Παντελιά Ηρώ

« Πιστεύω ακράδαντα ότι η δύναμη μίας καλής επαγγελματία έγκειται στο να δείχνει ήρεμη και συνετή συμπεριφορά στον επαγγελματικό στίβο »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου
(Υπεύθυνη Επικοινωνίας του toothnews)

Η Southern Implants είναι μια εταιρεία που στηρίζει καθημερινά και αξιόπιστα τις ανάγκες Οδοντιάτρων με καινοτόμα προϊόντα, ολοκληρωμένες υπηρεσίες και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Πρόκειται για μια απολύτως επιτυχημένη επιχείρηση που κατά γενική ομολογία καλπάζει στην Οδοντιατρική αγορά .

Στο τιμόνι της τόσο επιτυχημένης επιχείρησης ζει και κινείται μια κυρία με μια πολυσύνθετη και ηγετική προσωπικότητα, είναι η κυρία Ηρώ Παντελιά.

Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι αυτό που λέμε η ήρεμη δύναμη με το γεμάτο ευγένεια και σιγουριά χαμόγελο, «μιλάει» πρώτα με τα λαμπερά της μάτια κι έπειτα με το λόγο της.

Με κινήσεις μετρημένες και προσεκτικά  βήματα  έχει καταφέρει να κτίσει ένα δυνατό και «σοβαρό» προφίλ στην Οδοντιατρική αγορά.

Από την μία, η επιτυχημένη ετήσια εκδήλωση ορόσημο της εταιρείας « Οδηγώντας την εμφυτευματολογία στην κορυφή » από την άλλη, το « Co-Axis το κοχλιούμενο οδοντικό εμφύτευμα » και τέλος  το νέο απόκτημα, « Σύστημα φρεζών Versah » δεν θα μπορούσαν να περάσουν επ’ουδενί απαρατήρητα.

Το toothnews.gr είναι κοινό μυστικό πλέον ότι αφουγκράζεται τους χτύπους που δίνει η Ελληνική αγορά και είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το όνομα της Southern Implants όσο και της κυρίας Παντελιά ακούγονται δυνατά.

Έτσι, μια συνέντευξή με την δημιουργό όλων αυτών των επιτυχιών  έκρινε ότι είναι απαραίτητη!

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε την οδοντίατρο, business woman, μητέρα, σύζυγο, την γοητευτική κυρία Ηρώ Παντελιά που επιχειρεί με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές.

Φρέζες ένα νέο προϊόν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα; Πώς επιλέγετε ένα νέο προϊόν να ενσωματωθεί στα ήδη υπάρχοντα που είναι πολύ δυνατά brands names;
Οι Φρέζες « Versah » εμφανίστηκαν στην εγχώρια αγορά το Σεπτέμβριο και είναι ένα άριστο προϊόν το οποίο είναι συμβατό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων όλων των τύπων, και όχι μόνο στα εμφυτεύματα της Southern Implants.

Σκοπός της εταιρίας μας είναι η επιλογή και διακίνηση μόνο προϊόντων που αφορούν και χρησιμοποιούνται στην εμφυτευματολογία.

Πριν την απόφαση για την ένταξη κάποιου νέου προϊόντος στην Southern Implants, προηγείται η δοκιμή του προϊόντος αυτού από κορυφαίους εμφυτευματολόγους ιατρούς  ώστε να κριθεί η καταλληλότητά του και αν το εγκρίνουν, τότε μόνο ενσωματώνεται στην οικογένεια της  Southern Implants.

Ποιά είναι τα επόμενα βήματα και σχέδια για την Southern Implants; 
To 2018 έχουμε προσκαλέσει κορυφαίους ιατρούς από το εξωτερικό για να μοιραστούν μαζί μας την γνώση τους κι έτσι να προσανατολιστούμε στην ενσωμάτωση και άλλων νέων προϊόντων στην γκάμα μας, η οποία όπως προανέφερα συνεχώς εμπλουτίζεται με γνώμονα τις νέες έρευνες και εφαρμογές στην εμφυτευματολογία.

