Ανδρέας Τσαγκαράκης

« Η ψηφιακή τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα »

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί οι άνθρωποι με αξία παραμένουν πάντα σεμνοί. Η απάντηση μου ήρθε όταν συνομίλησα με τον κο Ανδρέα Τσαγκαράκη. Γιατί αυτό που κάνουν και που σε εμάς όχι μόνο φαίνεται, αλλά είναι και σπουδαίο, για τους ίδιους … είναι φυσικό. Είναι απλώς αυτό που κάνουν και αυτό που ήρθαν να κάνουν.

Ο κος Ανδρέας Τσαγκαράκης είναι η συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Η εργατικότητα, η αγάπη και η αφοσίωση στην οδοντιατρική, τον οδηγούν στην ανελλιπή δια βίου μάθηση νέων τεχνικών νέων τεχνολογιών. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του μονοπωλεί η ψηφιακή οδοντιατρική, το 3D printing, κ.α.

Χρήστος Κρασαδάκης

« Το πάντρεμα ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων μέσα σε ένα γναθοπροσωπικό συνέδριο είναι ο κατεξοχήν στόχος μας »

Τώρα που στο βάθος του ορίζοντα μοιάζει να διαφαίνεται η “σιλουέτα” του συνεδρίου της HAOMS 2020, όλοι στην Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής λαμβάνουν θέσεις εκκίνησης στον αγώνα για την παρουσίαση μιας ακόμη άψογης διοργάνωσης.

Ένας μόλις μήνας, 17- 18 Ιανουαρίου έμεινε από τη μεγάλη στιγμή, το μεγάλο γεγονός, που θα μονοπωλήσει ακόμα μια φορά το επιστημονικό ενδιαφέρον της γναθοπροσωπικής – της οδοντιατρικής κοινότητας και όχι μόνο.

Το δεδικασμένο της απόλυτης επιτυχίας, που έχει αποκομίσει αυτή η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, και ο νέος στόχος που έχει θέσει η οργανωτική επιτροπή είναι σίγουρα αντικείμενο δημοσιογραφικής συζήτησης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το toothnews.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κύριο Χρήστο Κρασαδάκη MD,DDS,MSc,OMFS.

Μιχάλης Διοματάρης

« Όσο περισσότερο η τεχνολογία θωρακίζει την καλή διάγνωση, τόσο θα οδηγούμαστε σε αρτιότερα πρωτόκολλα »

Σύμφωνα με ένα γνωμικό « Τίποτα δεν φυτρώνει στην σκιά ενός μεγάλου δέντρου ».

Ο κος Μιχάλης Διοματάρης παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας άνδρας παθιασμένος με την δουλειά του, φαίνεται να εξελίσσεται και να ωριμάζει με τους δικούς του όρους στο δύσβατο πλέον και απαιτητικό χώρο της Οδοντιατρικής. Επιδεικνύει μια σπάνια ικανότητα να μαθαίνει και να παρέχει τις γνώσεις του, να καθοδηγεί και να εμπνέει με σεβασμό και ήθος.

Κοσμάς Τολίδης

« Η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί αδήριτη ανάγκη σήμερα που η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη της Οδοντιατρικής αλλάζει συνεχώς το τοπίο της άσκησης της »

Ο  κος Κοσμάς Τολίδης,  καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. έχει διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» στα Πανεπιστημιακά έδρανα και το μεγάλο ενδιαφέρον του για καθετί που αφορά την οδοντιατρική, διαφαίνεται στο έργο του!

Πριν λίγους μήνες, είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα – επιτρέψτε μας να πούμε όραμα – τη λειτουργία του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με θέμα: “Απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων στην Αποκαταστατική / Αισθητική Οδοντιατρική“. Αυτό ακριβώς ήταν και η αφορμή για να επικοινωνήσουμε και να φιλοξενήσουμε σήμερα στο toothnews.gr τον δημοφιλή και επιστημονικά ανήσυχο καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Κοσμά Τολίδη.

