Μαυραειδόπουλος Δημήτρης

« Αρχή μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη οτιδήποτε είναι δυνατό από την πλευρά μας και αφήνουμε στον ίδιο την επιλογή να συνεργαστεί ή όχι με εμάς »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου
(Υπεύθυνη Επικοινωνίας του toothnews)

Ο κος Δημήτρης Μαυραειδόπουλος αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα για τον Οδοντιατρικό χώρο.

Είναι αυτό που λέμε μία κατηγορία μόνος του !!! Κατάφερε παρά τις αντιξοότητες που έχει να ξεπεράσει κάθε Ελληνική επιχείρηση – την τελευταία δεκαετία – να διατηρηθεί και όχι απλά να βρίσκεται στον χώρο αλλά να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί .

Αγαπάει την Ελλάδα «απελπισμένα» και είναι από τους Έλληνες εκείνους που καμαρώνει για την καταγωγή του. Έμαθε να ζει με τα λίγα και να καταλαβαίνει το πρόβλημα – καλύτερα από τον καθένα – που κρύβει η επιθυμία του να αποκτήσεις πολλά.

Ζει όπως θαύμαζε να ζει. Και δεν είναι που το λέει, το καταλαβαίνεις αμέσως. Πώς; Με το χαμόγελο που σου συστήνεται, την αυστηρή αυτοκριτική που κάνει, τα λάθη που παραδέχεται ότι έκανε και τα όνειρα που δεν φοβάται να μοιραστεί!

Μια συνάντηση – συνέντευξη – λοιπόν με τον κο Δημήτρη Μαυραειδόπουλο εκ προοιμίου είναι μεγάλη επιτυχία για τον συνομιλητή του αφού έχει μόνον να κερδίσει. Όμως δεν είμαι μόνη μου είστε και εσείς.

Οι αναγνώστες του toothnews, οι θερμοί συμπαραστάτες μας σε κάθε μας ενέργεια.

Για εμένα λοιπόν αλλά και όλους εσάς δημοσιεύω – με την άδειά του φυσικά – παρακάτω τη «συζήτηση» μου με τον κύριο Δημήτρη.

Κύριε Δημήτρη πείτε μας ποιό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας  Μαυραειδόπουλος έναντι των άλλων εταιριών. 

Πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά με γνώμονα την επιλογή ποιοτικών προϊόντων και να είμαστε κοντά στον πελάτη με την καλύτερη  δυνατή εξυπηρέτηση κι ενημέρωση.

Είναι συνταγή αυτό;
Ναι ! … Και προτιμώ να χρησιμοποιήσω τον αφορισμό του Σοφοκλή που έλεγε ότι « Το ψέμα δεν προλαβαίνει να ζήσει, να γεράσει ». Στην ελληνική αγορά όλα αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν και κομήτες που έκαναν ένα σύντομο κύκλο και βγήκαν στην αγορά αφήνοντας πολλά κατάλοιπα.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί δεν είμαι μόνος μου, αλλά έχω μια πολύ καλή ομάδα επαγγελματιών που συνεργαζόμαστε αρμονικά και ταιριάζουμε στη νοοτροπία. Ακόμα και στην εφτάχρονη οικονομική  κρίση που ζούμε, δεν έχει αλλάξει τίποτα στο μοτίβο λειτουργίας της εταιρείας.

Είστε στο χώρο πολλά χρόνια, βρίσκεστε παντού σαν χορηγός σε σεμινάρια, κάνετε σεμινάρια, έχετε προσφέρει κι έχετε υποστηρίξει το χώρο πολύ. Τι άλλο να περιμένουμε από την εταιρεία Μαυραειδόπουλος.
Επιθυμία μου είναι αυτό που άρχισα εδώ και δεκαετίες να συνεχιστεί. Έμπρακτα όλη η ομάδα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, διευρύνουμε το portfolio των προϊόντων και υπηρεσιών μας ακολουθώντας τις εξελίξεις της παγκόσμιας οδοντιατρικής αγοράς.

