ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

« Ο στόχος μου πλέον είναι να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις των νέων μου ρόλων αλλά και να προωθήσω αποτελεσματικά τα νέα μας προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας για τους οδοντοτεχνίτες, τον σαρωτή Cara Scan 4.0 και τον 3D εκτυπωτή Cara Print 4.0 »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη είδηση: Η Μαίρη Κωνσταντινίδου έκλεισε αυτόν τον μήνα 25 χρόνια πορείας στον Οδοντιατρικό χώρο.

Είναι όντως πολλά τα χρόνια αγαπητή μου Μαίρη και γνωρίζω ότι τα περισσότερα από αυτά είσαι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ελπίζω λοιπόν να βρεις τον χρόνο να το γιορτάσεις όπως σου αξίζει.

Και λέω να βρεις τον χρόνο γιατί επίσης γνωρίζω ότι δουλεύοντας (με επιτυχία) τα 7 τελευταία στην θέση της Country Manager Dental Greece & Cyprus σε μια εταιρία κολοσσό την KULZER, είναι σίγουρο ότι προσωπικός χρόνος δεν υπάρχει.

Και ας περάσουμε τώρα στην δεύτερη είδηση: H KULZER μετακόμισε στα νέα της γραφεία της στην Αργυρούπολη.

Το toothnews.gr δεν έχασε τη ευκαιρία και μόλις ο χρόνος και οι δουλειές της το επέτρεψαν με πολύ χαρά συνάντησε την κα Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Μας υποδέχθηκε η ίδια μαζί με την συνεργάτιδά της κα Δήμητρα Παπαδοπούλου. Τα νέα γραφεία της εταιρίας είναι πολύ όμορφα απολύτως λειτουργικά, ευρύχωρα, με ειδική αίθουσα σεμιναρίων έχοντας βάλει το χεράκι της στη διακοσμητική επιμέλεια και η Μαίρη.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε και κράτησε πολύ ώρα. Διέκρινα πάνω της αυτό που είχα δει και την πρώτη στιγμή που την γνώρισα πριν κάποια χρόνια, την όρεξη για δουλειά, την δυναμικότητα κι ένα μυαλό που δεν ησυχάζει ποτέ.

Οι συνεργάτες της, ο καθρέφτης της! Άλλωστε είναι κάτι που η Μαίρη Κωνσταντινίδου δεν το έκρυψε ποτέ.  Αποδεικνύει τρανότατα πως πίσω από μια επιτυχημένη εταιρεία βρίσκεται μια επιτυχημένη γυναίκα και πίσω από μια επιτυχημένη γυναίκα, οι επιτυχημένοι συνεργάτες!!!

Ευχόμαστε να συνεχίσει να χαράσσει το δικό της δρόμο στον επαγγελματικό χώρο γιατί κάθε λιθαράκι της είναι ντυμένο από τεχνογνωσία και εμπειρία.

Γιατί κτίσατε την καριέρα σας με την KULZER κι όχι με άλλη εταιρεία;
Την εταιρεία και τα προϊόντα της εταιρείας τα γνώρισα πριν από 25 χρόνια που ξεκίνησα να εργάζομαι στον οδοντιατρικό χώρο! Ένα χαρακτηριστικό μου ήταν ανέκαθεν, πως αν δεν εμπιστεύομαι εγώ ένα προϊόν, δεν μπορώ να το «πουλήσω»…

Η KULZER αποτελεί μια αξιόπιστη εταιρεία, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, κατασκευασμένα για να δίνουν λύσεις και τα σωστά εργαλεία σε οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η KULZER είναι μια εταιρεία με ανθρώπινο πρόσωπο, που προσέχει τα άτομα που εργάζονται γι αυτήν και τους δίνει τα εφόδια και τις ευκαιρίες για να εξελιχθούν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε πριν από σχεδόν 7 χρόνια η ευκαιρία να εργαστώ για μια εταιρεία σαν την KULZER κι εύχομαι να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα.

Είστε θα έλεγα πανταχού παρόν σε συνέδρια, σεμινάρια, πείτε μας πόσο απαραίτητα είναι να γίνονται και τι αποκομίζει αυτός που συμμετέχει.
Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, πάνω στα νέα μας προϊόντα και τις τεχνικές, καθώς και η μεταφορά της γνώσης κι εμπειρίας από τους ειδικούς σε κάθε τομέα.

Η KULZER συνεργάζεται με αντιπροσώπους δυναμικούς, δραστήριους που ενισχύουν και υποστηρίζουν το σκοπό αυτό, συμμετέχοντας σε πολλές εκθέσεις και συνέδρια.

Επίσης, σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους μας, διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να προσφέρουμε την εκπαίδευση που χρειάζεται στους πελάτες μας, πάνω στα δικά μας νέα προϊόντα – υλικά, συσκευές, ψηφιακή τεχνολογία.