Συγκεκριμένα, θα έρθει ο Dr Salah που είναι και ο ιδρυτής των
«Versah» καθώς επίσης και ο Stephen Chu, καθηγητής προσθετολόγος του Πανεπιστημίου NYU.

Έχετε συνεργασίες με πολύ επιτυχημένους εμφυτευματολόγους, θεωρείτε ότι ανέδειξαν το προϊόν περισσότερο ή το προϊόν κι ο γιατρός ταίριαξαν απόλυτα;
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην εμφυτευματολογία πρέπει να είναι κατάλληλα και αξιόπιστα ώστε οι εμφυτευματολόγοι ιατροί να αισθάνονται άνετα κατά τη χρήση τους.

Η Southern Implants έχει στη γκάμα της τόσο τα λεγόμενα “απλά”εμφυτεύματα όσο και τα πιο εξελιγμένα εμφυτεύματα.

Στη δεύτερη κατηγορία των πιο εξελιγμένων εμφυτευμάτων ανήκουν τα γωνιώδη εμφυτεύματα και τα εμφυτεύματα με μεγάλο εύρος, τα οποία δίνουν περισσότερες λύσεις στις περιπτώσεις που έχει αλλοιωθεί το οστό της γνάθου στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθούν.

Στην αγορά λένε τα Southern implants τα έχει και τα βάζει ο Κώστας Νικολόπουλος. Σας εφησυχάζει αυτή η ταύτιση; Μιας και μιλάμε για τον παγκοσμίως πετυχημένο και αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους του εμφυτευματολόγο.
Ο εμφυτευματολόγος ιατρός Κώστας Νικολόπουλος δεν έχει την Southern Implants απλά είναι οπαδός της Southern Implants και είναι Opinion Leader αυτής, όπως είναι και πολλοί άλλοι εμφυτευματολόγοι ιατροί.

Έχετε μπροστά σας μια συνεχή πρόκληση: Να διατηρήσετε την εταιρεία σας στην κορυφή ή λειτουργείτε πιο συντηρητικά λόγω οικονομικής ύφεσης στην αγορά;
Η Southern Ιmplants θα συνεχίσει να κινείται μπροστά με σταθερά και μετρημένα βήματα και πάντα με γνώμονα την ποιότητα των προϊόντων της και τις ανάγκες της αγοράς. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε συντηρητικά λόγω κρίσης. Άλλωστε η ίδια προσωπικά είμαι αισιόδοξη ως χαρακτήρας και πιστεύω ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

Ανταγωνισμός. Τι εισπράττετε απ’ αυτόν και πως τον αντιμετωπίζετε;
Η Southern Implants μπορεί να χαρακτηριστεί μια ‘boutique’ εταιρεία εμφυτευμάτων,  πολύ διαφορετική απ’ όλες τις άλλες εταιρείες που εμπορεύονται απλά εμφυτεύματα στην Ελλάδα. Ωστόσο, μια επιτυχημένη εταιρεία είναι σκόπιμο και υγιές να λειτουργεί σε συνθήκες ανταγωνισμού, για το καλό των εμφυτευματολόγων ιατρών, αρκεί να μην εντοπίζονται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κυρία Παντελιά, πείτε μας είστε η κα SOUTHERN IMPLANTS, Γιατρός, Marketer, Business Woman,  μητέρα, σύζυγος που στηρίζει ένα πετυχημένο σύζυγο. Τι απ’ όλα;
Όλες οι γυναίκες επαγγελματίες θα συμφωνήσουν ότι στη σύγχρονη κοινωνία μας καλούνται να ανταποκριθούν με επιτυχία σε πολλούς ρόλους.

Το πιο σημαντικό κατά την άποψή μου είναι να αγαπάς με πάθος αυτό στο οποίο δραστηριοποιείσαι και να πιστεύεις στην ποιότητα των προϊόντων που λανσάρεις.

