Διήμερο Σεμινάριο Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Πύργο Αθηνών, το Διήμερο Σεμινάριο Χειρουργικής ΕμφυτευματολογίαςΑπό τη Θεωρία στην Κλινική Πράξη“, που οργάνωσε η εταιρεία Unimedica σε συνεργασία με την Βρετανική εταιρεία εμφυτευμάτων OsteoCare, στις 01 & 02 Ιουνίου.

Την πρώτη μέρα, ο διδάσκων Δρ Λεωνίδας Ποδαρόπουλος, ανέλυσε διεξοδικά στο πως η γνώση της βιολογίας του οστού, των διαδικασιών της οστικής αναγέννησης, αναδόμησης και οστεοενσωμάτωσης, μας βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας και καθοδηγούν τις θεραπευτικές μας ενέργειες προκειμένου να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Η Ιατρός Αναισθησιολόγος Τσόγκα Σίσσυ, αναφέρθηκε στη χρήση της γενικής αναισθησίας στην αντιμετώπιση οδοντιατρικών ασθενών. Στην συνέχεια ο Δρ Λεωνίδας Ποδαρόπουλος, ανέπτυξε τις χειρουργικές αρχές τοποθέτησης εμφυτευμάτων στην κάτω γνάθο και υπό την καθοδήγησή του ακολούθησε Hands On σε ομοιώματα γνάθων.

Την δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, ο διδάσκων αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των εμφυτευμάτων (σχήμα, γεωμετρία, επιφάνεια), ανέλυσε τις αρχές της εμβιομηχανικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της εμφυτευματικής σταθερότητας, στη διαχείριση του ασθενούς και των επιπλοκών.

Ο οδοντοτεχνίτης Μιχάλης Χρυσοχός, ανέπτυξε τον ρόλο του εργαστηρίου στην επιτυχή αποκατάσταση με εμφυτεύματα και τη σημασία της πιστής τήρησης του πρωτοκόλλου.

Ακολούθως, ο Δρ Λεωνίδας Ποδαρόπουλος, ανέλυσε τις χειρουργικές αρχές τοποθέτησης εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο και ακολούθησε το δεύτερο Hands On με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε γνάθους ζώων.

Οι συμμετέχοντες, πριν την παραλαβή του πιστοποιητικού παρακολούθησης,προέβησαν σε αξιολόγηση του σεμιναρίου, στην οποία επεσήμαναν  το υψηλό επίπεδο τόσο του θεωρητικού μέρους όσο και του Hands On και εξέφρασαν την επιθυμία πραγματοποίησης και άλλων ανάλογων σεμιναρίων που να καλύπτουν από απλά μέχρι και πιο εξειδικευμένα θέματα της χειρουργικής εμφυτευματολογίας.

Το βίντεο από το Σεμινάριο: