Γιάννης Σιακαβάρας

«Τώρα πλέον παραδίδω την σκυτάλη στην επόμενη γενιά, η οποία προσεταιριζομένη τους παλαιούς και νέους συνεργάτες, πορεύεται με γνώμονα τις ηθικές αξίες από τις οποίες εμφορείται  και φιλοδοξεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες της εταιρείας »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Ο κάθε άνθρωπος χαράσσει το δρόμο του. Δεν πιστεύω πως ο δρόμος είναι κάτι που τον βρίσκει κανείς έτοιμο, υπάρχει όμως, αρκεί να τον βρούμε.  Δεν υπάρχουν συνταγές στη ζωή υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξεπερνούν τους φόβους τους, δοκιμάζουν το “άλλο” και ξέρουν πολύ καλά πως η ευτυχία κρύβεται στην ισορροπία.

Όλες αυτές τις σκέψεις μας τις δημιούργησε η κουβέντα που κάναμε με τον κύριο Γιάννη Σιακαβάρα πριν λίγες ημέρες,  με αφορμή  την έδρα της GREEN DENTAL στην Θεσσαλονίκη. Η GREEN DENTAL από τις αρχές του 2021 είναι η διάδοχη επιχείρηση  της  εταιρείας του κυρίου Απόστολου Μιχαηλίδη .

Ο κύριος Σιακαβάρας  εδώ και 35 χρόνια ασχολείται με την εμπορία οδοντιατρικών ειδών με συνέπεια, σοβαρότητα, ευρηματικότητα.  Ξέρει να προωθεί τη δουλειά του χωρίς να προκαλεί. Δεν του χαρίστηκε κάτι, με τις αξίες τις οικογένειας και της ηθικής πάλεψε για να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο της εξειδικευμένης γνώσης της οδοντιατρικής αγοράς.

Σήμερα, έχει τη διάθεση να εξηγήσει στο toothnews τις σκέψεις του, τη στάση ζωής του, όλους αυτούς τους παράγοντες που τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Κύριε Σιακαβάρα, θα θέλαμε να μας κάνετε ένα πέρασμα από τα πρώτα βήματά σας στον κλάδο εμπορίας οδοντιατρικών ειδών και την πορεία που έχετε διαγράψει έως τώρα.

Ξεκίνησα την πορεία μου στην εμπορία των οδοντιατρικών ειδών το 1986. Οι σπουδές μου στην οδοντοτεχνική σχολή σε συνδυασμό με το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο αντικείμενο, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για το ταξίδι μου στην εμπορία οδοντιατρικών ειδών.

Όπως στις περισσότερες δουλειές, έτσι και σε αυτήν η αρχή δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε ιδιαίτερα σκληρή δουλειά, υπομονή και προσήλωση στον στόχο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να κατακτηθεί η απαραίτητη εμπειρία και η εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Σήμερα μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι η συστηματική δουλειά, σε συνδυασμό με τις ειλικρινείς σχέσεις που κατάφερε να αναπτύξει η εταιρεία με όλους τους πελάτες μας, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Βαδίζετε λοιπόν στην 4η δεκαετία στον κλάδο των οδοντιατρικών. Ποιες είναι οι σημαντικές επιλογές αυτής της πορείας;

Η βασικότερη αλλά και ουσιαστικότερη επιλογή που με καθόριζε σε όλη αυτή την πολυετή πορεία ήταν η άριστη γνώση των πάσης φύσεως προϊόντων που διακινούμε στους οδοντιάτρους καθώς επίσης των πολλών ιδιαιτεροτήτων τους.

Η εταιρεία μας παραμένει προσηλωμένη στην άριστη γνώση των προϊόντων  και στο να δίνει λύσεις στα θέλω και τα πρέπει των οδοντιάτρων.

Η συγγραφή από την πλευρά μου, ενός οδηγού 500 σελίδων που τον ονομάσαμε «Από το Α έως το Ω», με όλα τα υλικά της αγοράς και την έκδοση και διανομή από την OMNI PRESS, αποτελεί σίγουρα δείγμα της ενασχόλησης της εταιρείας μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, η συνεργασία και η ίδρυση της METRODENT με τον αείμνηστο συνεργάτη μου Χρήστο Πάντο, ήταν η τεράστια ώθηση στην εμβέλεια της εταιρείας. Ο Χρήστος Πάντος ήταν ένας άοκνος συνεργάτης που μαζί  είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πολλά θετικά για την περαιτέρω πορεία μας.

