Νέες προοπτικές για το ΤΕΙ Αθηνών. Η Atlas Digital παραχώρησε στο τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας ένα ψηφιακό κοπτικό 4 αξόνων Roland DWX

H ψηφιακή τεχνολογία έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του Οδοντοτεχνικού χώρου. Η Atlas Digital AE, ακολουθώντας τις εξελίξεις δεκαετίες τώρα παραχώρησε στο τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας των ΤΕΙ Αθήνας ένα ψηφιακό κοπτικό 4 αξόνων Roland DWX, με σκοπό να εξοπλίσει το εργαστήριο του τμήματος και να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο Dental cad/cam.

Η επίσημη παράδοση του κοπτικού Roland έγινε στις 26 Φεβρουαρίου από τον κ. Βασίλη Ψαρίδη, πρόεδρο της Atlas Digital ΑΕ, παρουσία του προϊσταμένου κου Προμπονά, καθηγητών του τμήματος και του αντιπροέδρου των ΤΕΙ, κου Τριάντη.

Παρευρέθηκε επίσης εκ μέρους της ΠΟΕΟ ο γενικός γραμματέας κος Σπανός, η κα Μπέσυ Κωνσταντινέα υπεύθυνη marketing της Atlas Digital και οι κυρίες Ελευθερία Γεωργοπούλου, Αθανασία Παμπούκη από το toothnews.gr. Ακολούθησε παρουσίαση του μηχανήματος από τον product manager της Atlas Digital, κ. Σπύρο Άννινο, την οποία παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά στελέχη του τμήματος.

Το toothnews.gr βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια συζήτηση με τους παρευρισκομένους ιδιαιτέρως με τον κο Β. Ψαρίδη και τον κο Α. Προμπονά, υποστηρίζοντας τέτοιες ενέργειες που προάγουν τον Οδοντοτεχνικό κλάδο.

– Κε Ψαρίδη πώς πήρατε την απόφαση να προσφέρετε το ψηφιακό κοπτικό 4 αξόνων Roland DWX;

« Το 2011 είχα πάει σε μια έκθεση στην Αγγλία όπου συμμετείχε η Roland η εταιρεία που αντιπροσωπεύουμε, για εκπαιδευτικούς λόγους. Πιο πολύ από περιέργεια πήγα για να δώ τι ακριβώς κάνουν στην εκπαίδευση οι  Άγγλοι. Δεν σας κρύβω ότι στεναχωρήθηκα όταν είδα παιδιά του δημοτικού να δουλεύουν σύστηματα cad-cam.

Άρχισα να το ψάχνω, ήθελα να γίνει και στην Ελλάδα αυτό, τουλάχιστον στα Πανεπιστήμια. Έχω παιδιά που σπουδάζουν, γνωρίζοντας πως εξελίσσονται τα πράγματα δεν θα μου άρεσε να είναι φοιτητές στην μοναδική σχολή οδοντικής Τεχνολογίας της χώρας  και να μην έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην ψηφιακή τεχνολογία. »

– Τι προσδοκίες έχετε με τη προσφορά της  Atlas Digital  στο ΤΕΙ Αθηνών;

« Προσφέραμε το κομμάτι  CAD,  λείπει το κομμάτι CAM το σχεδιαστικό, δηλαδή το πρίν. Είναι το software για να γίνω σαφής, το οποίο θεωρητικά είναι πιο προσιτό οικονομικά γιατί δεν έχει υλικό κόστος. Γνωρίζουμε εταιρείες που το παρέχουν και θα μπορούσαμε να μεσολαβήσουμε ώστε κι εκείνες να προσφερθούν. Στόχος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στην τεχνολογία CAD CAM. Την εκπαίδευση θα αναλάβει να προσφέρει η εταιρεία μας με τον κο  Άννινο συνεργάτη κι απόφοιτο του Τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας  του ΤΕΙ. Θα εκπαιδευτούν οι καθηγητές και στη συνέχεια απ’ αυτούς οι φοιτητές κι όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους. »