4ήμερο Πρακτικό Σεμινάριο Μορφολογίας Δοντιών

Την Κυριακή 29 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 2ος κύκλος του 4ήμερου πρακτικού σεμιναρίου μορφολογίας που πραγματοποιήθηκε σε 2 Σαββατοκύριακα με εισηγητή τον Θανάση Καλογερόπουλο, στην Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον, βήμα προς βήμα  σε ένα ιδιαίτερα αναλυτικό μάθημα μορφολογίας, την κατασκευή α΄γομφίου και κεντρικού τομέα άνω γνάθου.

Προηγήθηκε θεωρητική παρουσίαση και ακολούθησε αρχικά, πρακτική επίδειξη των δοντιών μονολιθικά, κάνοντας χρήση των wax-lectrics της RENFERT DENTAL.

Ο κος Καλογερόπουλος έδειξε tips για ορθή αισθητικά και λειτουργικά μορφολογία, τα οποία κέρδισαν τους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τεχνική διαστρωμάτωσης κατά την διαμόρφωση των δοντιών που εφαρμόζει ο κος Καλογερόπουλος στα σεμινάριά του, κάνοντας χρήση του August Bruguera wax set.

Mε την τεχνική αυτή οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με την φιλοσοφία της διαστρωμάτωσης που ακολουθείται και στην πορσελάνη χρησιμοποιώντας κεριά απόχρωσης οδοντίνης, αδαμαντίνης και σε συνδυασμό με χρωστικές που προσδίδουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δοντιών.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα, οδοντοτεχνίτες και φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας που δούλεψαν στα δικά τους εκμαγεία.

Ανάμεσα στους Οδοντοτεχνίτες ήταν η Τριανταφυλλιά Κούκου, Στάθης Κούκουλας, Βαλεντίνος Μαυρίδης, Αινείας Τζούρος, Παναγιώτης Χάλεμος, Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης, Ανδρέας Νικολόπουλος και Tara Xhane.

Φοιτητές ήταν οι Δημήτρης Ανατολίτης, Χρήστος Δίπλας, Δήμητρα Ζούπα, Άννα Μαρία  Κυλιακούδη, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Αργύρης Παντελίδης, Γιώργος Σκάντζος και Ανίτα Τσαούλλι.  

‘’Τα τελευταία χρόνια έχουμε διοργανώσει σεμινάρια και ημερίδες με εισηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου μας. Κάποιοι από αυτούς υπήρξαν και απόφοιτοι Σιβιτανιδείου όπως, η Μαρία Σπανοπούλου, ο Νώντας Βλαχόπουλος και ο Δημήτρης Χριστοβασίλης. Είμαι κι εγώ ‘’παιδί’’ αυτής της σχολής και αγαπώ την ειδικότητά μας.

Η Σιβιτανίδειος γνωστή για την παράδοσή της στην Τεχνική εκπαίδευση, με το Κέντρο δια βίου Μάθησης Σιβιτανιδείου, μας  δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην επιμόρφωση  του κλάδου μας.

Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύονται και είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, να συμμετέχουν οδοντοτεχνίτες και από την επαρχία. Ευχαριστούμε τις εταιρείες που μας έχουν βοηθήσει να υλοποιήσουμε τα προγράμματά μας και ιδιαίτερα την εταιρεία RENFERT DENTAL που μας στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά προμηθεύοντας μας  με wax-lectrics και τα August Bruguera wax set’’, δηλώνει η διοργανώτρια των προγραμμάτων Ζωή Γριμανέλη, Οδοντοτεχνίτρια εκπαιδευτικός της Σιβιτανιδείου.

Ο Χρήστος Μαρνάς επαγγελματίας φωτογράφος, ήταν κι αυτή τη φορά στην διάθεση της διοργανώτριας, για την κάλυψη της διοργάνωσης.