Παπάζογλου Λία

« Η 20η έκθεση Dental 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποτελώντας το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της τελευταίας διετίας στον οδοντιατρικό – οδοντοτεχνικό κλάδο στην Ελλάδα »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Η DENTAL EXPO 2018 ολοκληρώθηκε και ένα είναι το γεγονός που αποκόμισε το toothnews.gr από τις τρεις ημέρες που βρέθηκε εκεί, δίπλα στους επαγγελματίες που συμμετείχαν.

Όλοι μα όλοι όσους συναντήσαμε είχαν να το λένε για την επιτυχία που σημείωσε αυτή την χρονιά η DENTAL 2018. ” Ήταν η μεγαλύτερη, η πληρέστερη, η πιο εντυπωσιακή έκθεση των τελευταίων ετών κι ο κόσμος που πέρασε από τα περιπτερά μας ήταν πολύς, οι δουλειές που βγήκαν, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και γενικά η ψυχολογία της αγοράς φαίνεται να βρήκε το ρυθμό της έστω και για λίγο. 

Με αυτά τα ωραία λόγια να ηχούν συνεχώς στα αυτιά μου θέλησα στον απόηχο της έκθεσης να συναντήσω ποιαν άλλη, την κα Λία Παπάζογλου, την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Οδοντιατρικών Ειδών και να ακούσω από τα δικά της, τα επίσημα χείλη εάν όλα όσα είδαμε εμείς και όσα είπαν οι συμμετέχοντες είναι αλήθεια.

Η κα Λία Παπάζογλου, έχοντας δίπλα της την αμέριστη υποστήριξη του Δ.Σ και μια Οργανωτική Επιτροπή δυναμική, αποφασιστική, οδήγησε την DENTAL EXPO 2018 σε επιτυχία κόβοντας το νήμα της κούρσας αυτής, νικήτρια.

Η κα Λία Παπάζογλου το ξέραμε αλλά το διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι είναι άνθρωπος με αυτοκριτική, αγαπά τις στατιστικές, όχι γιατί τις αρέσουν τα νούμερα αλλά γιατί θέλει όταν μιλά, να μιλά, πάντα με αποδείξεις. Είναι ειλικρινής και επιχειρηματολογώντας σε φέρνει απέναντι από το σχεδόν αδιαμφισβήτητο!

Επιμένει στην αυστηρή τήρηση του καταστατικού του Συνδέσμου και θεωρεί ότι μετά από 40 χρόνια η DENTAL EXPO είναι θεσμός και όχι μόνο “γιορτή” του κλάδου. Δηλώνει πως όλοι θα αγωνιστούν για τη χαλύβδωσή του «νέου» θεσμού.

Κυρίες και κύριοι, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων, κα Λία Παπάζογλου μιλά στο toothnews.gr στον απόηχο της DENTAL EXPO 2018.

H 20η έκθεση έδωσε την εντύπωση ότι ενώνει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, συμφωνείτε;
Η εικοστή έκθεση Dental, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποτελώντας το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της τελευταίας διετίας στον οδοντιατρικό – οδοντοτεχνικό κλάδο στην Ελλάδα. Όπως έχει συμβεί και στις προηγούμενες εκθέσεις του Συλλόγου μας έτσι και φέτος, στην Dental 2018, συμμετείχαν όλες οι κορυφαίες ελληνικές εταιρίες εμπορίας οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών ειδών, περισσότερες από 60, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την ολότητα των Ελλήνων και ξένων κατασκευαστών.  Εταιρείες παλιές και νέες, που με συνέπεια και αξιοπιστία στην διάρκεια των ετών προωθούν και αναβαθμίζουν τον επαγγελματικό κλάδο μας και βρίσκονται στο πλευρό των  οδοντοτεχνιτών, των οδοντιάτρων και, τελικώς, των ασθενών τους, φροντίζοντας να προσφέρουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και υλικά αιχμής.