Ακόμα μεγάλη βοήθεια και κατάρτιση εξασφαλίσθηκε από την συνεργασία με υψηλού επιπέδου εταιρείες της παγκόσμιας οδοντιατρικής αγοράς, όπως 3M, VOCO, Coltene, Μectron κ.α.

Η εταιρεία σας τα δύο τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύει τις έδρες της Castellini. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη συνεργασία;

Η συνεργασία με μία τόσο καταξιωμένη εταιρεία, στις έδρες των ιατρείων, είναι μια τεράστια πρόκληση για εμάς. Γνωρίζουμε ότι η Castellini είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα στην ελληνική αγορά, με τεράστια πετυχημένη πορεία και κουβαλάει την άριστη μαρτυρία από τους οδοντιάτρους.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αποδοχή που πετύχαμε στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας και με την άριστη κάλυψη του service από την ANTHOS HELLAS στη Νότια Ελλάδα και την TECHNODENTAL στην Βόρεια Ελλάδα, πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο να προωθούμε τους στόχους της εταιρείας.

Μία εταιρεία για να μεγαλώνει πρέπει να σχεδιάζει και για το μέλλον. Περιμένουμε κάτι άλλο άμεσα;

Φυσικά. Η εταιρεία μας ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με την εταιρεία MECTRON η οποία έχει μία εξειδίκευση στα προϊόντα της που είναι γνωστά και αποδεκτά σε γιατρούς με υψηλές απαιτήσεις.
Είναι μία εταιρεία που θέλουμε να την γνωρίσουμε σε όλη την οδοντιατρική κοινότητα, γιατί θεωρούμε ότι με τα προϊόντα της προάγει το οδοντιατρικό επάγγελμα, κυρίως στον χειρουργικό τομέα.

Επίσης, από τις αρχές του 2021, η εταιρεία μας συνεργάστηκε και διαδέχθηκε  την εταιρεία ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και με έδρα την Θεσσαλονίκη, θα προχωρήσουμε την ενιαία παρουσία μας σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
Γνωρίζουμε ότι ο Απόστολος Μιχαηλίδης καθιερώθηκε στους οδοντιάτρους ,όχι μόνο από την επαγγελματική  του δεινότητα , αλλά και από το ήθος και την καλλιέργεια που διαθέτει ως άνθρωπος.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τις αξίες του Απόστολου Μιχαηλίδη που είναι άριστος οδηγός της επιτυχίας και να διευρύνουμε τις επιλογές στους οδοντιάτρους με άριστο service και ικανοποιητικές τιμές.

Και οι συνεχιστές αυτής της προσπάθειας είναι η επόμενη γενιά. Τι νιώθετε;

Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά όταν βλέπω ότι τα τρία από τα πέντε παιδιά μου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, συνεχίζουν με ζήλο αυτή την προσπάθεια και οραματίζονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες της εταιρείας μας.

Τώρα πλέον παραδίδω την σκυτάλη στην επόμενη γενιά η οποία προσεταιριζομένη τους παλαιούς και νέους συνεργάτες ,πορεύεται με γνώμονα τις ηθικές αξίες από τις οποίες εμφορείται  και φιλοδοξεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Οι νέοι πάντα καινοτομούν και πιστεύω ακράδαντα ότι το ίδιο θα συμβεί και στη δική μας περίπτωση.

Υπάρχει μια αναγκαιότητα, λένε, στον άνθρωπο να περάσει από αυτή τη ζωή και να αφήσει ένα στίγμα, μια υπογραφή. Ποια θα είναι η δική σας;

Ειλικρινά δεν έχω τέτοιες αγωνίες, ούτε θεωρώ ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους σε σημαντικούς και ασήμαντους.
Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί. Αυτό που θα ήθελα με πολύ θέρμη είναι να μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι ενθαρρύνοντας , επαινώντας και εμπνέοντας για αγωνιστικό φρόνημα –πάθος σε ότι κάνουν . Γιατί όπως έχει πει ο Χόρχε Μπουκάϊ : ” Όλοι  έχουμε ένα ανυποψίαστο απόθεμα δύναμης μέσα μας που προκύπτει όταν η ζωή μας δοκιμάζει “.

Κύριε Σιακαβάρα, σας εύχομαι να επιτύχετε τους στόχους σας για την πορεία της εταιρείας σας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να αναπτύξω τα σχέδια της εταιρείας μας και εύχομαι και για εσάς κάθε επιτυχία.