Δρ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος

« Το όραμα του κ. Τολίδη και εμού, σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση από την ηγετική ομάδα του Style Italiano Endodontics είναι το συνέδριο αυτό να γίνει θεσμός »

Γράφει η Ελευθερία Γεωργοπούλου

Η προεδρεία του Δρ. Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου στην οργάνωση του 1st Style Italiano Endodontics International Congress in Greece, ήταν η αφορμή να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ήταν βέβαιο πως θα συναντούσαμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της Οδοντιατρικής.

Από τα πρώτα λεπτά συνομιλίας διαπιστώσαμε, ότι η ενδοδοντία και η προώθηση της γεννήθηκε μαζί του!

Ο ενθουσιασμός για την οργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου, η αγωνία να γίνουν όλα τέλεια, το όραμα , η σιγουριά της επιτυχίας, το μοίρασμα της γνώσης, η πληθώρα θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων,  η επιλογή των συνεργατών, η επικοινωνία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την προδιαγεγραμμένη επιτυχία του Συνεδρίου.

Ο Δρ .Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα υπέροχο μυαλό, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα στο toothnews.gr για το 1st Style Italiano Endodontics International Congress in Greece.

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το ενδοδοντικό γεγονός της χρονιάς όπως το χαρακτηρίζετε, το 1st Style Italiano Endodontics. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από ένα τόσο μεγάλο συνέδριο που θα γίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας;   

Το Style Italiano Endodontics αποτελεί, με τα 200.000 και πλέον μέλη του, αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ομάδα οδοντιάτρων στον κόσμο. Η παρουσία της ομάδας μας είναι διαρκής σε συνέδρια και σε σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας και δη της Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει το ενδοδοντικό γεγονός της χρονιάς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διήμερο 15 και 16 Οκρωβρίου, θα βρεθούν μαζί  29 διεθνείς ομιλητές και οδοντίατροι από 29 διαφορετικές χώρες προκειμένου να μιλήσουν για ένα θέμα που σπάνια αναπτύσσεται τόσο διεξοδικά. Επομένως, ναι, οι προσδοκίες μας είναι υψηλές.

Ποιος είναι ο επιστημονικός προσδιορισμός του συνεδρίου;  

Το κύριο θέμα του συνεδρίου είναι η επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας του Style Italiano Endodontics, εξ’ ου και το “feasible, teachable, repeatable retreatments”. Επιλέξαμε να υπάρξει ένα μοτίβο, μια λογική συνέχεια στις ομιλίες, ακολουθώντας το βιβλίο του Style Italiano Endodontics σχετικά με την επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας. Απευθυνόμαστε τόσο στον ειδικό όσο και στο γενικό οδοντίατρο. Έτσι, θα δοθεί έμφαση, όπως και στο βιβλίο, στην ολοκληρωμένη προσέγγιση ενός θέματος που απασχολεί καθημερινά εκατομμύρια οδοντιάτρους στον κόσμο.

Ποιες θα είναι οι καινοτομίες που έχετε συμπεριλάβει στην οργάνωση και διεξαγωγή γενικά;  

Με 3 παράλληλες συνεδρίες, μέχρι και 4 παράλληλα workshops ανά συνεδρία αλλά και ταυτόχρονη διαδικτυακή και on demand παρακολούθηση για ένα μήνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μη χάσουν σχεδόν τίποτα, ασχέτως του πόσο πυκνό είναι το πρόγραμμα. Η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και οι οδοντίατροι είναι περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να την αγκαλιάσουν. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την τεράστια συμμετοχή και στα 23 πρακτικά σεμινάρια.

Παρατηρούμε πολλούς Έλληνες συναδέλφους σας στους ομιλητές. Πολύ θετικό γιατί όλοι επικεντρώνονται στους ξένους προσκεκλημένους ομιλητές.

