Gelcide and Implaprotect by ariston dental

Νέα Προϊόντα / ARISTON DENTAL

Στοιχεία Επικοινωνίας
Website: www.aristondental.com | E-mail: info@ariston-dental.gr

GELCIDE

Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσματος μακράς δράσης 8-10 ημερών, κατά αερόβιων και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΤΝΙΑΚΟΥ ΟΣΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΑMΟΓΕΛΟ.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ.

Ως µία από τις πιο διαδεδομένες παθολογικές καταστάσεις παγκοσμίως, η περιοδοντίτιδα προσβάλλει 50-60% του ενήλικου πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η χρόνια φλεγμονώδης νόσος έχει συνδεθεί µε άλλα σοβαρά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η καρδιακή νόσος.

Η αποτρύγωση και η ριζική απόξεση(ΑΡΑ) έχει τεκμηριωμένη επιτυχία ως η πρώτη µη χειρουργική μέθοδος για την θεραπεία της περιοδοντίτιδας.

Ωστόσο, εμφανίζει ορισμένους περιορισμούς, συγκεκριμένα δεν υπάρχει πρόσβαση σε βαθύτερους θυλάκους. 4 κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως η ενίσχυση της ΑΡΑ µε αντιβιοτικά φάρμακα μπορεί να βελτιώσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα σημαντικά καθώς αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της νόσου σε περιοχές που δεν υπάρχει μηχανική πρόσβαση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως τα συστηματικά χορηγούμενα αντιβιοτικά μπορεί να εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης βακτηριακής αντοχής.

ΓΙΑΤΙ GELCIDE;

Ευκολία εφαρμογής

 • Υγρό µίγμα που διεισδύει βαθιά στον περιοδοντικό θύλακο.
 • Μόλις τοποθετηθεί, το Gelcide αποφράσσει τον θύλακο, στερεοποιούμενο ως γέλη μετά την επαφή µε υγρά, παραμένοντας, επομένως, στον θύλακο και λειτουργώντας ως ένα υμένιο όταν έρχεται σε επαφή µε τον αέρα στο ουλικό επίπεδο.
 • ∆εν υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετες συσκευές έγχυσης: περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα συστατικά.
 • ∆εν υπάρχει ανάγκη ανησυχίας για τη συμμόρφωση του ασθενή: όλη η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GELCIDE; ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ GELCIDE ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;

Το Gelcide αποτελείται από ένα πατενταρισμένο διάλυμα πιπερακιλλίνης και ταζοβακτάμης που συνδέονται µε ένα έκδοχο που διανέμει την ισχυρή ενεργή σύνθεση ακριβώς στο βάθος του περιοδοντικού θυλάκου ή του τραύματος. Η εφαρμογή τοπικής διανομής ελαχιστοποιεί ορισμένα από τα προβλήματα των συστηματικά χορηγούμενων αντιβιοτικών.

Επειδή εφαρμόζεται τοπικά ως ένα υγρό στην προσβεβλημένη περιοχή, το Gelcide είναι κατάλληλο ιδιαίτερα για την πρόληψη της βλάβης στο παρακείμενο οστό.

Η μοναδική του σύνθεση επιτρέπει τη γρήγορη διείσδυσή του στον θύλακο και την επακόλουθη μετατροπή του σε gel εσωτερικά, ενώ, στην επιφάνεια, δημιουργεί ένα ισχυρό εξωτερικό υμένιο που πρακτικά αποφράσσει το τραύμα. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την εύκολη εφαρμογή ενώ εξασφαλίζουν πως τα ενεργά συστατικά διατηρούνται στη µολυσμένη περιοχή.

Οι σύγχρονες θεραπείες ΑΡΑ καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικές λόγω κακής συμμόρφωσης του ασθενή. Θέτουν το φορτίο της θεραπείας στους ίδιους τους ασθενείς, περιμένοντας από τον ασθενή να χορηγεί αντιβιοτικά στον εαυτό του έως και τρεις φορές την ημέρα εκτός ιατρείου. Το Gelcide επιτρέπει στον οδοντίατρο πλήρη έλεγχο της θεραπευτικής διαδικασίας, και αυξάνει, κατά συνέπεια τη βεβαιότητα για το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η αποκλειστική σύνθεση του Gelcide απελευθερώνεται αργά σε αποτελεσματικές συγκεντρώσεις για έως και 8-10 ημέρες. Το υμένιο είναι διαπερατό αλλά αδιάλυτο σε υγρά-προστατεύοντας τον θύλακο από την έκθεση σε επιπλέον στοματικά βακτήρια, επακόλουθο ερεθισμό και μόλυνση.

Αυτό το πατενταρισμένο διάλυμα προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο συµπλήρωσης της κλασικής θεραπείας ΑΡΑ. Θα βελτιώσει το ποσοστό επιτυχίας, θα βοηθήσει στην πρόληψη της πρώιμης επαναπορρόφησής του από τον οργανισμό και πιθανές μετατοπίσεις -µε συνέπεια αυξημένη συμμόρφωση µε την θεραπεία και περισσότερους ικανοποιημένους ασθενείς.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

 • ∆εν παρατηρούνται ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω των 100 φορές υψηλότερων επιπέδων συγκέντρωσης ενεργού παράγοντα στην υποουλική περιοχή σε σχέση µε τη συστηματική θεραπεία.
 • Ο μηχανισµός βραδείας απελευθέρωσης και η θεραπεία που πραγματοποιείται πλήρως στο ιατρείο εξαλείφουν την ανάγκη για τους ασθενείς να συνεχίσουν την θεραπεία εκτός ιατρείου.
 • Μοναδικό υμένιο που σημαίνει πως οι ασθενείς δε χρειάζεται να προσαρμόσουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε ολόκληρη τη διάρκεια της θεραπείας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

 • Αυξημένη θεραπευτική συμμόρφωση καθώς ο γιατρός έχει μεγαλύτερο έλεγχο της θεραπείας.
 • Ο οδοντίατρος κτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης προσφέροντας τις πιο σύγχρονες θεραπείες
  που σημαίνει πολύ λιγότερη παρέμβαση στην καθημερινή ζωή του ασθενή.
 • Σταδιακή αύξηση εισοδήματος µε μικρότερη σταδιακή αύξηση της ροής εργασιών.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 • Υψηλά αποτελεσματικό έναντι μεγάλου εύρους gram+ και gram- βακτηρίων µέσω της αντιβιοτικής δράσης της πιπερακιλλίνης. Η βακτηριακή αντοχή που επάγεται από τη β-λακταμάση προλαμβάνεται µέσω της ταυτόχρονης χορήγησης ταζοβακτάμης.
 • Βιοδιασπώμενο και αντιμικροβιακά ενεργό για 8-10 ημέρες.

Ημέρα 1η

Χάρη στην εύκολη εφαρμογή και την ταχεία μετατροπή του σε gel και δημιουργία υμενίου, μόλις το Gelcide εγχυθεί στον περιοδοντικό θύλακο, ασφαλίζεται η απαραίτητη ποσότητα ενεργού συστατικού.

Ημέρα 2η-10η

Η πατενταρισμένη τεχνολογία συγκρατεί το gel στον θύλακο. Ο μηχανισµός βραδείας απελευθέρωσης της πιπερακιλλίνης-ταζοβακτάμης εξασφαλίζει σταθερή διαθεσιμότητα της τοπικής θεραπείας για διάστημα 8-10 ημερών.

Ημέρα 10η-12η

Μετά από 10-12 ημέρες το gel έχει διαλυθεί πλήρως και η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, εξαλείφοντας την ανάγκη για αφαίρεση του gel ή οποιουδήποτε επανελέγχου, µε τον θύλακο να εμφανίζει σημαντική βελτίωση.

Το Gelcide προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση του βιοϋμενίου και των βακτηριακών λοιμώξεων µε τους εξής τρόπους: Συµπληρώνοντας τη μηχανική αποτρύγωση στους βαθιούς περιοδοντικούς θυλάκους, εξασφαλίζοντας επούλωση τραυμάτων µε ράμματα και περιορίζοντας τον κίνδυνο μόλυνσης σε μετεξακτικές περιοχές.

Τα οφέλη των τοπικά χορηγούμενων αντιβιοτικών υποστηρίζονται από ισχυρά επιστημονικά δεδομένα.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Μόνο 60% των ασθενών ολοκληρώνουν θεραπείες που περιλαμβάνουν τη χρήση συστηματικά χορηγούμενων αντιβιοτικών.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Μία σύγχρονη ιατρική προσέγγιση που βελτιώνει τα ποσοστά διατήρησης και προσελκύει νέους ασθενείς λόγω της μείωσης του στρες του ασθενή και καλύτερων θεραπευτικών αποτελεσμάτων.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Η εφαρμογή τοπικής θεραπείας στην προσβεβλημένη περιοχή σημαίνει πως ο οργανισμός του ασθενή αποφεύγει οποιονδήποτε κίνδυνο ανάπτυξης τοξικών επιπέδων αντιβιοτικών.

ΤΟΠΙΚΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το Gelcide χορηγείται στην περιοχή της έγχυσης, µε συνέπεια υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας από τη χρήση

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • ∆εν απορροφάται από τη γαστρεντερική οδό.
 • ∆εν αφήνει υπολείμματα, είναι διαπερατό από το νερό.
 • ∆εν είναι ερεθιστικό και δεν προκαλεί δυσανεξία.
 • Όλες οι εφαρμογές πραγματοποιούνται στο ιατρείο.

IMPLAPROTECT

Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσματος μακράς δράσης 8-10 ημερών, κατά αερόβιων και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+.

Τα οδοντικά εµφυτεύματα αποτελούν µία τεκμηριωµένη επιλογή για την αντικατάσταση δοντιών. Τα οδοντικά εµφυτεύματα προτιμώνται πλέον από τα περισσότερα ιατρεία, µε την επιτυχία τους να οφείλεται στη δυνατότητα να προσφέρουν τόσο µία αισθητική όσο και λειτουργική λύση.

Βοηθούν στη διατήρηση του οστού και επίσης επιτρέπουν στον ασθενή να ασκήσει καλύτερες μασητικές δυνάμεις σε σχέση µε τις κλασικές οδοντικές αποκαταστάσεις.

Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα: µία βασική απειλή για την επιτυχία της θεραπείας είναι η συσχετιζόμενη αύξηση των νοσημάτων που αφορούν τα εμφυτεύματα, όπως η περιεμφυτευµατική βλεννογονίτιδα και η περιεµφυτευματίτιδα, οι οποίες μπορούν, μετά από 9 χρόνια, να προσβάλλουν το 60% των ασθενών µε εμφυτεύματα.1

Δυστυχώς, όπως έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες, αυτά τα νοσήματα είναι εκφυλιστικά, επομένως απαιτούνται πρώιμη διάγνωση και θεραπεία για την πρόληψη της απώλειας των εμφυτευμάτων.2

ΕΥΡΟΣ IMPLAPROTECT

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα τεκμηριωμένο πρωτόκολλο ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες συστάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο,11 το Implaprotect μπορεί να προσφέρει σήμερα στους οδοντιάτρους ένα αποτελεσματικό πρωτόκολλο στο ιατρείο για την πρόληψη, και αν χρειαστεί, την θεραπεία της περιεμφυτευµατίτιδας.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΣΤΙΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Εκτιμώμενο πρότυπο οστικής απώλειας για κάθε εμφύτευµα που διαγνώστηκε µε μέτρια/προχωρημένη περιεμφυτευματίτιδα σε εξέταση μετά από 9 χρόνια(n-105, εμφυτεύματα).

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Χρησιμοποιήστε το Implaprotect για τα ακόλουθα:

 • Θεραπεία περιεμφυτευματικής βλεννογονίτιδας (χωρίς οστική απώλεια).
 • Θεραπεία πειρεμφυτευματίτιδας χωρίς εξαγωγής εμφυτεύματος
 • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε εμφυτεύματα.
 • Προστασία της οστικής ακρολοφίας για μελλοντική τοποθέτηση εμφυτεύματος κατά τη διάρκεια εξαγωγών.
 • Βοηθήστε τους ασθενείς να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα
 • Βελτιώστε τη δυνατότητα του οδοντιατρείου να προσφέρει µία σειρά θεραπευτικών επιλογών.
 • Βελτιώστε την κερδοφορία του ιατρείου σας.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣ Ή ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑΣ

