Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Webinar: Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (Platelet Rich Fibrin)

Μάιος 15

Δωρεάν

Σεμινάριο Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης
Μ.Ε.Ε.Ο. 1,5 Μόρια

Περίληψη:
Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στην αισθητική αποκατάσταση του χαμόγελου και της περιστοματικής περιοχής.

Σαν οδοντίατροι όταν αποκαθιστούμε τα δόντια πρέπει να συνυπολογίσουμε τα χείλη και το πρόσωπο. Πολλές φορές όταν πρόκειται να γίνει προσθετική αποκατάσταση είναι απαραίτητη η προπροσθετική προετοιμασία τόσο των μαλακών όσο και των σκληρών ιστών μέσω της χρήσης του PRF (Platlet Rich Fibrin).

Τα αιμοπετάλια κατέχουν σημαντικό ρόλο ως έμμορφα στοιχεία του αίματος που συμμετέχουν στο μηχανισμό της πήξης και της επούλωσης, λόγω της ικανότητας τους να δημιουργούν θρόμβους, απελευθερώνοντας πολλαπλούς αυξητικούς παράγοντες (όπως TGF-β, bFGF,PDG Fa-b, EGF,VEGF,CTGF) οι οποίοι προάγουν την κυτταρική αναγέννηση εάν παρέχονται σε σωστή αναλογία ποσότητας και συγκέντρωσης ώστε να μας δίνουν ικανοποιητικά και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα.

Το Πλάσμα πλούσιο σε Ινική (PRF) χρησιμοποιείται ευρύτατα τόσο ενδοστοματικά όσο και εξωστοματικά.

Έχει αποδειχτεί βιβλιογραφικά ότι έχει αναγεννητικές ιδιότητες στον οστίτη ιστό, για αυτό και η χρήση του ενδείκνυται στη χειρουργική στόματος, στην εμφυτευματολογία και την περιοδοντολογία.

Συντελεί στην ιστική και οστική αναγέννηση των ιστών καθώς και στη διατήρηση και αύξηση αυτών είτε σε συμβατική είτε σε επιεμφυτευματική αποκατάσταση.

Εξωστοματικά, η χρήση παραγώγων αίματος σε ενέσιμη μορφή είναι σε θέση να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο του κάτω τριτημορίου του προσώπου και να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος λόγω της δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων και της ενεργοποίησης των ινοβλαστών για δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το πρωτόκολλο “Cleopatra Technique” συνδυάζει την χρήση των δύο ενέσιμων μορφών ώστε το PRF να λειτουργήσει σαν βιολογικό ικρίωμα, που προσελκύει αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα και ρυθμίζει την σταθερή απελευθέρωση αυτών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ιστών.

Εγγραφείτε Δωρεάν
https://register.gotowebinar.com/register/1538565711057225483

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάιος 15
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Ελληνική Προσθετική Εταιρεία
Τηλέφωνο:
210 74 61 246
Email:
info@prosthodonticsociety.gr
Ιστοσελίδα:
http://www.prosthodonticsociety.gr

Άλλο

Θέμα
Αιμοπεταλιακά συμπληρώματα (Platelet Rich Fibrin)
Ομιλητής
Κλεοπάτρα Νακοπούλου , BSc, DDS, MSc, PhD