Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

The Masterminds vol. II

Μάιος 17 - Μάιος 18

The masterminds

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με τον χαιρετισμό αυτόν θα ήθελα να σας ανακοινώσω με μεγάλη χαρά την ίδρυση της “Ελληνικής εταιρείας ιατρικής και οδοντιατρικής ψηφιακής τεχνολογίας”, αποτέλεσμα προσπάθειας πολλών εκλεκτών συναδέλφων που αγκάλιασαν από την αρχή την ιδέα αυτή.
Υπό την αιγίδα της προαναφερθείσας ακαδημίας, θα διοργανωθεί το διήμερο συνέδριο “MASTERMINDS 2”. Η μεγάλη επιτυχία του “MASTERMINDS 1” και τα θετικά σχόλια που ακολούθησαν ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για ένα άρτια οργανωμένο και προσοδοφόρο επιστημονικά συνέδριο.

Η διημερίδα αυτή θα λάβει χώρα στην Αθήνα και απευθύνεται σε εγχώριο και διεθνές ακροατήριο οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, με κύρια γλώσσα των παρουσιάσεων την αγγλική. Θα περιλαμβάνει πλήθος περιο-προσθετικών θεμάτων καλύπτοντας ένα ευρύ περιεχόμενο από την αποκατάσταση ενός μονήρους δοντιού στην αισθητική ζώνη μέχρι την αποκατάσταση της ολικής νωδότητας από τους διεθνούς φήμης ομιλητές Daniel Edelhoff και Otto Zuhr. Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος θα απασχολήσουν οι Giovanni Zucchelli και Φοίβος Μαδιανός, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους σε κλινικά προβλήματα διαχείρισης μαλακών ιστών που αφορούν τη φυσική οδοντοφυία, αλλα και σε θέματα γύρω από την εμφυτευματολογία.

Την οργάνωση και εκπόνηση του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η εταιρεία “OMNIPRESS”, στοχεύοντας για άλλη μια φορά στη διεκπεραίωση ενός επιτυχημένου συνεδρίου.
Είναι μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην πρώτη διοργάνωση της ακαδημίας και να μοιραστούμε όλοι μαζί τις γνώσεις και τους προβληματισμούς μας.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Παπαδημητρίου

 

H διαχείριση των συνεργασιών μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και επιστημονικών πεδίων ορθώς θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης οδοντιατρικής σήμερα.

Είναι ζωτικής σημασίας, να εγκατασταθούν, στο σημείο συνάντησής τους, δίαυλοι σαφούς επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς, των ενεχομένων κλινικών οδντιάτρων και των οδοντοτεχνιτών, πριν, κατά και μετά την περίοδο της θεραπείας. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δοκιμαστεί διάφορες μέθοδοι για την περεταίρω βελτιστοποίηση της διεπιστημονικής προσέγγισης του οδοντιατρικού ασθενούς.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται μια γκάμα κλινικών μέσων, ειδικά, η νέα γενιά των ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνον τα απαιτούμενα εργαλεία επικοινωνίας, αλλά και τεχνικές τρισδιάστατης απεικόνησης, άγνωστες μέχρι τώρα.

Τα μέσα αυτά επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σύνδεση και συγχώνευση, απαλλαγμένη σχεδόν από λάθη, των διαφόρων σταδίων και βημάτων της θεραπείας που ενέχουν διαφορετικά επιστημονικά πεδία με τη χρήση συσκευών κατασκευασμένων με CAD/CAM, όπως νάρθηκες για τις δύο γνάθους με σκοπό τη διερεύνηση της τελικής θεραπείας μέσω αναστρέψιμων θεραπευτικών δοκιμών, ή χειρουργικά stents για ορθοδοντικές εφαρμογές, προ-προσθετολογικές περιοδοντικές επεμβάσεις, ή αντικαταστάσεις των φυσικών δοντιών με εμφυτεύματα.

Όσο πιο σύνθετη εμφανίζεται να είναι μια περίπτωση, τόσο πιο πολύτιμες αποδεικνύονται αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούνται προς όφελος των ασθενών.

Αυτό το θεωρητικό μονοήμερο σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην επικοινωνία, το σχεδιασμό της θεραπείας, την χρονική καταλληλότητα της κάθε παρέμβασης (timing) και τη δημιουργία ομαδικής εργασίας και συλλογικού πνεύματος.

Οι Daniel Edelhoff και Otto Zuhr θα παρουσιάσουν μια εμπεριστατωμένη έννοια διεπιστημονικής προσέγγισης του ασθενούς, όπου, εκτός από τις τελευταίες κλινικές προόδους και τεχνολογικές εξελίξεις, θα εστιάσουν ειδικά και σε παραδείγματα περιστατικών διεπιστημονικής προσέγγισης.

Το συνέδριο  είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής εταιρείας ιατρικής και οδοντιατρικής ψηφιακής τεχνολογίας και θα διεξαχθεί στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής: Λεωφόρος Συγγρού 103, Αθήνα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Μάιος 17
Τέλος:
Μάιος 18
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Omnipress
Τηλέφωνο:
210 22 22 637
Email:
info@omnipress.gr

Άλλο

Θέμα
Διεπιστημονικές προσεγγίσεις της περιοδοντίτιδας και της Οδοντιατρικής Αποκατάστασης – Από την αποκατάσταση μονήρων δοντιών σε σύνθετες αποκαταστάσεις.
Ομιλητής
Phoebus Madianos,Daniel Edelhoff, Otto Zhur,Giovanni Zucchelli