Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρακτικό Σεμινάριο «Οδοντικό Τραύμα»

Μάιος 17 - Μάιος 18

150€
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ»

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ»2

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα σύγχρονα πρωτόκολλα, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση οδοντικών τραυματισμών σε νεογιλά και κυρίως νεαρά μόνιμα δόντια.

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν λεπτομερώς τα βήματα της κλινικής και ακτινογραφικής εξέτασης και η διαγνωστική διαδικασία προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση του κάθε τραυματισμού καθώς και τα μέτρα πρόληψης των τραυματισμών.
Θα παρουσιαστούν τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ενδοδοντική αντιμετώπιση των τραυματισμένων δοντιών και ο χειρισμός των περιστατικών αποκαταστατικά και ορθοδοντικά.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην τοποθέτηση ακινητοποίησης για τραυματισμένα δόντια, στην συγκόλληση τμήματος δοντιού με κάταγμα καθώς και σε αποκατάσταση με ανασύσταση σύνθετης ρητίνης. Επίσης θα γίνει άσκηση στη διαγνωστική διαδικασία και επίδειξη της χρήσης του οδηγού www.dentaltraumaguide.org

Νομοθετήθηκε η συνεχιζόμενη εκπαίδευση από 1/1/2018. Έτσι, στην ανωτέρω επιστημονική δραστηριότητα, θα λειτουργήσει η εφαρμογή της μοριοδότησης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Στους δε συναδέλφους, οι οποίοι είναι από άλλο νομό (πλην Αττικής), θα αποδίδεται ένα επιπλέον μόριο για κάθε ημέρα παρακολούθησης, πλέον της προτεινόμενης μοριοδότησης.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Μάιος 17
Τέλος:
Μάιος 18
Κόστος:
150€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Διοργανωτής

Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
Τηλέφωνο:
210 77 80 671 , 210 7716 671 (12.00-17.00)
Email:
eoe@otenet.gr
Ιστοσελίδα:
www.proodoseoe.gr

Άλλο

Θέμα
Τραυματισμοί δοντιών. Πρόληψη, Αντιμετώπιση, Αποκατάσταση και Παρακολούθηση
Ομιλητής
Α. Αγουρόπουλος, Α. Αγραφιώτη, Γ. Βαδιάκας, Σ. Γκουρτσογιάννη, Δ. Κωνσταντώνης, Ε. Μπίρπου, Μ. Παπαχρόνη
Συντονιστής
Α. Αγουρόπουλος