Θανάσης & Γιώργος Βιτσαρόπουλος

« Σήμερα παραμένουμε μία οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς η οποία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της προκειμένου να εξελιχθεί και να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις »

Το τελευταίο “ανοιχτό” ραντεβού μου με τους Θανάση & Γιώργο Βιτσαρόπουλο, ήταν πολύ πριν το Πάσχα! Αρκετός χρόνος πέρασε … Άξιζε όμως τον κόπο η αναμονή !

Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους χαρισματικούς και έμπειρους επιχειρηματίες, οι οποίοι μου  επιβεβαίωσαν ότι επιχειρηματίας δεν είναι δουλειά, είναι τρόπος ζωής!

Οι βασικές έννοιες και οι στρατηγικοί στόχοι της σημερινής οικογενειακής επιχείρησης, έχουν τις ρίζες τους στο κύριο Μιλτιάδη Βιτσαρόπουλο, τον ιδρυτή της εταιρίας πριν μισό αιώνα, τον πατέρα του Θανάση και Γιώργου Βιτσαρόπουλου.

Φοίβος Μαδιανός

« Το EuroPerio είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες όλων των Οδοντιατρικών Συνεδρίων. Πραγματικά είναι κορυφαίο γεγονός και είναι το μόνο που γίνεται κάθε 3 χρόνια, φέτος μάλιστα θα γίνει στην τετραετία λόγω αναβολής, όπως ακριβώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες »

Το toothnews.gr είχε την ευκαιρία να ” πάρει ” για δεύτερη φορά συνέντευξη από τον καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, κύριο Φοίβο Μαδιανό. Ο λόγος δεν είναι για τη θέση του προέδρου της Οδοντιατρικής Σχολής αλλά για μια άλλη θέση κι αυτή προεδρική … που θα κάνει τον Ελληνικό Επιστημονικό κόσμο να νιώσει υπερηφάνεια!

Ο καθηγητής κύριος Φοίβος Μαδιανός, είναι ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της EFP για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων. Το γνωστό παγκοσμίως EUROPERIO 10, που θα γίνει στην Κοπεγχάγη στις 15 έως 18 Ιουνίου 2022! Έχει την ευθύνη της διοργάνωσης ενός Συνεδρίου που θα απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα όχι μόνο της Ευρώπης αλλά σχεδόν όλης της υφηλίου!

Με καινοτόμες ιδέες, σοβαρούς χειρισμούς, αυστηρό και ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα γιατί έχει την εμπειρία, τη γνώση, την ικανότητα να φέρει εις πέρας τους “Ολυμπιακούς αγώνες των Οδοντιατρικών Συνεδρίων”, όπως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην European Federation of Periodontology, χαρακτηρίζουν το EURO PERIO 10!

Ο κύριος Φοίβος Μαδιανός, αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του και με τη μεγάλη βοήθεια των συναδέλφων του στην οργανωτική επιτροπή, θα εκπλήξει σίγουρα τους συνέδρους, τους εκθέτες και θα ανεβάσει υψηλότερα τον πήχη για το επόμενο EUROPERIO 11!

Γιάννης Σιακαβάρας

«Τώρα πλέον παραδίδω την σκυτάλη στην επόμενη γενιά, η οποία προσεταιριζομένη τους παλαιούς και νέους συνεργάτες, πορεύεται με γνώμονα τις ηθικές αξίες από τις οποίες εμφορείται  και φιλοδοξεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες της εταιρείας »

Ο κάθε άνθρωπος χαράσσει το δρόμο του. Δεν πιστεύω πως ο δρόμος είναι κάτι που τον βρίσκει κανείς έτοιμο, υπάρχει όμως, αρκεί να τον βρούμε.  Δεν υπάρχουν συνταγές στη ζωή υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξεπερνούν τους φόβους τους, δοκιμάζουν το “άλλο” και ξέρουν πολύ καλά πως η ευτυχία κρύβεται στην ισορροπία.

Όλες αυτές τις σκέψεις μας τις δημιούργησε η κουβέντα που κάναμε με τον κύριο Γιάννη Σιακαβάρα πριν λίγες ημέρες,  με αφορμή  την έδρα της GREEN DENTAL στην Θεσσαλονίκη.

Δρ. Γιώργος Μιχελινάκης

«H ενασχόληση μου με την ψηφιακή Οδοντιατρική έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της αγάπης και πλησιάζει το πάθος. H επόμενη ερευνητική μου εργασία θα είναι προς την κατεύθυνση της διερεύνησης της ακρίβειας σάρωσης των ενδοστοματικών και εξωστοματικών ιστών »

Οι “συναντήσεις” μας στις ηλεκτρονικές σελίδες του toothnews, με προσωπικότητες της Οδοντιατρικής επιστήμης – Οδοντικής Τεχνολογίας κι όχι μόνο, απέκτησαν φανατικό αναγνωστικό κοινό, που τις περιμένει με αδημονία. Επιστημονικά ερωτήματα και άλλα θέματα αναζητούν τον άνθρωπο πίσω από τον τίτλο και την εικόνα που παρουσιάζουμε.

Ήταν λοιπόν πριν από τρία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, όταν έμαθα για τη διάκριση- την πρωτιά – του κου Γιώργου Μιχελινάκη και της ομάδας του στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ 2018.

Thomas Backscheider

« Μάθετε όσα μπορείτε περισσότερα για την ψηφιακή τεχνολογία και χρησιμοποιήστε τη, αλλά μην ξεχάσετε τις κλασσικές τεχνικές… τότε μόνο θα είστε ασφαλείς »

Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα της αγωνίας του covid-19 και των επαναλαμβανόμενων lockdown, που σκιάζει τη χώρα μας αλλά κι όλη την υφήλιο ένα χρόνο τώρα, θα ήταν δύσκολο να βρει κανείς ένα πρόσωπο που να αποσπάσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του toothnews από τα τελευταία γεγονότα.

Με μεγάλη ευκολία το όνομα ενός καταξιωμένου Οδοντικού Τεχνολόγου που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, αλλά πιστεύω πως πολύ θα ήθελε να ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα, μου μαγνήτισε το νου Πρόκειται για τον κύριο Thomas BackscheiderInternational Trainer για κεραμικά υλικά , Key Opinion Leader & Official Trainer της εταιρείας Kulzer. Έχοντας στο βιογραφικό του δημοσιεύσεις σε διεθνούς φήμης περιοδικά και πολλές ώρες σεμιναρίων, δε σταματά να εκπαιδεύεται ο ίδιος και να προσδοκά συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα.

Mr. Olivier Schaeren

« There are no failures, there are only experiences. In a sense this is true, and once you admit it, you are likely to be less quickly discouraged by these … experiences. So they can be the opportunity to restart in a different way… or the sign that you are wasting your time »

Αποκλειστική συνέντευξη του ιδρυτή της εταιρείας Smile Line στο διεθνές περιοδικό Labline. Γνωρίστε μέσα από την συνέντευξη τον Mr. Olivier Schaeren, την ιστορία της Smile Line και τα σχέδια της.

The Cervico Treatment Concept by Dr Ioannis Vergoullis & Maria Spanopouloy

« Δημιουργήσαμε το εν λόγω σύστημα όταν αντιληφθήκαμε την μεγάλη βιολογική σημασία του ανατομικού αυχενικού προφίλ των περιεμφυτευματικών ιστών »

Ο κύριος Γιάννης Βεργούλλης είναι CEO στην εταιρεία VP Innovato Holdings και Owner – operator στην εταιρεία Vergoullis Dental Clinic. Σπούδασε Periodontics and Implant Surgery στο Lousiana State University. Εκείνο όμως που έκανε τον κο Βεργούλλη γνωστό στους οδοντιατρικούς κύκλους στην Ελλάδα και διεθνώς είναι το σύστημα Cervico. Να το πούμε πιο σωστά: The Cervico Treatment Concept by Dr Ioannis Vergoullis.

Στη συζήτησή μας συμμετείχε και ένα από τα ανήσυχα πνεύματα της οδοντοτεχνικής που αγαπά τις καινοτομίες και αναζητά τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για την κυρία Μαρία Σπανοπούλου – Opinion Leader της Ivoclar Vivadent , η οποία μας πληροφόρησε για την «συμπεριφορά» του συστήματος στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Ανδρέας Τσαγκαράκης

« Η ψηφιακή τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα »

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί οι άνθρωποι με αξία παραμένουν πάντα σεμνοί. Η απάντηση μου ήρθε όταν συνομίλησα με τον κο Ανδρέα Τσαγκαράκη. Γιατί αυτό που κάνουν και που σε εμάς όχι μόνο φαίνεται, αλλά είναι και σπουδαίο, για τους ίδιους … είναι φυσικό. Είναι απλώς αυτό που κάνουν και αυτό που ήρθαν να κάνουν.

Ο κος Ανδρέας Τσαγκαράκης είναι η συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Η εργατικότητα, η αγάπη και η αφοσίωση στην οδοντιατρική, τον οδηγούν στην ανελλιπή δια βίου μάθηση νέων τεχνικών νέων τεχνολογιών. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του μονοπωλεί η ψηφιακή οδοντιατρική, το 3D printing, κ.α.

Χρήστος Κρασαδάκης

« Το πάντρεμα ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων μέσα σε ένα γναθοπροσωπικό συνέδριο είναι ο κατεξοχήν στόχος μας »

Τώρα που στο βάθος του ορίζοντα μοιάζει να διαφαίνεται η “σιλουέτα” του συνεδρίου της HAOMS 2020, όλοι στην Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής λαμβάνουν θέσεις εκκίνησης στον αγώνα για την παρουσίαση μιας ακόμη άψογης διοργάνωσης.

Ένας μόλις μήνας, 17- 18 Ιανουαρίου έμεινε από τη μεγάλη στιγμή, το μεγάλο γεγονός, που θα μονοπωλήσει ακόμα μια φορά το επιστημονικό ενδιαφέρον της γναθοπροσωπικής – της οδοντιατρικής κοινότητας και όχι μόνο.

Το δεδικασμένο της απόλυτης επιτυχίας, που έχει αποκομίσει αυτή η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, και ο νέος στόχος που έχει θέσει η οργανωτική επιτροπή είναι σίγουρα αντικείμενο δημοσιογραφικής συζήτησης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το toothnews.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κύριο Χρήστο Κρασαδάκη MD,DDS,MSc,OMFS.

Μιχάλης Διοματάρης

« Όσο περισσότερο η τεχνολογία θωρακίζει την καλή διάγνωση, τόσο θα οδηγούμαστε σε αρτιότερα πρωτόκολλα »

Σύμφωνα με ένα γνωμικό « Τίποτα δεν φυτρώνει στην σκιά ενός μεγάλου δέντρου ».

Ο κος Μιχάλης Διοματάρης παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας άνδρας παθιασμένος με την δουλειά του, φαίνεται να εξελίσσεται και να ωριμάζει με τους δικούς του όρους στο δύσβατο πλέον και απαιτητικό χώρο της Οδοντιατρικής. Επιδεικνύει μια σπάνια ικανότητα να μαθαίνει και να παρέχει τις γνώσεις του, να καθοδηγεί και να εμπνέει με σεβασμό και ήθος.

Κοσμάς Τολίδης

« Η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί αδήριτη ανάγκη σήμερα που η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη της Οδοντιατρικής αλλάζει συνεχώς το τοπίο της άσκησης της »

Ο  κος Κοσμάς Τολίδης,  καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. έχει διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» στα Πανεπιστημιακά έδρανα και το μεγάλο ενδιαφέρον του για καθετί που αφορά την οδοντιατρική, διαφαίνεται στο έργο του!

Πριν λίγους μήνες, είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα – επιτρέψτε μας να πούμε όραμα – τη λειτουργία του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με θέμα: “Απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων στην Αποκαταστατική / Αισθητική Οδοντιατρική“. Αυτό ακριβώς ήταν και η αφορμή για να επικοινωνήσουμε και να φιλοξενήσουμε σήμερα στο toothnews.gr τον δημοφιλή και επιστημονικά ανήσυχο καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Κοσμά Τολίδη.

Γιώργος Ιωάννου

« Αν θα μπορούσα να πω μια γνώμη θα έλεγα Διαφάνεια »

Μια διαφορετική συνάντηση στο χώρο των ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο πλέον πρέπει να συνηθίσουμε να λέμε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, είχαμε πριν λίγες εβδομάδες.

Το toothnews.gr, “συναντήθηκε” με τον κο Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος ήταν εισηγητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας.

Αφού είπαμε τα δικά μας, της καθημερινότητας, βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα πώς και τα γιατί αυτής της πολύτιμης δημιουργικής δουλειάς που λέγεται Οδοντοτεχνική. Ο κος Ιωάννου, είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο δεκαετίες τώρα. Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό του και του έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζωή Γριμανέλη

« Θεωρώ πως το ΝΠΔΔ θα πρέπει να έχει άποψη και κυρίαρχο λόγο στον καθορισμό της ύλης που διδάσκονται στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης »

Νιώθω πραγματικά τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία καθημερινά να μεταδίδω τις γνώσεις μου για την επιστήμη της Οδοντοτεχνικής την οποία και αγαπώ, μέσα από το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το οποίο θεωρώ ευλογία “.

Τάδε έφη η κυρία Ζωή Γριμανέλη, η γνωστή από τις δραστηριότητές της,  εκπαιδευτικός στο 1ο  ΕΠΑΛ και στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου. Η έντονη παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης, τα πρακτικά – θεωρητικά  σεμινάρια που διοργανώνει δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, φοιτητές και οδοντοτεχνίτες, με Εισηγητές επαγγελματίες του χώρου αλλά και αυτή η ακόρεστη διάθεση να βάλει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη του επαγγέλματος της οδοντικής τεχνολογίας είναι η αιτία που η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας Οδοντοτεχνιτών, την ανέδειξε υποψήφια στην Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων αλλά και στο Κεντρικό διοικητικό συμβούλιο με το Συνδυασμό της Πανελλήνιας Συνεργασίας Οδοντοτεχνιτών, στις εκλογές του Σαββάτου 11 Μαϊου 2019. 

Ιωάννης Μελακόπουλος

« Η ΣΕΕ είναι ανοικτή σε νέα μέλη, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές της εκδηλώσεις και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του προγράμματος των σεμιναρίων »

Το «ξεκλείδωμα» της προσωπικότητας του γναθοχειρουργού κου Ιωάννη Μελακόπουλου δεν ήταν εύκολο γιατί είναι άνθρωπος που δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό του αλλά για την συνύπαρξή του με ισχυρές προσωπικότητες και συναδέλφους που αγαπούν την επιστήμη τους, είναι προσεκτικοί επαγγελματίες με το βλέμμα προσηλωμένο στην κατεύθυνση της επιστημονικής εξέλιξης. Μια έντονη προσωπικότητα που αποφασίζει να μιλά με έργα και αποφεύγει τους επαίνους.

Κωστής Χούπης

« Εφέτος οι σύνεδροι του HAOMS 2019 έφυγαν με πολλές γνώσεις, λύσαμε απορίες κι αυτά που τους προτείναμε δεν είχαν κάποια εμπορική παράμετρο »

Στατιστικά ο αριθμός των οδοντιάτρων που παρακολουθούν κάθε χρόνο το Συμπόσιο Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (ΗΑΟΜS Implants), της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής είναι μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα συνέδριο που γοητεύει τους διοργανωτές, τους συνέδρους, τους χορηγούς. Έχει εδραιωθεί και η αποτελεσματικότητά του όσον αφορά την γνώση, την εμπειρία και την παρουσία διακεκριμένων διεθνώς ομιλητών, του δίνει τη σφραγίδα της επιτυχίας αξίως.

Φοίβος Μαδιανός

« H πρόοδος στην περιοδοντολογική έρευνα είναι διαρκής και πολλά από τα επιτεύγματα της έχουν βρει εφαρμογή και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες »

Οι κοινοτοπίες και τα «τυφλά» σχήματα λόγου που παρατηρούνται συχνά σε άλλες συνεντεύξεις δυστυχώς σήμερα θα απουσιάσουν παντελώς.

Άλλωστε ο φιλοξενούμενός μας, κος Φοίβος Μαδιανός, με το ειδικό επιστημονικό βάρος, την προσωπικότητα και την σιγουριά που αποπνέει όταν μιλά για την επιστήμη του, σε καθηλώνει και δεν σου αφήνει περιθώρια για σχόλια και παρερμηνείες. Το μεγάλο ενδιαφέρον του για την οδοντιατρική και ιδιαιτέρως για την περιοδοντολογία όπως προαναφέρθηκε διαφαίνεται περίτρανα από το έργο του.

Αγαμέμνων Ξενουδάκης

« MEMODENT και ORAL VISION μπαίνουν δυναμικά στην ψηφιακή τεχνολογία του ιατρείου και του εργαστηρίου και όχι μόνον »

Ωραία θα ήταν μια συνέντευξη χωρίς λόγια. Γιατί δύσκολα καταγράφεται η ατμόσφαιρα μιας συζήτησης. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το «ξεκλείδωμα» μιας προσωπικότητας του οδοντιατρικού – οδοντοτεχνικού χώρου που φρόντισε στην προσωπική και επαγγελματική πορεία του να μη σβήσει από το λεξικό της τις λέξεις τιμιότητα και η αλήθεια.

Γεώργιος Σιαβίκης

« Θεωρώ πως σε μερικά χρόνια και με τις εξελίξεις να τρέχουν ραγδαία η είσοδος όλων των συναδέλφων στον ψηφιακό κόσμο της οδοντιατρικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οπότε όσο πιο σύντομα προχωρήσει κανείς σε αυτό το βήμα τόσο το καλύτερο »

Το σεμινάριο της Oral Vision, στις 23 – 24 Φεβρουαρίου με εισηγητή τον Δρ. Γεώργιο Σιαβίκη και θέμα ” Oral Vision meets G.Siavikis” , “Ο Ψηφιακός κόσμος στο οδοντιατρείο του σήμερα, ήταν μια λαμπρή ευκαιρία – την οποία αποκλείεται να αφήναμε να πάει χαμένη – για να συνομιλήσουμε με τον κο Σιαβίκη.