Εγγραφείτε στο Κλινικό Φροντιστήριο που διοργανώνει η Ι. ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ στο 38ο Π.Ο.Σ.

18-20 Οκτωβρίου 2018 Ξενοδοχείο DU LAC, Ιωάννινα

SAVE THE DATE ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤIΣΤΗΡΙΟ (ΚΛ-9) 38Ο Π.Ο.Σ.

«Αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα στην Οδοντιατρική και στην Αισθητική της περιστοματικής περιοχής»

Ομιλητές: Νακοπούλου Κλεοπάτρα, Bsc, DDS, Msc, PhD, & Άννα-Μαρία Βεσαλά DMD, MSc student

Ημερομηνία: 20/10/2018

Ώρα: 15:30 – 17:30

Αίθουσα: Ευτέρπη

Το PRF (Platelet Rich Fibrin) είναι ένα αυτόλογο πλέγμα ινικής πλούσιο σε αιμοπετάλια, αυξητικούς παράγοντες, κυτοκίνες, το οποίο δρα ως ένα βιοδιασπώμενο ικρίωμα που προάγει την ανάπτυξη νέων αγγείων και είναι σε θέση να καθοδηγήσει την μετανάστευση των επιθηλιακών κυττάρων στην επιφάνεια του.

Τα αιμοπετάλια διεγείρουν τη μιτογόνο δράση των οστικών κυττάρων και αυξάνουν το ρυθμό́ πολλαπλασιασμού́ των οστεοβλαστών και των στρωματικών βλαστοκυττάρων, συμμετέχοντας έτσι στην αναγέννηση του οστού.

Για την παρασκευή του PRF, δείγμα αίματος συλλέγεται από τον ασθενή χωρίς τη χρήση αντιπηκτικών παραγόντων και φυγοκεντρείται. Αυτό το πλέγμα ινικής περιέχει αιμοπετάλια και κυτοκίνες λευκοκυττάρων, όπως η ιντερλευκίνη (IL) -1β, IL-4 και IL-6, αλλά και αυξητικούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των TGF-β1, PDGF και VEGF.

Οι παράγοντες αυτοί, δρουν άμεσα για την προώθηση του πολλαπλασιασμού και της διαφοροποίησης των οστεοβλαστών, των ενδοθηλιακών κυττάρων, των χονδροκυττάρων αλλά και των ινοβλαστών.

Το PRF έχει εφαρμογές στην χειρουργική στόματος, εμφυτευματολογία,  περιοδοντολογία καθώς επίσης και στην αισθητική της περιστοματικής περιοχής. Κατά την διάρκεια του κλινικού φροντιστηρίου θα γίνει μια εισαγωγή στα αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα με ιδιαίτερη έμφαση στο πλάσμα πλούσιο σε ινική.

Θα παρουσιαστούν κλινικά περιστατικά εφαρμογής του, τόσο στη χειρουργική στόματος όσο και στην αναγέννηση της περιστοματικής περιοχής.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της “Cleopatra Technique” όπου με την χρήση του αίματος του ασθενούς μπορούμε να αναγεννήσουμε τελείως φυσικά το δέρμα.

  • Εισαγωγή στους αυξητικούς παράγοντες
  • Η χρήση του Πλάσματος Πλούσιου σε Ινική στην Ιατρική και Οδοντιατρική
  • Αιμοληψία και Παρασκευή PRF- Πρωτόκολλα

Κλινικές εφαρμογές στην οδοντιατρική και αισθητική της περιστοματικής περιοχής.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες

Ένας μεγάλος αριθμός θέσεων  για κάθε Κ.Φ. θα διατεθούν δωρεάν με προεγγραφή στο 38ο Π.Ο.Σ. μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2018.