Επετεύχθησαν οι στόχοι που είχατε βάλει από τη θέση της προέδρου του Συνδέσμου όσο αφορά την DENTAL 2018;
Στόχος μας είναι πάντα η διοργάνωση μίας άρτιας από κάθε άποψη έκθεσης, δίνοντας προτεραιότητα στην ενημέρωση των οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, και γενικότερα στην προαγωγή της οδοντιατρικής επιστήμης και από την δική μας πλευρά, επιδεικνύοντας ο,τι πιο σύγχρονο μηχάνημα, συσκευή και υλικό υπάρχει στο παγκόσμιο εμπόριο και σε ανταγωνιστικές τιμές, από επιχειρήσεις με παρελθόν, παρόν και μέλλον που σέβονται τον «συνεργάτη» τους οδοντίατρο και οδοντοτεχνίτη και βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του, αρωγοί σε κάθε του ανάγκη.

Η επισκεψιμότητα στην έκθεση ήταν η αναμενόμενη;
Η επισκεψιμότητα στην Έκθεση ήταν απολύτως ικανοποιητική. Τα στατιστικά δείχνουν παρόμοια μεγέθη επισκεψιμότητας με τις παλαιότερες Dental, ακόμα και προ κρίσης, δείγμα ιδιαίτερα θετικό για τις προοπτικές του οδοντιατρικού κλάδου και ελπιδοφόρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εν συνόλω. Ως Διοικητικό Συμβούλιο όμως, έχουμε θέσει τον πήχη αρκετά πιο ψηλά, όχι μόνο στην εμπέδωση της Dental – ενός θεσμού καθ’ όλα καταξιωμένου πλέον μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια διοργανώσεων – ως της κορυφαίας οδοντιατρικής “γιορτής” αλλά τη χαλύβδωσή του σε θεσμό .

Για το λόγο αυτό, προβήκαμε σε νέες συνεργασίες και προσπαθήσαμε να “επικοινωνήσουμε” τη διοργάνωση της Dental πέρα από τα παραδοσιακά κανάλια ενημέρωσης. Αποδεικνύεται καθαρά ότι τελικά η Dental δε χρειάζεται πλέον συστάσεις. Μόνη η ενημέρωση της οργάνωσής της από τις εταιρείες – μέλη μας, καθώς και από τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οδοντοτεχνιτών – τους θεσμικούς μας συνεργάτες, τους οποίους πρέπει να ευχαριστήσω για τη στήριξη για άλλη μια φορά- φαίνεται να αρκεί στο να δημιουργήσει κλίμα προσμονής για την Dental, πράγμα απολύτως λογικό διότι η Dental πλέον δεν είναι απλώς μια εμπορική έκθεση, είναι πρωτίστως η διοργάνωση όπου για τρεις μέρες χτυπά η καρδιά του ελληνικού οδοντιατρικού κόσμου, με ευκαιρίες για ενημέρωση, δημιουργία νέων συνεργασιών, ανανέωση παλαιών, ακόμα και για συνάντηση με παλαιούς συναδέλφους από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Μετά το τέλος της έκθεσης εντοπίσατε πράγματα που πρέπει να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στη διεξαγωγή της έκθεσης;
Πάντοτε μετά από κάθε έκθεση γίνεται διεξοδική ανάλυση όλων των στοιχείων της, με σκοπό τον προσδιορισμό των επιτυχημένων πρακτικών για διατήρηση τους στο μέλλον και τυχόν αδυναμιών για περαιτέρω βελτίωση τους.

Παλιότερα ή μάλλον κάθε χρόνο συζητείται η αύξηση της συμμετοχής των εμπόρων στην έκθεση. Υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να συμμετέχουν στην έκθεση αλλά “απαγορεύεται” η συμμετοχή τους λόγω του καταστατικού του Συνδέσμου.  Εσείς τι πιστεύετε δεν πρέπει να αλλάξει αυτό εν έτη 2018 όπου οι αγορές είναι ανοικτές;
Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται από το Σύνδεσμο μας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά τα μέλη του. Το Καταστατικό του Συνδέσμου μας ,όπως και ο κανονισμός της έκθεσης, προβλέπουν υποχρεώσεις και δικαιώματα για τα μέλη μας, γνωστά εξ αρχής σε όλους μας και σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν.  Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη προάσπιση του κύρους και της αξιοπιστίας του Συνδέσμου και των μελών του αλλά και προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και του κοινού προς το οποίο απευθυνόμαστε, οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες.