Παπαβασιλείου Γιώργος

« Ως Πιστοποιημένοι Πάροχοι συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ψάχνουμε πάντα τρόπους να φέρουμε σε επαφή τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΛΠΕ με διακεκριμένους ομιλητές και ενδιαφέροντα κλινικά θέματα »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

H Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε) ξεκινάει το 2019 με ένα πολύ ενδιαφέρον και διαδραστικό πρόγραμμα Webinars.  Πρωτοπόρα πάντα στις επιλογές των ομιλητών και της θεματογραφίας έχει να επιδείξει κι αυτή τη χρονιά σημαντικό επιστημονικό έργο. Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της και της οδοντιατρικής κοινότητας κάνει ποδαρικό με το πρώτο Webinar, το οποίο έχει θέμα: Implant systems and connections-myths vs. Clinical reality και ομιλητή τον κύριο Λάμπη Πετρίδη, DDS, Cert. Prosthodont, MS, PhD, FHEA, Specialist in Prosthodontics. Ο κύκλος των webinars έχει τον τίτλο «Greeks Abroad» και οι ομιλητές θα είναι Έλληνες,οι οποίοι διδάσκουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το toothnews συνάντησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας (ΕΛΛ.Π.Ε), κύριο Γιώργο Παπαβασιλείου, μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στην Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος μας έδωσε πληροφορίες για τα Webinars, τα οποία χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως η επιλογή εξαίρετων επιστημόνων του εξωτερικού.

 

Κύριε Παπαβασιλείου διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας και στα social media ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένας κύκλος webinars από τις αρχές του 2019. Πείτε μας για την θεματολογία των webinars.
Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία τα τελευταία χρόνια κάνει μια συνειδητή προσπάθεια ανάπτυξης στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο. Η έντονη παρουσία μας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Ομοσπονδίας (EPA), καθώς και η ανάληψη του Διεθνούς συνεδρίου της EPA στην Αθήνα το 2020, έχουν δώσει σημαντική ώθηση σε αυτή μας την προσπάθεια. Ως Πιστοποιημένοι Πάροχοι συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ψάχνουμε πάντα τρόπους να φέρουμε σε επαφή τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΛΠΕ με διακεκριμένους ομιλητές και ενδιαφέροντα κλινικά θέματα. Καθώς δεν είναι πάντοτε εφικτό να μετακινούμε ανθρώπους, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε μια νέα εκπαιδευτική πρόκληση. Όπως θα δείτε στον κατάλογο των προγραμματισμένων webinars πρόκειται για μια σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος θεματολογίας, τόσο προσθετικού όσο και περιοδοντολογικού ενδιαφέροντος. Η προσέγγιση των παρουσιαζόμενων σεμιναρίων έχει μία κλιμάκωση που μπορεί να προσφέρει πολύτιμα ερεθίσματα σε κλινικούς οδοντιάτρους και έγκυρη ενημέρωση σε πεδία τελευταίας τεχνολογίας.

Μπορείτε να μας ανακοινώσετε κάποια από τα ονόματα των ομιλητών που θα καλύψουν τον κύκλο των webinars;
Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθειά μας, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να ξενυχτίσουν προκειμένου να παρουσιάσουν το σεμινάριό τους, λόγω της διαφοράς  ώρας.

Με πολλούς από τους ομιλητές μας συνδέουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας χρόνων. Κάποιους άλλους είχαμε την τύχη να τους έχουμε φοιτητές μας κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Όλοι διδάσκουν σε διακεκριμένα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και βέβαια αυτή είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας μας. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και κάποιες άλλες πρωτοποριακές δράσεις που σχεδιάζουμε μαζί τους.

Η πλήρης λίστα των ομιλητών και των θεμάτων τους είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΕΛΛΠΕ .

Η έναρξη των σεμιναρίων θα γίνει με την παρουσίαση του κύριου Λάμπη Πετρίδη, Προσθετολόγου, Associate Professor στο UCL Eastman Dental Institute, ενώ ακολουθούν μια σειρά από εξίσου διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές που σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, όπως ο κύριος Αλέξης Ιωαννίδης από την Ζυρίχη, η κυρία Μαριάννα Αβράμπου και ο κύριος Ευάγγελος Παπαθανασίου από το Tufts University της Βοστώνης και πολλοί άλλοι.

Τα τελευταία χρόνια, οι διοργανώσεις της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας μας έχουν συνηθίσει σε καινοτομίες. Τα συγκεκριμένα webinars, θεωρείτε ότι είναι καινοτομία από άποψη δομής και θεματολογίας;
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε εξαιρετικής σπουδαιότητας κλινικά θέματα από ομιλητές που θα ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουν διαφορετικά, σε επίκαιρη βάση και από την σκοπιά των μεγαλύτερων Οδοντιατρικών Σχολών του κόσμου. Ο «διάλογος» σε αυτό το επίπεδο, με την ετυμολογική ή ίσως και αρχαιοελληνική έννοια της λέξης είναι από μόνος του καινοτόμος.

Τι ακριβώς πιστεύετε ότι θα κερδίσουν οι συμμετέχοντες που θα τα παρακολουθήσουν;
Η επαφή των συμμετεχόντων με διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές και παγκοσμίως τεκμηριωμένες απόψεις, εκτός από το προφανές που είναι η  επιμόρφωση, θα τους προσφέρει την δυνατότητα να κατανοήσουν ότι η δική τους κλινική καθημερινότητα δεν διαφέρει σημαντικά από την παγκόσμια οδοντιατρική πραγματικότητα. Γνωρίζουμε το κοινό μας και είμαστε εντυπωσιασμένοι από το επίπεδό τους. Θα προβληματιστούν ίσως, θα γνωρίσουν διαφορετικές προσεγγίσεις, θα προβληματίσουν πιθανά τους ομιλητές με τις δικές τους ερωτήσεις, αλλά στο τέλος όλοι θα κερδίσουμε.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον κύκλο των webinars;
Βασική προϋπόθεση είναι η διάθεση όλων μας για ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε ενδιαφέροντα κλινικά θέματα. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται απλά να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας και να ολοκληρώσουν την διαδικασία εγγραφής. Μετά από παράκληση πολλών φίλων της ΕΛΛ.Π.Ε., η παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο webinar της ΕΛΛ.Π.Ε.

Πρόγραμμα webinars: SCHEDULE_WEBINARS 2019.