόνια με το τραύμα στο πρόσωπο, με κακοήθειες στο πρόσωπο, με λοιμώξεις στο πρόσωπο, πως είναι δυνατό να μην ασχολούμαστε και με την κοσμητική του προσώπου;

Δεν είναι παράλογο να λέμε ότι ιατροί που σε εβδομαδιαία βάση π.χ τέμνουν το σφικτήρα των βλεφάρων για να εισέλθουν στον οφθαλμικό κόγχο ώστε να χειρουργήσουν ένα κάταγμα της περιοχής, δεν επιτρέπεται να εγχύσουν μια ουσία στο μυ αυτό όπως αντίστοιχα είναι το botox; Φυσικά και μπορούν γιατί έχουν άριστη γνώση της ανατομίας της περιοχής. Αυτό είναι το ένα μήνυμα σε ό,τι αφορά τη δική μας ειδικότητα.

Το δεύτερο μήνυμα είναι η σημασία του οδοντιάτρου στην αισθητική του στόματος αλλά και στη συνολική αισθητική του προσώπου. Όπως και τη συνεργασία του οδοντιάτρου με άλλες ιατρικές ειδικότητες προκειμένου να αποδοθεί το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πολλές φορές οι ιατρικές ειδικότητες δεν γνωρίζουν πότε να παραπέμψουν ένα περιστατικό στον οδοντίατρο για να λύσουν κάποια προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο γιατρός την αξία της συνεργασίας του με τον οδοντίατρο, να καταλάβει για παράδειγμα πόσο απαραίτητο είναι να διορθωθούν κάποιες προσθετικές ατέλειες, κάνοντας παραπομπή σε ένα οδοντίατρο.

Το πάντρεμα ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων μέσα σε ένα γναθοπροσωπικό συνέδριο είναι ο κατεξοχήν στόχος μας. 

Από τα master classes είναι κάποιο που θα προτείνατε να μη χάσουν οι σύνεδροι;
Θα αδικήσω τα υπόλοιπα αν πω ένα ή δυο. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες προτιμήσεις αλλά δεν μπορώ να σας τις πω.

Ο κόσμος έχει τις προτιμήσεις του με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και πολύ σύντομα θα είναι sold out τα περισσότερα από τα master classes. Βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα και σε αυτά, οπότε αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό η ζήτηση, δεν θα υπάρχουν θέσεις για εγγραφή. Θα πρότεινα στους συναδέλφους  να κάνουν έγκαιρα την εγγραφή τους.

Ποιο θα είναι το κέρδος για κάποιον που θα παρακολουθήσει το HAOMS 2020; Θα καταφέρετε να προβληματίσετε τους συνέδρους;
Αν ένα συνέδριο καταφέρει να προβληματίσει σημαίνει ότι είναι επιτυχημένο. Ελπίζω πως θα το πετύχουμε αυτό.

Εκτός από τις γνώσεις που θα λάβουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου , ένα επιπλέον κέρδος για τους νέους συναδέλφους είναι η υψηλή μοριοδότηση που λαμβάνει το συνέδριο. Λαμβάνει μοριοδότηση τόσο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (21 μόρια) όσο και από την Ελληνική Οδοντριατρική Ομοσπονδία (20 μόρια) όπως και λαμβάνουν ξεχωριστή μοριοδότηση όλα τα master classes και τα workshops. Είναι από τα συνέδρια που προσφέρουν την υψηλότερη μοριοδότηση μαζί με τα Πανελλήνια Ιατρικά και Οδοντιατρικά.

Πώς σας φάνηκε η όλη διαδικασία της διοργάνωσης του συνεδρίου;
Πρώτη φορά συμμετέχω στην οργανωτική επιτροπή τόσο μεγάλου συνεδρίου. Έχω προηγούμενη εμπειρία ως σύνεδρος, όπως επίσης και μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση σεμιναρίων, όχι όμως συνεδρίων.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και συνολικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν  ιδιαιτέρως με την πρόταση για την προεδρεία της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την προσφορά και τη συλλογική εργασία ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο συνέδριο. Δύσκολη αλλά ευχάριστη εργασία όταν βλέπεις τα αποτελέσματα.

Επίσης, δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω τους εκθέτες – χορηγούς. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε αυτό το συνέδριο, το οποίο έχει πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, από το χώρο διεξαγωγής, το catering, το οπτικοακουστικό υλικό και άλλα, έτσι ώστε να είναι ένα Συνέδριο όσο πιο σύγχρονο γίνεται. Όλα κοστίζουν πολύ ακριβά και τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς αυτούς.

Ευχαριστούμε που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, τόσο τον πλατινένιο χορηγό όσο και τους χρυσούς (φέτος έχουμε 5 χρυσούς χορηγούς), αλλά και όλους τους εκθέτες που μας εξασφάλισαν την διοργάνωση του συνεδρίου και μάλιστα έκλεισαν την παρουσία τους στο HAOMS 2020 εγκαίρως! Μας έδωσαν έτσι τη δυνατότητα από νωρίς να γνωρίζουμε οικονομικά πώς να βαδίσουμε.

Μια και συναντηθήκαμε  πείτε μας ως πρωτοπόρος την εμπειρία σας για την επιμόρφωση των συναδέλφων σας όσο αφορά τις πρώτες βοήθειες στο οδοντιατρείο; Πως  και δε συμπεριελάβατε το θέμα αυτό στο συνέδριο;
Δεν το συμπεριλάβαμε γιατί δε μπορούσε θεματολογικά να δέσει με το HAOMS 2020 Aesthetics, ούτε και θα ήταν εφικτό να αφιερώσω 5 ώρες ώστε να γίνει ολοκληρωμένη hands-on εκπαίδευση στις Ά Βοήθειες, γιατί πρέπει να είμαι παρών και διαθέσιμος καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Οπότε πρακτικά και ουσιαστικά δεν γινόταν.

Όσον αφορά τα σεμινάρια πιστοποίησης Οδοντιάτρων στις Ά Βοήθειες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και εγώ τα ξεκινήσαμε περίπου 4 χρόνια πριν. Είχε προηγηθεί η δημιουργία της εθελοντικής ομάδας First Aid Athens, με την οποία εγώ και συνάδελφοι ιατροί εκπαιδεύαμε δωρεάν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σχολείων της Αττικής. Εννέα χρόνια μετά το πρώτο μας σεμινάριο περισσότερα από 11.000 άτομα στην περιοχή της Αττικής εκπαιδεύτηκαν ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν σε μια επείγουσα κατάσταση.

Στη συνέχεια λοιπόν, σε συνεργασία με τον Δημήτρη αποφασίσαμε να το εξειδικεύσουμε για το χώρο του Οδοντιατρείου.

Όποιος δεν γνωρίζει το χώρο του οδοντιατρείου, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Μια από αυτές είναι η ελλιπής πανεπιστημιακή εκπαίδευση των ίδιων των οδοντιάτρων σε τέτοια θέματα.  Όταν το αποφασίσαμε και το ανακοινώσαμε το feedback ήταν αποδοκιμαστικό, έως και χλευαστικό! «Από πού κι έως πού οι οδοντίατροι θα θέλουν να μάθουν πρώτες βοήθειες».

Όταν απευθύνθηκα σε εταιρείες με μηχανήματα απινιδωτών, αρχικά καμία σχεδόν δε θέλησε να συμμετέχει, λέγοντάς μας «τι σχέση έχει το οδοντιατρείο με απινιδωτές, συσκευές οξυγόνου, κ.λ.π.». Τους εξηγούσα ότι τα οδοντιατρεία είναι τα πλέον εξοπλισμένα ιατρεία, ότι δίνουν σχεδόν διπλάσια χρήματα για εξοπλισμό σε σχέση με τις άλλες ιατρικές ειδικότητες, και ότι αυτά τα μηχανήματα θα τους φανούν οικονομικά σε σχέση με αυτά που έχουν.

Στο πρώτο σεμινάριο λοιπόν, ενώ είχαμε διαθέσει 25 θέσεις, καταλήξαμε να τις αυξήσουμε σε 40, έχοντας αναγκαστικά βάλει αρκετούς σε λίστα αναμονής. Στην πράξη λοιπόν ο οδοντιατρικός κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή.

Πλέον έχουμε καθορίσει να διεξάγεται αυτό το σεμινάριο δύο φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο και κάθε Μάϊο. Η συμμετοχή παραμένει μεγάλη και συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε.

Είστε πρόεδρος και της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής και Ανάπλασης Προσώπου (FERAGreece).
Ναι, ιδρύσαμε πριν μερικά χρόνια την Ακαδημία, μετά την ανάγκη που διαφάνηκε κατά τη διοργάνωση των αισθητικών μας σεμιναρίων.

Εδώ και 8 χρόνια εκπαιδεύουμε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντιάτρους σε ελάχιστα παρεμβατικές κοσμητικές επεμβάσεις, στα πλαίσια που προβλέπονται για την εκάστοτε ειδικότητα φυσικά.

Η Ακαδημία απαρτίζεται από μέλη που εκπροσωπούν όλες τις ειδικότητες, οι οποίες στο φάσμα τους εμπεριέχουν αισθητικές πράξεις στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου.

Συμμετέχουν δηλαδή Πλαστικοί Χειρουργοί, Δερματολόγοι, ΩΡΛ, Οφθαλμίατροι, Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί, Γενικοί χειρουργοί και Οδοντιατρικές ειδικότητες (π.χ Ορθοδοντικοί). Για παράδειγμα, οι ΩΡΛ πραγματοποιούν ρινοπλαστικές επεμβάσεις. Έχουμε δημιουργήσει σεμινάρια πολύ υψηλού επιπέδου και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων μας συνεχίζεται με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στο HAOMS 2020,  και στις δραστηριότητες της FERAGreece.
Σας ευχαριστώ πολύ!