Όλοι οι Έλληνες ομιλητές που προσκλήθηκαν στο συνέδριο είναι αναγνωρισμένοι διεθνείς ομιλητές και καθηγητές σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ αρκετοί είναι key opinion leaders για εταιρίες του χώρου. Ομολογώ ότι το line up ξένων και Ελλήνων ομιλητών είναι εντυπωσιακό και αυτή είναι η δύναμη του Style Italiano Endodontics. Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών επαγγελματιών και ως ο πρώτος Έλληνας που εντάχθηκα σε αυτή επιθυμώ να ακολουθήσουν και άλλοι.

Διακρίνουμε θεματολογία που είναι διαφορετική από άλλα συνέδρια και σεμινάρια στο χώρο…. Δεν επαναλαμβάνεστε. Πιστεύετε ότι θα συμβάλετε στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων θετικά; Θα ανοίξετε νέους δρόμους ενημέρωσης;  

Τα τελευταία 20 χρόνια παρακολουθώ ανελλιπώς συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τόσο ως φοιτητής και οδοντίατρος, όσο και ως διεθνής ομιλητής, ενώ συμμετέχω και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ιδρύματα του εξωτερικού. Είχα ένα όραμα, να δημιουργήσω ένα συνέδριο διαφορετικό από τα άλλα. Ένα συνέδριο όχι μόνο θεωρητικό αλλά και πρακτικό. Οι 29 ομιλητές μας, θα μοιραστούν με το κοινό όλα τα κλινικά μυστικά της επιτυχίας τους. Η άποψή μου είναι ότι ο οδοντίατρος που αφιερώνει ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την οικογένειά του πρέπει να μπορεί να γυρίσει τη Δευτέρα στο ιατρείο του σοφότερος και να μπορεί να εφαρμόσει τα όσα έμαθε.

Απευθύνεστε στα μέλη του Style Italiano παγκοσμίως αλλά και σε όλο τον Οδοντιατρικό κόσμο, θεωρείτε ότι θα δημιουργηθεί θεσμός μετά από το 1st Style Italiano Endododntics της Θεσσαλονίκης; Το υπογραμμίζω γιατί η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη από τα μηνύματα που παίρνουμε. Η χώρα μας θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη χρονιά στην διοργάνωση του 2nd Style Italiano Endodontics;

Μπορώ να πω με περισσή χαρά ότι η διαφαινόμενη επιτυχία, όπως είπατε, ανοίγει δρόμους για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Το όραμα του κ. Τολίδη και εμού, σε συνδυασμό με την αμέριστη συμπαράσταση από την ηγετική ομάδα του Style Italiano Endodontics είναι το συνέδριο αυτό να γίνει θεσμός. Περισσότερα νέα στο Gala Dinner του συνεδρίου.

Πόσο σημαντική είναι η εμπορική έκθεση και το sponsoring στην επιτυχία του συνεδρίου;

Η εμπορική έκθεση σε όλα τα συνέδρια του κόσμου αποτελεί πόλο έλξης για τους οδοντιάτρους που θέλουν να δουν από κοντά όλα τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα ενδιαφέροντός τους και δη στην Ενδοδοντία. Οι χορηγοί αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας κάθε διοργάνωσης που θέλει να προσφέρει το κάτι παραπάνω στους συμμετέχοντες. Είμαστε περήφανοι που ο εκθεσιακός χώρος μας έγινε sold out από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανακοινώθηκε το συνέδριο. Κάθε σχέση και συμφωνία όμως είναι επιτυχημένη όταν όλα τα μέρη μείνουν ικανοποιημένα. Δουλεύουμε ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση ώστε όλοι, σύνεδροι και εταιρίες να θέλουν και το επόμενο συνέδριο του Style Italiano Endodontics να γίνει στην Ελλάδα και να λάβουμε την ίδια ενθουσιώδη στήριξη.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Style Italiano, που είναι και πολυπληθέστατα, τι μήνυμα θα στέλνατε στους ήδη συμμετέχοντες και σε όσους πρόκειται να συμμετάσχουν;

Να είστε όλοι εκεί!