Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Craniomandibular Orthodontics

18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου

Ο λειτουργικός ρόλος της σύγκλεισης συζητιέται συνεχώς και εκτενώς στον επιστημονικό κόσμο της οδοντιατρικής και στοματικής ιατρικής.
Το ερώτημα για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σύγκλειση των δοντιών στην πρόκληση δυσλειτουργιών του κρανιογναθικού συμπλέγματος προκαλεί συχνά έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις χωρίς οι δυο σχολές σκέψεις να καταλήγουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή η ερμηνεία των αποτελεσμάτων ερευνητικών εργασιών από τη βιβλιογραφία θολώνει παρά να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν ερευνητικές
εργασίες που καταδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει το στόματογναθικό( ΣΓ) σύστημα στη διαχείριση του stress στον οργανισμό δια μέσου του βρυγμού, καθιστώντας το ως το κύριο όργανο για αυτή τη λειτουργία.

Το ΣΓ σύστημα γίνεται έτσι, ένα πολύ σημαντικό όργανο για την ομοιόσταση του οργανισμού γι’ αυτό και επιβάλλεται η σε βάθος κατανόηση της λειτουργικότητας του και
η αλληλεπίδραση των λειτουργιών των επιμέρους τμημάτων που το αποτελούν.

Η θεραπευτική προσέγγιση που θα παρουσιαστεί στο σεμινάριο στηρίζει τις αρχές της σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρωπολογικών εργασιών και δεδομένων και στο τεράστιο έργο των καθηγητών Rudolf Slavicek και Sadao Sato.

Η πολυεπίπεδη διαγνωστική μεθοδολογία που βασίζεται σ’αυτή την προσέγγιση οδηγεί δια μέσου της προσθετικής η ορθοδοντικής θεραπείας σε εξατομικευμένες θεραπείες .

Η ζώσα εμπειρία στην κλινική άσκηση της θεραπευτικής αυτής προσέγγισης, καταδυκνύει με ένα εμπεριστατωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο πως η λεπτομερής και εις βάθος διαγνωστική μεθοδολογία μαζί με την πιστή εφαρμογή των αρχών της λειτουργικής σύγκλεισης των δοντιών και της δυναμικής σχέσης των δοντιών, κροταφογναθικών διαρθρώσεων, νεύρο μυϊκού συστήματος και εγκεφάλου , μας βοηθά να αποκαθιστούμε τις δυσλειτουργίες και συμπτώματα του κρανιογναθικού συστήματος.

Στο σεμινάριο αυτό θα καταδειχθεί η μεγάλη προσαρμοστικότητα της κάτω γνάθου στις αλλαγές της κλίσης του μασητικού επιπέδου η οποία μας βοηθά να αποκαθιστούμε σκελετικές δυσαρμονίες των γνάθων χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις και εξαγωγές δοντιών.

Το σεμινάριο αυτό προσφέρεται για παρακολούθηση από ορθοδοντικούς, γενικούς οδοντιάτρους, προσθετολόγους και γενικά από επαγγελματίες που εμπλέκονται στην πολυεπίπεδη αντιμετώπιση των ασθενών στα ιατρεία.

Δήλωση Συμμετοχής στην εταιρεία Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος: Τηλ.: 210 65 41 340

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18 Νοεμβρίου
Τέλος:
19 Νοεμβρίου
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Άλλο

Ομιλητής
Π. Κόκκινος, S. Sato
Χορηγός
Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος