Εγκατάσταση πλήρους συστήματος Cad Cam του Εργοστασίου Dentsply Sirona στο ιατρείο Ψηφιακής Αποτύπωσης και Κατασκευής Αισθητικών Αποκαταστάσεων στο Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης  του ΔΕΥΤΕΡΟΥ κατά σειρά συστήματος CAD CAM του εργοστασίου DENTSPLY SIRONA στο εργαστήριο της Οδοντικής Χειρουργικής, του Τομέα Παθολογίας και Θεραπευτικής Οδοντικών Ιστών, στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς και επιτυχούς λειτουργίας του πλήρους  συστήματος CEREC 3, εγκαταστάθηκε το ενδοστοματικό σκάνερ CEREC OMNICAM με πλήρες λογισμικό σχεδιασμού αποκαταστάσεων και το κοπτικό μηχάνημα CEREC MC XL σε ένα υπερσύγχρονο χώρο οδοντιατρείου, που λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με ψηφιακή τεχνολογία.

Το CEREC είναι το υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα που βασίζεται στην τεχνολογία CAD/CAM και κατασκευάζει στεφάνες, όψεις, ένθετα, επένθετα, γέφυρες κ.ά. σε ΜΙΑ μόνο συνεδρία εντός του ιατρείου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο SIRONA είναι ο εφευρέτης της τεχνολογίας CAD CAM στην οδοντιατρική και μετρά ήδη 37 χρόνια παρουσίας στο χώρο.

Στο οδοντιατρείο έχει εγκατασταθεί, επίσης με μέριμνα της DENTICA Α.Ε., οδοντιατρική μονάδα με υπερσύγχρονα κοπτικά εργαλεία, συσκευή laser ενδοδοντίας, περιοδοντολογίας και χειρουργικής μαλακών ιστών καθώς και σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας του εργοστασίου DENTSPLY SIRONA.

Στην τελετή παρέστησαν ο Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής κ. Κοσμάς Τολίδης, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Πέτρος Μουρούζης, μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και εκπρόσωποι του εργοστασίου και της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, DENTICA A.E.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πραγματοποιήθηκε πλήρης παρουσίαση του μηχανήματος CEREC σε ασθενή, από τον κ. Πέτρο Μουρούζη.

Οι τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές του εργαστηρίου της Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα συνδυάζουν στην πράξη τη λειτουργία όλων των εγκατεστημένων μηχανημάτων ώστε να επωφεληθούν από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και να προσφέρουν άνετη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία στους ασθενείς.  Εξάλλου, είναι πλέον γεγονός ότι το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία και τα ιατρεία που την εντάσσουν στη λειτουργία τους προπορεύονται σε επίπεδο φήμης, καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας.

Ο product specialist κ. Αλέξης Νικολάου & ο περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κ. Κώστας Παρασκευόπουλος από την DENTPSLY SIRONA καθώς και η Πρόεδρος της DENTICA A.E. κ. Ελένη Κούρνια, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ομαλή πορεία της συνεργασίας και συμφώνησαν πως η τελετή αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή με νέα σειρά εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, όπως η ένταξη της εκμάθησης του συστήματος CEREC στους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης κ. ο. κ.


Από αριστερά: Ο product specialist της DENTPSLY SIRONA, κ. Νικολάου, ο υπεύθυνος πωλήσεων Βορ. Ελλάδος DENTICA AE κ. Τζοβάνης, η Πρόεδρος της DENTICA A.E. κ. Ελένη Κούρνια, ο καθηγητής κ. Τολίδης, o περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων κ. Παρασκευόπουλος της DENTPSLY SIRONA, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μουρούζης.


Ο Επίκουρος Καθηγητής, κ. Πέτρος Μουρούζης στο ζωντανό περιστατικό με ασθενή κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης.

Το ενδοστοματικό Scanner Cerec Omnicam.


Το κοπτικό μηχάνημα CEREC MCXL.