COREFLON PTFE: Το ευφυές ράμμα

Νέο Προϊόν / ARISTON DENTAL

Στοιχεία Επικοινωνίας
Website: www.aristondental.com | E-mail: info@aristondental.com

Ράμματα Coreflon PTFE

Το πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE) είναι ένα µη απορροφήσιμο υλικό υψηλής βιοσυμβατότητας, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την παραγωγή αγγειακών εμφυτευμάτων, καρδιακών βαλβίδων και μεμβρανών για καθοδηγούμενη αναγέννηση οστού. Το PTFE χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή χειρουργικών ραμμάτων.

Ιδιότητες του ράμματος dPTFE

  • Η μοναδική μαλακή και λεία σύστασή του επιτρέπει να περνά δια μέσω των μαλακών ιστών, ελαχιστοποιώντας την αντίδραση εξ αιτίας μικροτραυματισμών γύρω από την πορεία δια µέσω των ιστών και εμποδίζοντας τον αποικισμό βακτηρίων σε βαθύτερα στρώματα του τραύματος.
  • Το ράμμα δεν διατηρεί το περιστραμμένο σχήμα μετά την αφαίρεση από τη συσκευασία, κάτι που διευκολύνει την εργασία µε αυτό.
  • Ο χειρουργικός κόμπος που γίνεται µε ένα ράμμα PTFE είναι ανθεκτικός και δεν χαλαρώνει. Τα άκρα του ράμματος δεν προκαλούν ερεθισμό στην παρειά, τα χείλη και τη γλώσσα.
  • Σε αντίθεση µε τα πλεκτά ράμματα, ειδικά αυτά που κατασκευάζονται από απορροφήσιμα υλικά, το Coreflon δεν απορροφά αίμα, σάλιο, βακτήρια και υπολείμματα τροφών. Αυτό προάγει την επούλωση του τραύματος κατά πρώτο σκοπό.
  • Παρόλη τη μαλακή και λεπτή του φύση, το Coreflon υποστηρίζει στέρεα του ιστούς καθόλη τη διαδικασία της επούλωσης, σε αντίθεση µε τα απορροφήσιμα υλικά, τα οποία συγκρατούν τους ιστούς µόνο στα αρχικά στάδια της επούλωσης, λόγω της παρουσίας ενζύμων στο στόμα.

ePTFE έναντι dPTFE

Το Coreflon είναι διαφορετικό. Είναι το πρώτο λείο χειρουργικό ράµµα PTFE (dPTFE) χωρίς μικροπόρους, κάτι που μειώνει αποτελεσματικά την προσκόλληση της οδοντικής πλάκας και τη συσσώρευση βακτηρίων και υπολειμμάτων τροφής. Είναι εύκολο να αφαιρεθεί, λόγω της μικρότερης τριχοειδικής αγγείωσης.

Έξυπνο ράμμα;

Το ράμμα Coreflon PTFE είναι εύκαμπτο και προσαρμόζεται στον όγκο των ιστών, ο οποίος μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Ιδιότητες της βελόνας

Οι βελόνες διατηρούν σταθερή την υψηλή τους κοπτική ικανότητα κατά τη συρραφή, κάτι που εξασφαλίζει ακρίβεια στη χειρουργική επέμβαση. ∆εν υφίστανται παραμόρφωση, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται για παραμορφωμένους ιστούς, όπως σε µία μετεγχειρητική ουλή.

Εναλλάξ διαδοχή κόμπων 3-2-2

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των ραμμάτων Coreflon PTFE, μπορεί να εφαρμοστεί η τυπική τεχνική χειρουργικού κόμπου. Ωστόσο, για μέγιστη αντοχή, συνιστάται µία τεχνική συρραφής µε εναλλάξ διαδοχή κόμπων 3-2-2.

DM: Βελόνα µε λεπίδα ανάστροφης κοπής

Η βελόνα έχει ένα ειδικά σχεδιασμένο άκρο, όπου το ακραίο τριτημόριο του μήκους της βελόνας είναι οξύαιχμο, ενώ το υπόλοιπο τµήµα έχει µία οβάλ διατομή, επιπεδωμένη για καλύτερη συγκράτηση στο βελονοκάτοχο. Χάρη στις μοναδικές της ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί µε επιτυχία σε πολλές χειρουργικές διαδικασίες.

  Περισσότερα για το Coreflon PTFE  

Δείτε αναλυτικά το προϊόν στο ακόλουθο βίντεο:

Tags

#2019