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον  που είχε προτεραιότητα την ευημερία της οικογένειας, και πίστευε ότι ο καθένας μας πρέπει να αγωνίζεται για να πετύχει τους στόχους του.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αφήσαμε δύο ( 2 )  επιτυχημένα ιατρεία στη Νότιο Αφρική και ήρθαμε στην πατρίδα μας την Ελλάδα για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε ένα πιο φιλικό και ασφαλές περιβάλλον. Είμαι τυχερή που οι γονείς μου με στήριζαν από παιδί σε κάθε βήμα της ζωής μου. Όσο για τον σύζυγό μου, με στηρίζει και τον στηρίζω.

Η ηρεμία που σας διακρίνει και το ευγενές χαμόγελο παντού και πάντα είναι η δύναμή σας;
Πιστεύω ακράδαντα ότι η δύναμη μίας καλής επαγγελματία έγκειται στο να δείχνει  ήρεμη και συνετή συμπεριφορά στον επαγγελματικό στίβο. Τώρα όσον αφορά στην αισιοδοξία και στο χαμόγελο, αυτά είναι αναμφισβήτητα τα σημαντικότερα εφόδια μίας καλής επαγγελματία και πρέπει να τα χαρίζει απλόχερα σε όλους που συναναστρέφεται και συνεργάζεται.

Ποιό κομμάτι της ζωής σας υπήρξε τόσο καθοριστικό που χωρίς αυτό δεν θα ήταν τα πράγματα έτσι όπως είναι σήμερα;
Διατηρούσα για μία δεκαετία δικό μου ιατρείο στη Νότιο Αφρική.

Το έτος 1990 παρακολούθησα το σεμινάριο του Branemark και ήρθα σε επαφή με το προσθετικό κομμάτι της εμφυτευματολογίας.

Μετέπειτα, άφησα το ιατρείο μου και εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα για να μεγαλώσω όπως προανέφερα τα παιδιά μου σε ένα ασφαλέστερο χώρο. Διαθέτοντας την απαραίτητη γνώση και την πρακτική εμπειρία, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον τομέα αυτόν, ανοίγοντας τη δική μου εμπορική εταιρεία. Έτσι δημιούργησα την Southern Implants Greece.

Νιώθετε ευτυχής για ότι έχετε καταφέρει ως τώρα στη ζωή σας;
Όταν πρωτοδημιούργησα την εταιρεία μου το έτος 1999, είχα να αντιμετωπίσω ποικίλες προκλήσεις. Γνώριζα μόνο δύο (2) οδοντιάτρους, τα ελληνικά μου ήταν ελάχιστα και το περιβάλλον της αγοράς εχθρικό.

Φέτος, η Southern Implants συμπληρώνει δεκαεννέα (19) χρόνια λειτουργίας στην εγχώρια αγορά, και τολμώ να πω ότι τη γνωρίζουν όλοι οι οδοντίατροι στην Ελλάδα και το γεγονός αυτό με κάνει να νιώθω ευτυχής και με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον.

Πώς «παντρεύετε» η οικογένεια με την επιχείρηση. Ποιός είναι ο κερδισμένος και ποιός ο χαμένος;
Τα παιδιά μου ήταν πάντα η προτεραιότητά μου και όταν ήταν ακόμη μικρά σε ηλικία, φρόντιζα να καταφέρνω να περνώ αρκετό χρόνο μαζί τους παρά την πολύωρη καθημερινή μου επαγγελματική απασχόληση. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν επιδίωξα την εποχή εκείνη την επέκταση της εταιρείας μου για να μπορώ να διατηρώ τον έλεγχό της παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου ως μητέρα.

Τώρα βέβαια τα παιδιά μου έχουν πλέον μεγαλώσει και σπουδάζουν στο εξωτερικό και με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι τώρα αυτά μου δίνουν όλη τη θετική ενέργεια και την ώθηση που χρειάζομαι για να επεκτείνω την εταιρία μου.

Τέλος, θέλω να μνημονεύσω το προσωπικό της εταιρίας μου, τους οποίους θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου και εκτιμώ απεριόριστα τη στήριξη που μου έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας.