Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

WEBINAR Ο.Σ.Πειραιά: Η Συμβολή της Ορθοδοντικής Θεραπείας στην Καθημερινή Οδοντιατρική Πράξη

17 Μαΐου 2018

Δωρεάν

Ο οδοντίατρος στην καθημερινότητά του αντιμετωπίζει περιστατικά που παρουσιάζουν ποικιλία προβλημάτων όπως δόντια με αποτριβές ή διαβρώσεις, με ανώμαλο σχήμα ή μέγεθος , με κατάγματα μύλης , αποκλίσεις και  μεταναστεύσεις  δοντιών.

Συχνές είναι δε οι συγγενείς ή επίκτητες ελλείψεις ενός ή και περισσοτέρων μονίμων δοντιών. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο περιορισμός ή η καθολική έλλειψη του χώρου αποκατάστασης. Στη προσπάθειά του να καταλήξει σε ένα ρεαλιστικό και μακροχρόνια λειτουργικό θεραπευτικό σχήμα, η ορθοδοντική παρέμβαση μπορεί να διευρύνει τις επιλογές αποκατάστασης , να απλουστεύσει το σχέδιο θεραπείας  και να διευκολύνει τις κλινικές διαδικασίες.Σκοπός της παρουσίασης είναι να αναδείξει το ρόλο που μπορεί να παίξει  η ορθοδοντική στη καθημερινή οδοντιατρική πράξη προς την επίτευξη λειτουργικής και αισθητικής σύγκλεισης αλλά και στοματικής υγείας των ασθενών μας. Θα αναπτυχθούν οι γενικές αρχές που διέπουν την επικουρική ορθοδοντική θεραπεία οδοντιατρικών ασθενών κάνοντας  αναφορά σε κλινικά περιστατικά.

Το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον  6o κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), ωριαίας διάρκειας ,με την ευγενκή χορηγία  της εταιρίας GlaxoSmithKline.

Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων , απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχε ι(όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του (Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr  ή στο τηλέφωνο 210-4171234 και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline, iliana.k.tsopanoglou, τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.


Η Καπίρη Ελπίδα είναι ΧειρουργόςΟδοντίατρος, ειδική Ορθοδοντικός και εξειδικευμένη στην Βιολογία Στόματος. Απόφοιτος της Πειραματικής Σχολής Αναβρύτων, σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Ορθοδοντική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts  Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Έλαβε επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ( Msc) στη Βιολογία Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι υπότροφος ΙΚΥ. Διατηρεί Ορθοδοντικό Ιατρείο στον Πειραιά, και είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών, της Αμερικανικής Ένωσης  Ορθοδοντικών,  της Εταιρείας Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας και  της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η αντιμετώπιση ενηλίκων ασθενών με συνεργασία οδοντιατρικών ειδικοτήτων, η ψηφιακή αποτύπωση και ανάλυση περιστατικών.  Εφαρμόζει τεχνικές με ακίνητους ορθοδοντικούς μηχανισμούς αλλά και με διαφανείς μεμβράνες-νάρθηκες.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Μαΐου 2018
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς
Τηλέφωνο:
210 41 71 234
Email:
info@osp.gr
Ιστοσελίδα:
www.osp.gr

Άλλο

Θέμα
Η Συμβολή της Ορθοδοντικής Θεραπείας στην Καθημερινή Οδοντιατρική Πράξη
Ομιλητής
Καπίρη Ελπίδα, Ορθοδοντικός