Η νέα κασετίνα DOUBLE LAYERING DIAGNOSTICS Kit

Νέο Προϊόν /WAX-O-DENTAL IN-NOVATIONS – Κουταβάς Μάκης

Η ελληνική κατασκευάστρια εταιρεία παρουσιάζει το νέο πατενταρισμένο προϊόν της DOUBLE LAYERING DIAGNOSTICS Kit PΑΤ.ΝΟ.1007462 με πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές.

Η κασετίνα περιλαμβάνει κέρινα γεφυρώματα από οργανικό κηρό αλλά με διαστρωμάτωση «αδαμαντίνης» και «οδοντίνης» για την γρήγορη και εύκολη κατασκευή του διαγνωστικού κερώματος και της μεταβατικής εργασίας σε δεύτερο στάδιο.

Πέρα από τα διαγνωστικά κεριά-πρώτη ύλη που αντιστοιχούν στα δύο στρώματα «οδοντίνης» και «αδαμαντίνης» που προσφέρονται δώρο με την κασετίνα και που κάτι αντίστοιχο προσφέρουν και άλλες εταιρείες κατασκευής διαγνωστικών κεριών, με την κασετίνα αυτή το εύκολο και γρήγορο wax-up και mock-up έχει πάει στο επόμενο επίπεδο δηλ. της αισθητικής  αλλά χωρίς εκπτώσεις ωστόσο στην ευκολία και στην ταχύτητα.

Η ιδέα ουσιαστικά προήλθε από ένα φίλο πελάτη μας Οδοντίατρο που όταν αγόρασε την κασετίνα μας SPEED WAX-UP & MOCK-UP kit εξέφρασε την επιθυμία του να διαστρωματώσει για αισθητικούς λόγους ένα δεύτερο επίπεδο κεριού πάνω από τα full contour pontics της κασετίνας μας αυτής δηλαδή τα γεμάτα ανατομικά ενδιάμεσα που τοποθετούνται κανονικά στην θέση των ενδιαμέσων για να μην χρειάζεται η χρονοβόρα προσθήκη κεριού στις αντίστοιχες όψεις (κούφια) της κασετίνας.

Τότε σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια κασετίνα που πέρα από τα κούφια γεφυρώματα-όψεις, πρόσθια και οπίσθια, και τα όμοια γεμάτα γεφυρώματα για την θέση των ενδιαμέσων, να περιλαμβάνει και την δυνατότητα γεμάτων γεφυρωμάτων με διαστρωμάτωση οδοντίνης-αδαμαντίνης προκατασκευασμένη χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα αυτή διαδικασία.

Το ερώτημα είναι πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Η απάντηση που φαίνεται και στις φωτογραφίες βρίσκεται στην δημιουργία 2 διαφορετικών γεφυρωμάτων με χρώμα ημιδιαφάνειας για το γεφύρωμα της «αδαμαντίνης» και  χρώμα αδιαφάνειας Β1 για το γεφύρωμα της «οδοντίνης».

Το ημιδιαφανές γεφύρωμα της «αδαμαντίνης» θηλυκώνει με απόλυτη ακρίβεια πάνω από το αδιαφανές γεφύρωμα της «οδοντίνης».

Τα δύο αυτά γεφυρώματα μαζί συνθέτουν τα γεμάτα γεφυρώματα-ενδιάμεσα με διαστρωμάτωση ενώ τα κούφια γεφυρώματα όψεις υπάρχουν και σε custom επιλογή χρωμάτων  «αδαμαντίνης» B1,Β3 και ημιδιαφάνειας bleach.

H κασετίνα περιλαμβάνει 6άρες,4άρες και 3άρες πρόσθιες όψεις με αναδιπλωμένη εσοχή μέσα από την κοπτική επιφάνεια για εύκολη και στέρεη τοποθέτηση της όψης στο δόντι-στήριγμα (abutment) του εκμαγείου χωρίς την ανάγκη κολλητικού add-on κερί και όχι μονές όψεις γιατί με τα γεφυρώματα είναι πιο ορατή η συνολική εικόνα του σχήματος και μεγέθους του στόματος της διαγνωστικής εργασίας και καθώς είναι πιο εύκολος ο διαχωρισμός του γεφυρώματος σε τμήματα με μια ζεστή σπάτουλα παρά η ένωση μονών όψεων.

Πέρα από τις μονές όψεις περιέχει και τις ίδιες τις όψεις σε όμοια γεμάτα γεφυρώματα για την αποφυγή χρονοβόρου συμπλήρωσης με κερί στην θέση του ενδιαμέσου.

Όσο για τα οπίσθια γεφυρώματα αυτά δεν αποτελούν απλές μασητικές αλλά περιλαμβάνουν και την παρειακή αλλά και ένα τμήμα της γλωσσική επιφάνειας, και τα ίδια τα κούφια οπίσθια γεφυρώματα πλαισιώνονται με γεμάτα για τον ίδιο λόγο αποφυγής της χρονοβόρου προσθήκης κεριού στα κούφια γεφυρώματα.

Τα κούφια και τα γεμάτα παρουσιάζουν προκατασκευασμένη σύγκλειση PAT.NO.1005890 για την δημιουργία γναθολογικών διαγνωστικών κερωμάτων.

Η κασετίνα περιλαμβάνει σχήματα φυσικά ενδιάμεσα όπως τριγωνικά, κωνικο-ωοειδή, κωνικο-τετράγωνα, τετραγωνο-ωοειδή, κωνικο-τετραγωνο-ωοειδή και μεγέθη από XLarge ως Small, χωρισμένα σε στόματα με αντίστοιχο μέγεθος και σχήμα, σύμφωνα με τον πίνακα-φωτό  στο καπάκι της κασετίνας όπου σημειώνονται το μέγεθος, σχήμα, διαστάσεις των γεφυρωμάτων αλλά και οι κωδικοί τους για τυχόν refill.

Να σημειωθεί ότι το κερί είναι ευλύγιστο για την εύκολη προσαρμογή του γεφυρώματος με το ένα χέρι πάνω στο εκμαγείο και συμπλήρωση των όψεων (μόνο για τα abutments αφού για τα ενδιάμεσα υπάρχουν τα γεμάτα γεφυρώματα) με το άλλο χέρι με το κερί δώρο συμπλήρωσης.

Επίσης, το κερί της αδιαφάνειας των γεφυρωμάτων είναι πλέον και εύκολο στο σκάλισμα εκτός από ευλύγιστο.

Οι περαιτέρω εφαρμογές της κασετίνας DOUBLE LAYERING DIAGNOSTICS Kit αφορούν εργαστηριακή χρήση καθώς τα αδιαφανή γεφυρώματα, πάνω από τα οποία θηλυκώνουν οι όψεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ενδιάμεσα μεταλλοκεραμικής ή και press-over κατασκευή μονολιθικών αποκαταστάσεων ωστόσο εύκολα και γρήγορα.

Μετά την δημιουργία του μεταλλικού σκελετού από τα αδιαφανή οργανικά κέρινα γεφυρώματα- ενδιάμεσα, τα διαφανή-όψεις που θηλυκώνουν τέλεια πάνω από αυτά τοποθετούνται λοιπόν από πάνω από τον σκελετό και με την διαδικασία press e.max ή όποιας άλλης press τεχνικής πρεσσάρονται σε κεραμικό υλικό έχοντας ωστόσο και στήριξη σκελετού με αυτόν τον εύκολο και γρήγορο τρόπο αποφυγής του χρονοβόρου κερώματος της εξωτερικής ανατομικής επιφάνειας που δίδεται έτοιμη από τις έτοιμες όψεις που θηλυκώνουν πάνω από τα αντίστοιχά τους γεφυρώματα-σκελετούς.

Εν ολίγοις, τα αδιαφανή κέρινα γεφυρώματα σκελετοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως το επίπεδο «οδοντίνης» στην δημιουργία διαστρωματωμένου wax-up μαζί με τις ημιδιαφανείς όψεις «αδαμαντίνης», είτε ως δόντια πορσελάνης-ενδιάμεσα μεταλλοκεραμικής, είτε ως ενδιάμεσα-σκελετοί πάνω από τα οποία θηλυκώνουν οι όψεις για την εύκολη δημιουργία μονολιθικών αποκαταστάσεων με την press-over metal  τεχνική.

Οι κασετίνες SPEED WAX-UP & MOCK-UP kit PAT.NO.1005890 και DOUBLE LAYERING DIAGNOSTICS Kit PAT.NO.1007462 σχεδιάστηκαν στο πιλοτικό εργαστήριό μας Smile Lab Lily Koutava, παράγονται από στις εγκαταστάσεις της WAX-O-DENTAL IN-NOV-EDUCATION και διατίθενται από εμάς, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τους συνεργαζόμενους εμπορικούς ομίλους σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.