Γιώργος Ιωάννου

« Αν θα μπορούσα να πω μια γνώμη θα έλεγα Διαφάνεια »

Μια διαφορετική συνάντηση στο χώρο των ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο πλέον πρέπει να συνηθίσουμε να λέμε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, είχαμε πριν λίγες εβδομάδες.

Το toothnews.gr, “συναντήθηκε” με τον κο Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος ήταν εισηγητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας.

Αφού είπαμε τα δικά μας, της καθημερινότητας, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα πώς και τα γιατί αυτής της πολύτιμης δημιουργικής δουλειάς που λέγεται Οδοντοτεχνική. Ο κος Ιωάννου, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο δεκαετίες τώρα. Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό του και του έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζωή Γριμανέλη

« Θεωρώ πως το ΝΠΔΔ θα πρέπει να έχει άποψη και κυρίαρχο λόγο στον καθορισμό της ύλης που διδάσκονται στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης »

Νιώθω πραγματικά τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία καθημερινά να μεταδίδω τις γνώσεις μου για την επιστήμη της Οδοντοτεχνικής την οποία και αγαπώ, μέσα από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το οποίο θεωρώ ευλογία “.

Τάδε έφη η κυρία Ζωή Γριμανέλη, η γνωστή από τις δραστηριότητές της,  εκπαιδευτικός στο 1ο  ΕΠΑΛ και στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου. Η έντονη παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης, τα πρακτικά – θεωρητικά  σεμινάρια που διοργανώνει δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, φοιτητές και οδοντοτεχνίτες, με Εισηγητές επαγγελματίες του χώρου αλλά και αυτή η ακόρεστη διάθεση να βάλει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη του επαγγέλματος της οδοντικής τεχνολογίας είναι η αιτία που η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας Οδοντοτεχνιτών, την ανέδειξε υποψήφια στην Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων αλλά και στο Κεντρικό διοικητικό συμβούλιο με το Συνδυασμό της Πανελλήνιας Συνεργασίας Οδοντοτεχνιτών, στις εκλογές του Σαββάτου 11 Μαϊου 2019. 

Ιωάννης Μελακόπουλος

« Η ΣΕΕ είναι ανοικτή σε νέα μέλη, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές της εκδηλώσεις και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του προγράμματος των σεμιναρίων »

Το «ξεκλείδωμα» της προσωπικότητας του γναθοχειρουργού κου Ιωάννη Μελακόπουλου δεν ήταν εύκολο γιατί είναι άνθρωπος που δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό του αλλά για την συνύπαρξή του με ισχυρές προσωπικότητες και συναδέλφους που αγαπούν την επιστήμη τους, είναι προσεκτικοί επαγγελματίες με το βλέμμα προσηλωμένο στην κατεύθυνση της επιστημονικής εξέλιξης. Μια έντονη προσωπικότητα που αποφασίζει να μιλά με έργα και αποφεύγει τους επαίνους.

Κωστής Χούπης

« Εφέτος οι σύνεδροι του HAOMS 2019 έφυγαν με πολλές γνώσεις, λύσαμε απορίες κι αυτά που τους προτείναμε δεν είχαν κάποια εμπορική παράμετρο »

Στατιστικά ο αριθμός των οδοντιάτρων που παρακολουθούν κάθε χρόνο το Συμπόσιο Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (ΗΑΟΜS Implants), της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής είναι μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα συνέδριο που γοητεύει τους διοργανωτές, τους συνέδρους, τους χορηγούς. Έχει εδραιωθεί και η αποτελεσματικότητά του όσον αφορά την γνώση, την εμπειρία και την παρουσία διακεκριμένων διεθνώς ομιλητών, του δίνει τη σφραγίδα της επιτυχίας αξίως.

Φοίβος Μαδιανός

« H πρόοδος στην περιοδοντολογική έρευνα είναι διαρκής και πολλά από τα επιτεύγματα της έχουν βρει εφαρμογή και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες »

Οι κοινοτοπίες και τα «τυφλά» σχήματα λόγου που παρατηρούνται συχνά σε άλλες συνεντεύξεις δυστυχώς σήμερα θα απουσιάσουν παντελώς.

