International Congress Ankylos 2018

DentsplySirona Implants | Βερολίνο 29-30 Ιουνίου

Πάνω από 1000 επισκέπτες από 50 χώρες έδωσαν δυναμικό παρόν στο Διεθνές Συνέδριο του Ankylos στο Βερολίνο, 29 & 30 Ιουνίου 2018.  Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με μία δυνατή ομάδα 40 οδοντιάτρων , οι οποίοι έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία προχωρημένης εμφυτευματολογίας σε συνδυασμό με την ψηφιακή τεχνολογία.

Διακεκριμένοι διεθνείς ομιλητές [ Barry Goldenberg ( USA), Ye Lin ( China), Marco Degidi ( Italy), Paul Weigl ( Germany), Dietmar Weng (Germany), Thomas Hanser ( Germany), Marc Ludlow ( USA) κ.α.] εστίασαν στις νέες τάσεις , στην επιστημονική τεκμηρίωση και στην αποδεδειγμένη κλινική πράξη, καθώς και σε νέα επιστημονικά ευρήματα.

Acuris – μία νέα διάσταση στην εμφυτευματολογία.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν αποκλειστικά το νέο προσθετικό εξάρτημα Acuris, μία καινοτόμα ιδέα με τη λογική της τριβής, όπου δεν χρειάζεται κωνία ή βίδα για την σταθεροποίηση της προσθετικής εργασίας στο διαβλεννογόνιο στήριγμα.

Αυτή η νέα λύση μειώνει το χρόνο της θεραπείας, βελτιώνει την προβλεψιμότητα  και επιβεβαιώνει το υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα της όλης θεραπείας. Επιπρόσθετα , μειώνονται οι κίνδυνοι επιπλοκών , όπως αυτοί  που προκαλούνται από την κωνία και κατ` επέκταση αυξάνεται η ικανοποίηση των ασθενών.

Το Acuris είναι ένα επίτευγμα στην εμφυτευματολογία καθώς επανακαθορίζει την ακίνητη προσθετική. Αντιπροσωπεύει τα καλύτερα των δύο κόσμων: μία συγκράτηση κινητή για τον οδοντίατρο και ακίνητη για τον ασθενή.

Το Acuris αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον Dr. Marco Degidi, Italy. Το concept θα περιλαμβάνει abutments σε διαφορετικές κλίσεις και διαβλεννογόνια ύψη και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες στις θέσεις στο στόμα.

Κλινική τεκμηρίωση του εμφυτευματικού συστήματος Ankylos, επιστημονική και κλινική έρευνα

Με ένα κλινικό follow-up 17 ετών , μια αναδρομική ανάλυση* 18.945 Ankylos τοποθετημένων σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών ( 7783) έδειξε άριστα long-term  κλινικά αποτελέσματα.

Το εμφυτευματικό σύστημα Ankylos, DentsplySirona, με κλινική χρήση  πάνω από 33 χρόνια έχει υψηλό survival rate και άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Η έρευνα και η κλινική τεκμηρίωση είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία για την απόδειξη της επάρκειας, αξιοπιστίας και ασφάλειας ενός προϊόντος.

Η Dentsply Sirona Implants εστιάζει στην έρευνα και την εξέλιξη όλων των τομέων της εμφυτευματολογίας , υποστηριζόμενη από εκτεταμένα προ-κλινικά και κλινικά ερευνητικά προγράμματα.

Η βιβλιογραφία περιλαμβάνει πάνω από 2.000 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες και τα προϊόντα  ερευνώνται, εξελίσσονται, τεκμηριώνονται και αποδεικνύονται κλινικώς ώστε να παρέχουν μια επιτυχημένη εμφυτευματική θεραπεία  για μακρόχρονη λειτουργικότητα και αισθητική.

*References
*  Jesch P, Jesch W, Bruckmoser E, et al. An up to 17-year follow-up retrospective analysis of a minimally invasive, flapless approach: 18 945 implants in 7783 patients. Clin Implant Dent Relat Res 2018;E-pub Feb 15, doi: 10.1111/cid.12593.