Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σπασμένο Εργαλείο στην Ενδοδοντία. Πώς το Χειριζόμαστε;

23 Σεπτεμβρίου 2020

Δωρεάν
Σπασμένο Εργαλείο στην Ενδοδοντία. Πώς το Χειριζόμαστε

Ώρα έναρξης 20:00

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

To 1968 ο καθηγητής Grossman είπε¨ «ο Οδοντίατρος που δεν έχει προκαλέσει θραύση εργαλείου σε ριζικό σωλήνα, απλώς δεν έχει κάνει αρκετές ενδοδοντικές θεραπείες ακόμα». Το σπασμένο εργαλείο μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη χημικομηχανική επεξεργασία και επομένως στον καλό καθαρισμό ενός μολυσμένου ριζικού σωλήνα. Τα μικρόβια και ο πολφικός ιστός που θα παραμείνουν στο σωλήνα εξαιτίας πλημμελούς καθαρίσματος, επιδρούν αρνητικά στην επιτυχία του περιστατικού.
Η αφαίρεση του εργαλείου είναι μια πράξη με ρίσκο για τον κλινικό. Η απόφαση για τη διατήρηση ή αφαίρεση του θραύσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν σχέση με την προεγχειρητική κατάσταση του δοντιού, με το ίδιο το θραύσμα (θέση, μήκος, μέγεθος κλπ) και με τον επεμβαίνοντα (εμπειρία, εξοπλισμός κλπ). Η σύγχρονη φιλοσοφία και τεχνική αφαίρεσης του εργαλείου στοχεύει στην προβλέψιμη αφαίρεσή του με ελάχιστη θυσία οδοντικής ουσίας.
Οι παράγοντες απόφασης για τη διατήρηση ή αφαίρεση του σπασμένου εργαλείου, ο κλινικός αλγόριθμος σκέψης και η περιγραφή της μοντέρνας τεχνικής αφαίρεσης είναι τα αντικείμενα αυτής της παρουσίασης.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και αποδίδει 1,5 CPD Credit Hour, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://attendee.gotowebinar.com/register/8657909009324612620?source=Facebook

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Σεπτεμβρίου 2020
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
Τηλέφωνο:
210 600 52 82
Email:
info@greekendodontists.gr
Ιστοσελίδα:
www.greekendodontists.gr

Άλλο

Θέμα
Σπασμένο Εργαλείο στην Ενδοδοντία. Πώς το Χειριζόμαστε;
Ομιλητής
Σπύρος Φλωράτος