DENTAL INITIATIVE 2018: Ένα ξεχωριστό γεγονός με Ελληνικές συμμετοχές

O σύνδεσμος Dental Initiative είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μιας ομάδας Οδοντιάτρων και Οδοντοτεχνιτών στη Ρουμανία και αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της σχέσης ιατρού-τεχνικού με επαγγελματικό τρόπο που επικεντρώνεται στη συσσώρευση και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Το Congress TEAM 2018 είναι μεγαλύτερο συνέδριο αφιερωμένο στη μεικτή οδοντιατρική ομάδα : Οδοντίατρου – Οδοντοτεχνίτη. Οι συμμετοχές είναι διεθνείς και πολλές. Το επίπεδο υψηλό κι η επιτυχία προδιαγεγραμμένη. Για το 2018 θα γίνει στην πόλη Cluj.

Στους εισηγητές του συνεδρίου προσκεκλημένοι είναι και Έλληνες Οδοντίατροι και Οδοντοτεχνίτες, όπως οι: κ.κ Σπύρος Χατζηγεωργίου,  Γιάννης Τσιγκρής, Δημήτρης Χατζηεμμανουήλ, οι οποίοι θα κάνουν την εισήγησή τους στις 14 Ιουνίου  και οι κ.κ Μιχάλης Διοματάρης, Νώντας Βλαχόπουλος, οι οποίοι  θα κάνουν την εισήγησή τους στις 15 Ιουνίου.  Το toothnews.gr επικοινώνησε  μαζί τους και σας παραθέτει τις δηλώσεις τους.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σπύρος Χατζηγεωργίου

Με παρεΐστικη διάθεση θα ταξιδέψουμε την Τετάρτη για το Cluj της Ρουμανίας.

Με χαρακτήρα Ελληνικό απ την αρχή της παρουσίασης μας έως το τέλος προσδοκούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας στο Παγκόσμιο οδοντιατρικό συνέδριο που είμαστε καλεσμένοι ομιλητές.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που αυτό θα το ζήσω με δύο εξαιρετικούς επιστήμονες και φίλους, τον Γιάννη και τον Δημήτρη.

 

 

 

 

 

 

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Γιάννης Τσιγκρής

Όσο καλός και να είσαι, αυτό που μπορείς να καταφέρεις  μέσα σε μια ομάδα, ποτέ δεν μπορείς να το καταφέρεις μόνος σου.

Ο θαυμασμός κι η εκτίμηση, για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καθώς κι οι βοήθειες που παίρνεις, σε βοηθάνε να αναπτύξεις κι εσύ τις ικανότητες σου κι έτσι να βγαίνουν όμορφα ομαδικά αποτελέσματα.

Αν τώρα αυτό σε δέσει και με φιλία, όπως εμάς, όλο αυτό γίνεται και απόλαυση. Αυτό είναι και το μότο μας, για το meeting στην Ρουμανία.

 

 

 

 

 

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δημήτρης Χατζηεμμανουήλ

Μια παλιά παροιμία λέει:  «Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους».

Επειδή η δουλειά μας δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος, η έννοια της ομάδας έχει μεγάλη σημασία για την σωστά δομημένη εξέλιξη μας μακροπρόθεσμα. Οι τεχνολογικές δυνατότητες σήμερα, μας επιτρέπουν να μηδενίζονται οι αποστάσεις μεταξύ εργαστηρίου και οδοντιάτρου κι έτσι η συνεργασία δεν περιορίζεται από χιλιομετρικές διαφορές όπως στο παρελθόν.

Όλα αυτά, για να έχουν ουσιαστική αξία, πρέπει να υπάρχουν σχέσεις καλής συνεννόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ της ομάδας. Τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που μένει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται κι αυτό είναι ανεκτίμητο!

 

 

 


ΝΩΝΤΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Νώντας Βλαχόπουλος

Η σχέση οδοντιάτρου και τεχνίτη βασίζεται κατά κύριο λόγο στην σωστή επικοινωνία, εκπαίδευση καθώς και στον σεβασμό της δουλειάς του ενός από τον άλλον. Η σωστή επικοινωνία βοηθά στην αποφυγή τριβών και κατ’ επέκταση σημαντικών λαθών στην εργασία και των δύο.

Κοινός σκοπός τους είναι ένας, ο ασθενής να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται ομαδική δουλειά. Η ωριμότητα και η συνεχής ενημέρωση και γνώση και των δύο είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες για την προβλεψιμότητα και την μακροζωία των προσθετικών εργασιών.

Η ατομική εξέλιξη, η παρατήρηση, η προσπάθεια της μίμησης με τη φύση, η χρήση νέων υλικών και μεθόδων αισθητικής, το πάθος για δουλειά είναι παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία.