Η ποιότητα στην Αισθητική Οδοντιατρική: Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ειδημόνων της Ivoclar Vivadent στη Μαδρίτη

Περίπου 1000 οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες από 47 χώρες έδωσαν το «παρόν» στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Ειδημόνων, το οποίο διοργάνωσε η Ivoclar Vivadent τον Ιούνιο στη Μαδρίτη. Δεκατρείς καθοδηγητές γνώμης εγνωσμένου κύρους από ακαδημαϊκά ιδρύματα, οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια παρουσίασαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της «Σύγχρονης Επανορθωτικής Οδοντιατρικής: Τεχνολογία και Αισθητική».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ivoclar Vivadent, κ. Robert Ganley υπογράμμισε την επιθυμία του να αναβαθμίσει την οδοντιατρική μέσα από εντατικό διάλογο. Η Sonia Gómara, Γενική Διευθύντρια της θυγατρικής της Ivoclar Vivadent στην Ιβηρική Χερσόνησο, ήταν στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο μερικών εκ των πιο διακεκριμένων ειδικών στον χώρο της οδοντιατρικής παγκοσμίως.

Έμφαση στις νέες τάσεις: Ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες
Αρκετές ομιλίες αναπτύχθηκαν με θέμα τις ελάχιστα επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές: Οι οδοντίατροι μίλησαν για προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα προσεγγίσεις αναφορικά με τις μεθόδους παρασκευής και λήψης αποτυπώματος χρησιμοποιώντας δισκάρια και ενδοστοματικές συσκευές σάρωσης. Οι οδοντοτεχνίτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις του περιορισμένου χώρου στη στοματική κοιλότητα στην επιλογή των υλικών και των διαδικασιών. Η συγκόλληση με ρητινώδεις κονίες ήρθε στο προσκήνιο σε σχέση με την τοποθέτηση ολοκεραμικών αποκαταστάσεων.

Αναλογική ή ψηφιακή οδοντιατρική: Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον
Αναλογικές και ψηφιακές τεχνικές βρέθηκαν στο επίκεντρο πολλών παρουσιάσεων, συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας. Υπήρξε μια γενικευμένη παραδοχή ότι το μέλλον της οδοντιατρικής θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από σημαντικά αποτελεσματική και ακόμη υψηλότερης ποιότητας ψηφιακή αισθητική, ενώ οι παραδοσιακές τεχνικές χειροποίησης θα πρέπει να συνδέονται με την επίτευξη ύψιστου βαθμού φυσικότητας. Η αφοσίωση στον ασθενή, σε συνδυασμό με τη διαίσθηση και τις δημιουργικές ικανότητες, αποτελούν το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης θεραπείας, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται ψηφιακές ή αναλογικές μέθοδοι.

Διακεκριμένοι ομιλητές
Στο πλαίσιο του συμποσίου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες/παρουσιάσεις των: Prof. Dr Sidney Kina (Βραζιλία), Prof. Dr Florian Beuer, Prof. Dr Daniel Edelhoff, Dr Andreas Kurbad και Oliver Brix (Γερμανία), Dr Mauro Fradeani και Michele Temperani (Ιταλία), Dr Marko Jakovac (Κροατία), Dr João Fonseca (Πορτογαλία), Dr Rafael Piñeiro Sande και August Bruguera (Ισπανία), Dr Ronaldo Hirata και Lee Culp (ΗΠΑ).

Expert Circle: Ο «κύκλος των ειδημόνων» και η τελετή απονομής των βραβείων
Νέες έννοιες και τάσεις που βρίσκονται στα σπάργανα συζητήθηκαν μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του Συμποσίου μεταξύ επίλεκτων ομιλητών. Ο καθιερωμένος πλέον Expert Circle – «Κύκλος των ειδικών», ο οποίος απαρτίζεται από διακεκριμένους ομιλητές, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις και την συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα θέματα που παρουσιάστηκαν, έδωσε τη δυνατότητα σε 500 συμμετέχοντες να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον κλάδο της ψηφιακής οδοντιατρικής. Ακολούθησε η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού «IPS e.max Smile Award».

Το επόμενο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.
Η εκδήλωση της Ivoclar Vivadent στη Μαδρίτη προσέφερε στους συμμετέχοντες πλούσιο υλικό για συζήτηση. Οι σύνεδροι κλήθηκαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους στο επίσημο δείπνο της εταιρείας, υπό το θέμα «Ivoclar Vivadent & Friends». Φθάνοντας προς την ολοκλήρωσης της εκδήλωσης, η κ. Sonia Gómara δήλωσε ότι ο διάλογος για την αισθητική οδοντιατρική θα συνεχιστεί στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Εμπειρογνωμόνων που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη το 2018.

Το IPS e.max® είναι σήμα κατατεθέν της Ivoclar Vivadent AG.