Άλλωστε ο φιλοξενούμενός μας, κος Φοίβος Μαδιανός, με το ειδικό επιστημονικό βάρος, την προσωπικότητα και την σιγουριά που αποπνέει όταν μιλά για την επιστήμη του, σε καθηλώνει και δεν σου αφήνει περιθώρια για σχόλια και παρερμηνείες. Το μεγάλο ενδιαφέρον του για την οδοντιατρική και ιδιαιτέρως για την περιοδοντολογία όπως προαναφέρθηκε διαφαίνεται περίτρανα από το έργο του.

Αγαμέμνων Ξενουδάκης

« MEMODENT και ORAL VISION μπαίνουν δυναμικά στην ψηφιακή τεχνολογία του ιατρείου και του εργαστηρίου και όχι μόνον »

Ωραία θα ήταν μια συνέντευξη χωρίς λόγια. Γιατί δύσκολα καταγράφεται η ατμόσφαιρα μιας συζήτησης. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το «ξεκλείδωμα» μιας προσωπικότητας του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου που φρόντισε στην προσωπική και επαγγελματική πορεία του να μη σβήσει από το λεξικό της τις λέξεις τιμιότητα και η αλήθεια.

Γεώργιος Σιαβίκης

« Θεωρώ πως σε μερικά χρόνια και με τις εξελίξεις να τρέχουν ραγδαία η είσοδος όλων των συναδέλφων στον ψηφιακό κόσμο της οδοντιατρικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οπότε όσο πιο σύντομα προχωρήσει κανείς σε αυτό το βήμα τόσο το καλύτερο »

Το σεμινάριο της Oral Vision, στις 23 – 24 Φεβρουαρίου με εισηγητή τον Δρ. Γεώργιο Σιαβίκη και θέμα ” Oral Vision meets G.Siavikis” , “Ο Ψηφιακός κόσμος στο οδοντιατρείο του σήμερα, ήταν μια λαμπρή ευκαιρία – την οποία αποκλείεται να αφήναμε να πάει χαμένη – για να συνομιλήσουμε με τον κο Σιαβίκη.

Παπαβασιλείου Γιώργος

« Ως Πιστοποιημένοι Πάροχοι συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ψάχνουμε πάντα τρόπους να φέρουμε σε επαφή τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΛΠΕ με διακεκριμένους ομιλητές και ενδιαφέροντα κλινικά θέματα »

H Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε) ξεκινάει το 2019 με ένα πολύ ενδιαφέρον και διαδραστικό πρόγραμμα Webinars.  Πρωτοπόρα πάντα στις επιλογές των ομιλητών και της θεματογραφίας έχει να επιδείξει κι αυτή τη χρονιά σημαντικό επιστημονικό έργο. Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της και της οδοντιατρικής κοινότητας κάνει ποδαρικό με το πρώτο Webinar, το οποίο έχει θέμα: Implant systems and connections-myths vs. Clinical reality και ομιλητή τον κύριο Λάμπη Πετρίδη, DDS, Cert. Prosthodont, MS, PhD, FHEA, Specialist in Prosthodontics.

Σπύρος Καρατζάς

« Η Ακαδημία διοργανώνοντας μεγάλα συνέδρια με διακεκριμένους opinion leaders φέρνει τον οδοντίατρο σε επαφή με τις εξελίξεις υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο »

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής, κος Σπύρος Καρατζάς σε λίγες ημέρες οδηγεί την Ακαδημία στο τελευταίο Συνέδριο για το 2018 στη πόλη που την «γέννησε», την Θεσσαλονίκη. Πόλη που χαρακτηρίζεται από την αισθητική της σε όλα τα επίπεδα!

Ο κος Καρατζάς έχει υπερβεί εαυτόν με τη βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής, στοχεύοντας να κόψει νικητής το νήμα για το 2018 προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα Συνέδριο με αξιόλογα επιστημονικά θέματα και ποιοτικά πρακτικά σεμινάρια.

Ιωάννης Φουρμούζης

« Είναι σίγουρο  ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας η διαδικασία της θεραπείας γίνεται ευκολότερη και πιο ανώδυνη. Βεβαίως για να ακολουθήσεις την τεχνολογία χρειάζονται επενδύσεις »

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του 21ου Συμποσίου της Εταιρείας Οδοστοματολογικής Ερεύνης, το toothnews επικοινώνησε με τον γνωστό περιοδοντολόγο, κο Ιωάννη Φουρμούζη, Επίκουρο καθηγητή Περιοδοντολογίας του ΕΚΠΑ. Αφορμή αποτέλεσε το Κλινικό Φροντιστήριο και η Πρακτική Άσκηση που θα παρουσιάσει στο Συμπόσιο.

Dr. Dina Dedi

« Οι στόχοι μου είναι να οργανώσω ένα δυνατό πρόγραμμα επιμορφωτικών εκδηλώσεων και να κάνω την οργάνωση και το έργο της πιο γνωστό διεθνώς »

Η Dr. Dina Dedi, είναι η Ελληνίδα πρόεδρος του The American Dental Society of London. Βρέθηκε στην Ελλάδα για λίγες ημέρες και το toothnews.gr δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την δημοφιλή, αξιαγάπητη αλλά τόσο προσγειωμένη και αφοσιωμένη στο έργο της επιστήμονα.

Από τα λαμπερά και ταλαντούχα πρόσωπα της γενιάς της, η Dr. Dina Dedi, με πάθος για την οδοντιατρική, μας ξεδιπλώνει το δρόμο της καταξίωσης και της σταθερής προσφοράς στους συναδέλφους της αλλά και στους ασθενείς.

Συκαράς Νικήτας

« Το θέμα της εισήγησής μου θα διαπραγματευθεί τις τελευταίες οδηγίες για τη σχεδίαση επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων »

To 21o Συμπόσιο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης που θα πραγματοποιηθεί στις 07 & 08 Δεκεμβρίου 2018, εκτός από μια επιστημονική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, έχει να επιδείξει μια νέα συνεργασία. Είναι η συνδιοργάνωση του Συμποσίου με το Τμήμα Διεθνούς Εμφυτευματολογίας (ΙΤΙ) Ελλάδας & Κύπρου.

Αποστολάκης Δημήτριος MSc

« Η υπολογιστική τομογραφία κωνικής δέσμης μπορεί σε ορισμένους να φαντάζει σαν μια καινούρια τεχνική και ίσως σαν κάτι εξωτικό, αλλά στην πραγματικότητα έχει πια μπει σε μια φάση ωριμότητας. »

Η Ελληνική Εταιρεία Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ ) μετά από μια μικρή παύση  δραστηριοτήτων, ξεκινά δυναμικά την πορεία της με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δηλώνει παρούσα στο χώρο της  Οδοντιατρικής επιστήμης.

Η  ημερίδα που διοργανώνει την 01η Δεκεμβρίου , πρόκειται να διευκρινίσει πολλά θέματα καθώς θα καλυφθούν όλοι οι τομείς κλινικού ενδιαφέροντος από ανατομία και παθολογία μέχρι ενδοδοντία, περιοδοντολογία αλλά και 3d surgery planning και 3d εκτύπωση.

Παναγιώτης Νικολόπουλος

« Στη δουλειά μου ο καλύτερος κριτής είναι πρώτον ο πατέρας μου και φυσικά ο κόσμος που ερχόμαστε σε επαφή »

Ενώ έχει περάσει λίγος καιρός από εκείνη τη συνάντηση με τον κο Παναγιώτη Νικολόπουλο, μέσα μου ζωντανή είναι ακόμη η προσωποποίηση αυτής της απλότητας. Επιχειρηματίας με γνώση και εμπειρία πολυετή δηλώνει ότι ο πατέρας το, είναι ο μεγάλος εμπνευστής της πορείας του.

Το χαμογελαστό παιδί του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου, ο Πάνος όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και πελάτες, μετρά μόνο φιλίες και δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.