Παναγιώτης Νικολόπουλος

« Στη δουλειά μου ο καλύτερος κριτής είναι πρώτον ο πατέρας μου και φυσικά ο κόσμος που ερχόμαστε σε επαφή »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Ενώ έχει περάσει λίγος καιρός από εκείνη τη συνάντηση με τον κο Παναγιώτη Νικολόπουλο, μέσα μου ζωντανή είναι ακόμη η προσωποποίηση αυτής της απλότητας.

Επιχειρηματίας με γνώση και εμπειρία πολυετή δηλώνει ότι ο πατέρας το, είναι ο μεγάλος εμπνευστής της πορείας του. Το χαμογελαστό παιδί του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου, ο Πάνος όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και πελάτες, μετρά μόνο φιλίες και δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Κυρίες και κύριοι, ο κος Παναγιώτης Νικολόπουλος μιλά στο toothnews.gr ομολογουμένως με πολύ δυσκολία γιατί θεωρεί ότι δεν έχει να πει κάτι σημαντικό. Θέλει όμως να το πράξει.

Πείτε μας πώς αναλάβατε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Ήταν προορισμένο ή το επιλέξατε;
Πριν ξεκινήσει ο πατέρας μου την δικιά του επιχείρηση, την σημερινή NDS XΡΗΣΤΟΣ NΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ,  δούλευε σε κάποια άλλη επιχείρηση του χώρου. Συνήθιζα  από μικρή ηλικία να πηγαίνω να τον βοηθάω. Έκανα διανομές στους πελάτες και διάφορες άλλες δουλειές που μου ανέθεταν. Μου άρεσε πολύ γιατί γνώριζα πολλούς  ανθρώπους, έκανα φιλίες και άρχισε να μου κολλάει το μικρόβιο της οδοντοτεχνικής. Έβρισκα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γίνονταν μέσα σε ένα εργαστήριο.

Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω την οδοντική επιστήμη. Να γίνω οδοντοτεχνίτης. Πήρα το πτυχίο μου και εξάσκησα το επάγγελμα για 4 χρόνια και μάλιστα δούλευα με υλικά που εμπορευόταν πλέον ο πατέρας μου. Είχε βλέπετε αποκτήσει την δική του επιχείρηση. Αυτό με βοήθησε στην μετέπειτα πορεία μου γιατί μπήκα στην θέση του τεχνίτη και του εμπόρου. Γνωρίζοντας την δουλειά και από τις δύο πλευρές ανέλαβα την εταιρεία πάντα φυσικά με τον πατέρα μου στον πλευρό μου.

Τι συμβουλή σας έδωσε ο κος Χρήστος Νικολόπουλος  όταν αναλάβατε;
Καταρχήν θέλω να πω ότι του είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω δημόσια.

Ξεκίνησα με ένα μεγάλο άσσο στο μανίκι μου. Ήταν η εμπειρία του πατέρα μου και φυσικά το καλό όνομα που είχε κτίσει στην αγορά. Οι συμβουλές του ήταν πάρα πολλές. Σεβασμός στους πελάτες και στους συναδέλφους μας ήταν η πιο κύρια συμβουλή.

Είστε άνθρωπος που δεν κομπάζει, αφήνει τα έργα να μιλούν, δεν αισθάνεστε να απειλείστε από τον ανταγωνισμό;
Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και είμαι προσεχτικός σε ότι αφορά την δουλειά μου. Στη δουλειά μου ο καλύτερος κριτής είναι πρώτον ο πατέρας μου και φυσικά ο κόσμος που ερχόμαστε σε επαφή.  Εάν απειλούμαστε; Πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει καλύτερους και προσεκτικότερους είναι ο «ενήλικος» ανταγωνισμός. Στο χώρο πρέπει όλους να μας χαρακτηρίζει μια υγιής άμιλλα χωρίς φόβο αλλά με αγάπη να «υπηρετούμε» την οδοντιατρική επιστήμη και την οδοντική τεχνολογία.

Θεωρείτε ότι η NDS έχει ολοκληρωθεί ή είστε σε συνεχή αναζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών;
Η εταιρεία μας προσπαθεί να παρέχει όλη τη γκάμα των υλικών που υπάρχει στον κλάδο μας και συνέχεια είμαστε στην αναζήτηση νέων προϊόντων. Ενημερώνομαι από την διεθνή αγορά και παρακολουθώ τις εκθέσεις του χώρου. Πρέπει να ακολουθούμε της εξελίξεις για να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα που θα εξασφαλίσουν ποιότητα και αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του οδοντιατρείου και του εργαστηρίου.

Κε Νικολόπουλε, είστε αισιόδοξος για το μέλλον;
Αν με ρωτούσατε την προηγούμενη χρονιά θα σας απαντούσα διαφορετικά . Τώρα θα ομολογήσω ότι είμαι αισιόδοξος. Η αγορά έχει αρχίσει να κινείται. Όχι βέβαια σε ρυθμούς παλαιότερων ετών αλλά σίγουρα σε καλύτερα επίπεδα. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να προσφέρουμε ποιότητα.

Πόσο απαραίτητα είναι οι ημερίδες , τα σεμινάρια , τα συνέδρια για την εκπαίδευση και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο;
Τα σεμινάρια, οι ημερίδες και τα συνέδρια που γίνονται είναι απαραίτητα γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο να πληθαίνουν και οι ενδιαφερόμενοι να ανταποκρίνονται. Προσωπικά πιστεύω ότι η άμεση επαφή με τον πελάτη είναι η καλύτερη προσέγγιση, τα σεμινάρια βοηθούν σε αυτό.

Ποια είναι τα εμπορικά σχέδιά σας έως το τέλος του 2018 και φυσικά του νέου έτους 2019;
Θα  προσπαθούμε πάντα να προωθούμε όλα μας τα προϊόντα στην αγορά και να προσθέτουμε καινούργια. Οι πολύ γνωστές εταιρείες στο χώρο μας Smile Line από Ελβετία και Meisinger από τη Γερμανία (χωρίς να υποτιμήσω της υπόλοιπες εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε) μας δίνουν εγγύηση για να πορευόμαστε.

Τα επόμενα σχέδια της εταιρείας μας είναι να ακολουθήσουμε την εξέλιξη του επαγγέλματος και να είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του.

Οι νέοι επιχειρηματίες ή να το πω καλύτερα οι επιχειρηματίες που συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση είναι φυσικό να έχουν διαφορές με αυτούς της παλιότερης γενιάς;
Οι νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι κοιτάζουν μπροστά, παρακολουθούν τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και παραδειγματίζονται από τις πετυχημένες κινήσεις των παλαιότερων αλλά και των συναδέλφων τους θεωρούνται επιτυχημένοι. Προχωράμε στο μέλλον χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Κι εγώ σας ευχαριστώ.