Με αρκετές περιπτώσεις να έχουν θεραπευθεί κατά τη φάση της ανάπτυξης του προϊόντος, συνεχιζόμενες μελέτες έχουν δείξει τα εξής:

 • Ισχυρά βραχύ- και μεσοπρόθεσµα αποτελέσματα: σε 43 ασθενείς, άριστα αποτελέσματα μετά από 8 ημέρες στο 84% των ασθενών και καλά στο 16%.
 • Καλά αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς που θεραπεύθηκαν μετά από 3-6 μήνες.
 • Αυξημένη οστεοενσωμάτωση: όλα τα θεραπευμένα εμφυτεύματα εμφάνισαν καλή οστεοενσωμάτωση μετά από 3-4 μήνες.
 • Άριστα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα: εμφυτεύματα µε προχωρημένη περιεμφυτευματίτιδα εμφάνισαν άριστα αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς µε οστική ανάπλαση γύρω από το εμφύτευμα.

ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 • Αυξημένες πιθανότητες διάσωσης υπάρχοντος εμφυτεύματος.
 • Συντομότερη και πιο οικονομική θεραπεία.
 • Λιγότερη δυσανεξία για τους ασθενείς.
 • Οστική ανάπλαση σε μικρότερο χρονικό διάστημα από τις κλασικές θεραπείες.8
 • Η πατενταρισμένη χρήση υαλουρονικού οξέος του Implantprotect βελτιώνει την ανάπλαση του φατνιακού οστού επιτρέποντας καλύτερη τοποθέτηση του εμφυτεύματος.9
 • Αυστηρή συμμόρφωση του ασθενή (προ- και μετεγχειρητικά ελεγχόμενη από τον οδοντίατρο).
 • Η καλύτερη στην κατηγορία του τοπική διανομή αντιβιοτικού.
 • Εκτεταμένη μακροπρόθεσμη απολύμανση λόγω της ταυτόχρονης χορήγησης υψηλών συγκεντρώσεων gel χλωρεξιδίνης και ορθοφωσφορικού οξέος.

Μετά από την πραγματοποίηση περιεμφυτευματικής οστεοπλαστικής µε φρέζες για την εξασφάλιση επιφανειακής υγιεινής, χρησιμοποιείται οστικό μόσχευμα για να γεμίσει το έλλειμμα. Αυτό, εφαρμοζόμενο µε την αποκλειστική σύνθεση του MTD µε gel χλωρεξιδίνης και ορθοφωσφορικό οξύ, εξασφαλίζει την καλύτερη στην κατηγορία του μακροπρόθεσμη απολύμανση για να βοηθήσει στην ιστική ανάπλαση. Το πατενταρισμένο προϊόν συνδυάζει µία ενεργό σύνθεση ευρέως αντιμικροβιακού φάσματος µε αναπλαστικά υλικά για επιτάχυνση της ιστικής αύξησης και για να προσφέρει στους ασθενείς µία τεκμηριωμένη, σύντομη, προσιτή οικονομικά και αξιόπιστη επιλογή για να σώσουν το εμφύτευμά τους.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑΣ Ή ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΤΙΔΑΣ

 • Απολυμαίνει και θεραπεύει την προσβεβλημένη περιοχή µε µία σύνθεση τοπικής βραδείας απελευθέρωσης που προσφέρει υψηλή συγκέντρωση επιπέδων Ελάχιστης Ανασταλτικής Συγκέντρωσης σε µία σταθερή διάρκεια θεραπείας.
 • Καθυστερεί/προλαμβάνει την οστική απώλεια σε ασθενείς που υποφέρουν από περιεμφυτευματική βλεννογονίτιδα.
 • Μη χειρουργική επαναλαμβανόμενη θεραπεία που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια τακτικών επισκέψεων.
 • Όταν τοποθετείται σε ένα νέο εμφύτευµα, 100% των θεραπευθέντων περιστατικών εμφανίζουν καλή οστεοενσωμάτωση μετά από 3-4 μήνες.10
 • Ταχύτερη οστική ανάπλαση σε μετεξακτικές περιοχές σε σύγκριση µε άλλες θεραπείες.5
 • Καλύτερη τοποθέτηση εμφυτεύματος λόγω της πατενταρισμένης χρήσης υαλουρονικού οξέος του Implaprotect.6
 • Ταχεία νέα οστεοποίηση των μεταξακτικών περιοχών.7

ΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 • Προσβάλλει και περιχαρακώνει τον βακτηριακό πολλαπλασιασμό.
 • Αυξάνει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό του οστού και των μαλακών ιστών.
 • Βελτιώνει την οστεογενετική και οστεοεπαγωγική δραστηριότητα.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Οι οδοντίατροι γνωρίζουν πως είναι σημαντική η έγκαιρη θεραπείας της περιεμφυτευµατικής βλεννογονίτιδας για την πρόληψη της έναρξης της περιεμφυτευµατίτιδας και πιθανή απώλεια του εμφυτεύµατος.3 Τα οδοντιατρεία μπορούν σήμερα να προσφέρουν στους ασθενείς τους µία µη χειρουργική (και µόνο στο ιατρείο) θεραπεία για αυτό το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα. Το Implaprotect λειτουργεί ως µία άμυνα Σταδίου 1 έναντι της περιεμφυτευματίτιδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα

Αρχικές μελέτες δείχνουν άριστα αποτελέσματα στο 100% των ασθενών, µε 50-80% οστική αποκατάσταση γύρω από το εµφύτευμα.10 Νέες μελέτες(στον Τύπο) 4 ετών συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την τάση.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ
Η πατενταρισμένη παρασκευή του Implaprotect συνδυάζει αντιβιοτικές και αναπλαστικές θεραπείες για να χορηγήσει µία θεραπεία όλα σε ένα για την εντοπισμένη θεραπεία της περιεµφυτευματικής βλεννογονίτιδας. Το συνδυασμένο αντιβιοτικό και υγρό διάλυμα μπορεί να διεισδύσει στα μικρο-ανοίγματα του εµφυτεύματος και να προσβάλλει και να περιχαρακώσει τη διάδοση των βακτηρίων. Αυτό συνδυάζεται µε υαλουρονικό οξύ για να διεγείρει την εκ νέου οστική ανάπτυξη και βελτιώνει την οστεογενετική και οστεοεπαγωγική δραστηριότητα.

1.Derks J. Effectiveness of implant therapy in Sweden. J Dent Res. 2015 Mar; 94(3 Suppl): 44S–51S. 2. Meijer HJ et al. Incidence of peri-implant mucositis and peri-implantitis in edentulous patients with an implant-retained mandibular overdenture during a 10-year follow-up period. J Clin Periodontal 2014 Dec; 41(12):1178–83. 3. Rosen P et al. Peri-Implant mucositis and peri-implantitis: a current understanding of their diagnoses and clinical implications, Task Force on PeriImplantitis of the American Academy of Periodontology in January 2013. 4. Lewis N. A ticking dental time bomb? Medical and Defence Union of Scotland 2015; Winter. 5. Brunel G et al. Action of hyaluronic acid on the wound healing following extraction. Dent inform 2004; 7: 385–91. 6. Sasaki T, Watanabe C. Stimulation of osteoinduction in bone wound healing by high-molecular hyaluronic acid, Bone 1995; 16(1): 9–15. 7. Azlan M et al. The effect of hyaluronic acid-supplemented bone graft in bone healing: experimental study in rabbits, Bio App 2006; 20(3): 209–20. 8. Sasaki T, Watanabe C. Stimulation of osteoinduction in bone wound healing by high-molecular hyaluronic acid, Bone 1995; 16(1): 9–15. 9. Azlan M et al. The effect of hyaluronic acid-supplemented bone graft in bone healing: experimental study in rabbits, Bio App 2006; 20(3): 209–20. 10. Bartoloni S, Omer G. Peri-implant infections: prevention and treatment with a gel containing sodium hyaluronate and piperacillin and tazobactam, Doctor Os; 2014. 11. Heitz-Mayfield, L et al, The Therapy of Peri-implantitis: A Systematic Review, Int J Oral Maxillofac Implants 2014;29(Suppl):325–345.