Είναι μεγάλη μου επιθυμία να παρευρίσκομαι σε όλες τις εκδηλώσεις που συμμετέχουμε ή διοργανώνουμε – αν και δεν είναι πάντα εφικτό -, γιατί θεωρώ ότι η άμεση επαφή με τους πελάτες μας, μου δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι καλύτερα ότι συμβαίνει στην αγορά μας.

Αρκούν τα σεμινάρια;
Όλα αυτά τα χρόνια, η KULZER κι εγώ προσωπικά έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση.

Ο οδοντίατρος κι ο οδοντοτεχνίτης, εφόσον θέλει να βελτιωθεί και να εξελιχθεί, θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»… το πιστεύω και προσπαθώ να το εφαρμόζω.

Όταν παρουσιάζεις κάποιο νέο προϊόν, του οποίου η χρήση απαιτεί εκπαίδευση, είσαι υποχρεωμένος και να την παρέχεις – κι αυτό κάνουμε, σε συνεργασία με τον εκάστοτε αντιπρόσωπο του προϊόντος.

Εννοείται πως μόνο τα σεμινάρια δεν αρκούν. Η πώληση ενός προϊόντος είναι πολυσύνθετη: εμπεριέχει την προσωπική επαφή, την υψηλή ποιότητα, την εξυπηρέτηση, την ανταγωνιστική τιμή αλλά και την εκπαίδευση όπου είναι απαραίτητη.

Η εμπιστοσύνη με τους πελάτες μας χτίζεται, παρέχοντας όλα όσα περιστρέφονται γύρω από το προϊόν.

Νέα γραφεία, νέα αρχή στη ζωή, τι άλλο νέο;
Το 2017 θα έλεγα πως ήταν μια υπέροχη χρονιά!

Η  KULZER μου ανέθεσε τη προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων της και τη διαχείριση των αντιπροσώπων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία).

Η απόφαση αυτή έφερε και την αλλαγή στο χώρο εργασίας το Νοέμβριο, όπου πλέον έχουμε και το δικό μας σεμιναριακό χώρο 12 ατόμων.

Παράλληλα, η δουλειά με έφερε δίπλα σε έναν υπέροχο άνθρωπο και νυν σύζυγό μου κ. Thomas Backscheider γι’ αυτό κι αποφάσισα μετά από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, να κάνω πέρυσι ένα νέο ξεκίνημα και στην προσωπική μου ζωή.

Ο στόχος μου πλέον είναι να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις των νέων μου ρόλων αλλά και να προωθήσω αποτελεσματικά τα νέα μας προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας για τους οδοντοτεχνίτες, τον σαρωτή Cara Scan 4.0 και τον 3D εκτυπωτή Cara Print 4.0.

Τι είναι το ρίσκο; Τι ορισμό θα δίνατε εσείς σ’ αυτήν την έννοια; Ποιο είναι  το μεγαλύτερο ρίσκο που έχετε πάρει;
Ρίσκο είναι ο κίνδυνος από κάποια ενέργεια που έχει αβέβαιη έκβαση.

Θεωρώ πως μπορείς σε πάρα πολλές περιπτώσεις να αποφύγεις το ρίσκο, αν σχεδιάσεις πολύ προσεκτικά την ενέργειά σου, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την έκβασή της.

Φυσικά, δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή δεν εξαρτώνται από τις δικές μας κινήσεις (π.χ. η οικονομική κρίση μιας χώρας, ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο κλπ).

Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας έχουμε «πάρει» κάποιο ρίσκο στη ζωή μας. Το δικό μου ρίσκο πάει πίσω στο 2011, οπότε και άφησα μια δουλειά με επιτυχημένη πορεία, σε μια απόλυτα υγιή οικονομικά επιχείρηση, με υψηλές απολαβές για τα ελληνικά δεδομένα, προκειμένου να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στην KULZER, μια εταιρεία που αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα μας, όταν η οικονομία της Ελλάδας έμπαινε σε βαθιά κρίση.

Η αντίδραση των φίλων και συνεργατών ήταν «αρνητική»  – τι πας να κάνεις τώρα, δεν είναι η σωστή στιγμή -, ενώ οι πολύ δικοί μου άνθρωποι με στήριξαν και μου έδωσαν δύναμη. Βέβαια, αν δεν είχα  εμπιστοσύνη στη δική μου ψυχική δύναμη και στις ικανότητές μου, σίγουρα δεν θα ήμουν σήμερα εδώ που βρίσκομαι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν;
CHARISMA – Το brand name των σύνθετων ρητινών της KULZER, το ακολουθώ από την πρώτη μέρα που άρχισα να εργάζομαι στον οδοντιατρικό χώρο. Ήταν το πρώτο προϊόν που βγήκα να προωθήσω στα οδοντιατρεία και το όνομα που μέχρι και σήμερα είναι συνυφασμένο με την ποιότητα και την υψηλή αισθητική.

Charisma

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ήθελα να παραλείψω την αναφορά στα κεραμικά υλικά HeraCeram, μιας και έχοντας σπουδάσει οδοντοτεχνική, τους έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία. Αξιόπιστα υλικά που δίνουν απεριόριστες επιλογές στην επικάλυψη διαφορετικών τύπων σκελετών, για αποκαταστάσεις που μιμούνται τη φύση!

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που έχετε σχεδιάσει για την εταιρεία;
Η ανάληψη από 1ης Απριλίου των καθηκόντων προώθησης των προϊόντων μας σε άλλη μια χώρα, η οποία θα ενσωματωθεί στην ομάδα της Ν.Α. Ευρώπης (Μολδαβία), αλλά κυρίως η προώθηση των συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας (σαρωτής, 3D εκτυπωτής)  σε όλη την περιοχή για την οποία είμαι υπεύθυνη.

Στην έκθεση DENTAL 2018 το Μάιο στην Αθήνα, θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση των συσκευών αυτών, καθώς και όλων των άλλων προϊόντων της εταιρείας.

Πώς φαντάζεστε την οδοντιατρική σε μια πενταετία; Πού οδηγείται η επιστήμη με τόσα νέα υλικά, τεχνικές, εξοπλισμό;
Η τεχνολογία των οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών συσκευών, προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς προς την ψηφιακή εποχή.

Οι νέες συσκευές και τεχνικές θα δώσουν πολλές λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την ακρίβεια και την ταχύτητα, ανεβάζοντας σε απίστευτα υψηλά επίπεδα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα. Όμως δεν πιστεύω ότι «οι μηχανές θα αντικαταστήσουν πλήρως τον άνθρωπο», η αρμονική συνύπαρξή τους θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία.

Η δημιουργικότητα, η εφευρετικότητα, η υψηλή γνώση και η εμπειρία του οδοντίατρου και του οδοντοτεχνίτη, θα είναι εκείνη που θα συνεχίσει να οδηγεί σε πλήρως λειτουργικές και απόλυτα αισθητικές οδοντικές αποκαταστάσεις, πλέον με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε ή αντιμετωπίζετε ως γυναίκα σε έναν τέτοιο επιστημονικό χώρο;
Ευτυχώς μέχρι σήμερα, δεν αντιμετώπισα δύσκολες καταστάσεις και ιδιαίτερα προβλήματα.

Θα έλεγα πως μόνο στην αρχή, υπάρχει μια δυσπιστία ως προς το πόσο ικανή μπορεί να είναι μια γυναίκα στο να αντεπεξέλθει με επαγγελματισμό σε δύσκολα καθήκοντα, όπως και μια λανθασμένη άποψη ότι είναι ευκολότερο να «χειριστείς» μια γυναίκα σε μια συγκεκριμένη θέση παρά έναν άντρα.

Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε την αξία μας και να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη στους συναδέλφους και συνεργάτες μας. Κι αυτό δεν περιέχει καμία δόση φεμινισμού.

Ποιο κομμάτι της ζωής σας υπήρξε τόσο καθοριστικό που χωρίς αυτό δεν θα ήταν έτσι όπως είναι σήμερα η ζωή σας;
Μια πολύ δύσκολη προσωπική μου στιγμή  με δυνάμωσε, με πείσμωσε και με έκανε τα πάρω τα ηνία στα χέρια μου και να προγραμματίσω με άλλο τρόπο τη ζωή μου, τόσο την επαγγελματική όσο και την ιδιωτική. Ειδικά όταν έχεις την ευθύνη ενός παιδιού, δεν μπορείς να επαναπαυτείς ποτέ!

Ποιον συνάδελφο «θαυμάζετε” και γιατί;
Δεν είμαι από τα άτομα που βάζει ταμπέλες και θέτει πρότυπα.

Σε όλη μου τη ζωή θαυμάζω κι εκτιμώ τους ευθείς, ειλικρινείς, δοτικούς κι εργατικούς ανθρώπους, αυτούς που προσπαθούν, παλεύουν, δεν παραιτούνται και μάχονται για το καλύτερο. Αυτούς που νοιάζονται για το συνάνθρωπό τους που βοηθούν και που ξέρουν να μοιράζονται συναισθήματα. Αν θα έπρεπε να «ονομάσω» έναν τέτοιο άνθρωπο, σίγουρα θα έλεγα τον πατέρα μου!

Υπάρχει μια αναγκαιότητα, λένε, στον άνθρωπο να περάσει από αυτή τη ζωή και να αφήσει ένα στίγμα, μια υπογραφή. Ποια θα είναι η δική σας;
Δίνω μεγάλη βαρύτητα πρώτα στο χαρακτήρα του ανθρώπου,  οπότε θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μετά το πέρασμά μου από αυτή τη ζωή, δίπλα στο όνομα Μαίρη υπήρχε ο χαρακτηρισμός «Καλό και δίκαιο παιδί».

Θα με τιμούσε ακόμα περισσότερο, αν ο γιος μου αναφερόταν σε εμένα ως «Η καλύτερη μάνα και φίλη»!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.