Όταν συζητάμε στο οδοντιατρικό χώρο το όνομά σας όλοι λένε: «Ο κύριος Δημήτρης; Εξαιρετικός!» Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;
Καμιά φορά οι φίλοι και οι συνεργάτες μας υπερβάλλουν. Αυτό που ισχύει είναι ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, να κοιτάς τον συνεργάτη σου σαν άνθρωπο.

Αρχή μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη οτιδήποτε είναι δυνατό από την πλευρά μας και αφήνουμε στον ίδιο την επιλογή να συνεργαστεί ή όχι με εμάς. Όλοι όσοι απευθύνονται στην εταιρεία μας έχουν την ίδια αντιμετώπιση ανεξάρτητα εάν είναι μια νέα ή παλιά συνεργασία.

Ιεραρχήστε τα προβλήματα που έχει ο κλάδος σας και που τον εμποδίζουν να λειτουργήσει με σύμπνοια και να πάει πιο κάτω. 
Υπήρξαν συνάδελφοι που λειτούργησαν διαιρετικά στον χώρο με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκθέσεις και με κίνδυνο να διαλυθεί ακόμα και ο σύλλογος. Ο κλάδος πρέπει να λειτουργεί με σύμπνοια για το κοινό καλό. Η έκθεση επ’ ουδενί δεν πρέπει να αναβάλεται . Να γίνεται εναλλάξ, μία φορά Αθήνα μια φορά Θεσσαλονίκη. Ακόμα και στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, μπορούμε να παραβρεθούμε με συμβολικά περίπτερα, δίνοντας το παρόν.

Στο Σικάγο, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον κόσμο με περισσότερους από 25.000 σύνεδρους, οι πολυεθνικές εταιρείες παρίστανται με περίπτερα 15-20 m2.

Έχετε κάποιο καινούριο προϊόν που μπορείτε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;
Οι υπηρεσίες μας προς τους εμφυτευματικούς μας πελάτες συνεχώς διευρύνονται. Παρόν πάντα στις εξελίξεις προσφέρουμε ψηφιακές λύσεις τόσο στην καθοδηγούμενη χειρουργική με το σύστημα Simplant όσο και στα εξατομικευμένα cad/cam κολοβώματα Atlantis. Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία κατασκευής κολοβωμάτων από τιτάνιο, επιχρυσωμένο τιτάνιο ή ζιρκόνιο, με τα αυθεντικά blueprints της εταιρείας και με την εγγύηση της Dentsply Sirona.

Στον τομέα των εμφυτευμάτων, το εμφύτευμα ProfileEV  της Astra Tech κάνει την διαφορά. Με λοξοτομημένο αυχένα δίνει τη λύση στις κεκλιμένες ακρολοφίες, αποφεύγοντας τη χρήση μοσχευμάτων και μεμβρανών όπως θα χρειαζόταν στους συνήθη  τύπους εμφυτευμάτων.

Είστε από τους πρωτοπόρους στον χώρο των εμφυτευμάτων. Πως βλέπετε την εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς;
Όταν ξεκίνησα το 1990 ο αριθμός των κατασκευαστριών εταιρειών οδοντικών εμφυτευμάτων ήταν μονοψήφιος αριθμός. Στη συνέχεια ,υπήρξαν πολλές αντιγραφές … εταιρείες που άνοιγαν κι εταιρείες που έκλειναν.

Σήμερα, εν έτει 2017, καταγράφονται στην παγκόσμια αγορά 2700 κατασκευάστριες εταιρείες οδοντικών εμφυτευμάτων από τις οποίες μόνο 6 κατέχουν το 80% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας.

Εμείς, αντιπροσωπεύουμε  αποκλειστικά την Dentsply Sirona Implants, η οποία κατασκευάζει τα τρία εξ αυτών: Ankylos, Astra & XiVE, με τεκμηριωμένη βιβλιογραφία 30 ετών.

Σήμερα, παρέχονται προσθετικά εξαρτήματα για εμφυτεύματα που τοποθετήθηκαν 3 δεκαετίες πριν. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης εισχώρησαν στην αγορά πολλά αντίγραφα κυρίως από την περιοχή της Ασίας… με ακριβό περιτύλιγμα και slogan ότι όλα είναι τα ίδια. Μπορεί οι τιμές προς τον ασθενή να μειώθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν τα προβλήματα. Πολλά  εξ αυτών είναι ανύπαρκτα σε διεθνή συνέδρια, με ανύπαρκτη τεκμηρίωση.

Το θέμα είναι ότι η χαμηλή ποιότητα όλων αυτών των εμφυτευματικών συστημάτων δημιουργούν προβλήματα που βλάπτουν γενικότερα τον χώρο, επιβεβαιώνοντας το θυμόσοφο λαό: «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Εκτός από ένας πετυχημένος επιχειρηματίας είστε κι ένας επιτυχημένος συγγραφέας ο οποίος αγγίζει θέματα που δείχνουν βαθιά αγάπη για την πατρίδα Ελλάδα. 
Έχω βαθιά συνείδηση  ότι άλλοι επικούρησαν για να έχουμε  αυτή την ωραία πατρίδα που κάποτε φωταγώγησε ολόκληρη την οικουμένη. Μία πατρίδα που κληρονομήσαμε και που θα την ζήλευαν πάρα πολύ σε όλο τον κόσμο.

Εάν εμείς οι Έλληνες απαλλαχτούμε από σκοπιμότητες και τροχοπέδια που βάζουμε μόνοι μας και το κυριότερο να μην αποποιούμεθα των ευθυνών μας, είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα γίνουν πολύ καλύτερα .

Πιστεύω ότι εμείς δεν θα χάσουμε τίποτα και σε αυτή την περίοδο. Υποδουλωμένοι ήμασταν πολλά χρόνια αλλά δεν χάσαμε βασικές αρχές όπως τη γλώσσα μας, τα πιστεύω μας και την παράδοση.  Αυτό για μένα είναι ένα κίνητρο, μία διέξοδος, το να μπορείς τα αυτονόητα να τα κοινοποιείς… και αυτό κάνω με τα βιβλία μου και με την αρθρογραφία σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας να ελπίζουμε και να γινόμαστε καλύτεροι γιατί η πατρίδα μας αξίζει όλες τις θυσίες και μας εμπνέει να αγωνιζόμαστε.

Όλα τα άρθρα μου είναι αναρτημένα στο blog μου, pan-arcadios.gr,  και είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό να τα διαβάσει. Όποιος ενδιαφέρεται να αναγνώσει το βιβλίο μου ,«Αντίδωρο Ιστορίας» 2η έκδοση, θα είναι χαρά μου να του το αφιερώσω.

Υπάρχει κάτι που θέλετε να ζήσετε και δεν το ζείτε;
Είμαι  πλήρης. Έχω αξιολογήσει την ζωή μου, έχω ζήσει καλά, έχω κάνει πολλά ταξίδια και πάντα κράταγα ένα καρπούζι τη φορά για να μπορώ να παίζω ωραία.

Είπα  ότι δεν θα αλλοτριώσω ποτέ τη ζωή μου. Είμαι αυτάρκης μου φτάνουν αυτά που έχω και τέλος. Κάποιος μπορεί να αρέσκεται να κάνει πολύ θορυβώδη ζωή, εγώ δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας και όπως έλεγαν οι αρχαίοι «χρόνου φείδου».

Είναι κανόνας αν χάσεις ένα κομμάτι από τη ζωή δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις ετεροχρονισμένα γιατί θα γελοιοποιηθείς. Υπήρχαν κάποιες στερήσεις, κάποιες δυσκολίες τελείωσαν και προχωράμε. Πιστεύω αυτά συμβαίνουν σε ανθρώπους που δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Για μένα ισχύει αυτά που είπε κάποτε ο Ηράκλειτος: «Τα πάντα ρει».